Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
30 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: borsa harammıdır?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Fetva olayından kastım nette araştırıp fetva veren çok site vardı copy plaste yapacaktım ama dediğim gibi ben bile karar veremiyorum
    benim borsada kagıdım var karda yaptım zararda
    bana göre normal bazı arkadaşalrıma göre haram
    ama en iyisi neydiği belirsiz birşeyden uzak durmak en iyisi en kısa zamanda bende çıkacagım çok sogudum zaten
    selametle
    doğru söz:45: ne gör nede nalet getir misali.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umuter Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    zaten borsa da ki olay aynen ticarete benzer kar etmekte zarar etmekte vardır yani orda imse sana demiyor ki benden hisse senedi al sana şu kadar para vericem diye.o zaman durum faize girer..tabi ki müslüman kişilerin dikkat etmesi gereken konu şu olur bu kadar haram mı helal mi diye düşündüğüne göre :hisse senedini aldığı şirketin faaliyetlerini inceler yani şirket ne amaçlı hizmet veriyor ona bakar ve kararını ona göre verir...mesela içki islama göre haramdır gidipte borsadan içki üreten ve satan bir şirketin hissesini alırsan o zaman harama düşmüş olur...
    aslında çok doğru yazmışın.ama neme lazım deyip bu tür cayiz olmayan işlerden uzak duramk bir müsülmanın kendini güvenceye almasının
    ne doğru yolu net bir şekilde fetvası olmayan işlerden kaçınmaktır bence.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Umuter kardeş, borsadaki olay ticarete asla benzemez. Bu bir kumardır. Zamane fetvacıları veya günümüzde türeyen şirket fetvacıları bunun helal olduğuna en azından caiz olduğuna dair fetvalar yayınlamaktalar net aleminde. İnanmayın bu paralı fetfacılara. Benim islam anlayışıma göre; alın teri dökülmeden kazanılan her kazanç, İslam'a aykırıdır. Nette veya başka yerlerde yayınlanan bu tür fetvalar, milleti çalışmadan kazanma yoluna teşvik eden yorumlardır. Sakın aldanmayın. Bir zamanlar "faizsiz bankacılık" adı altında milletin paralarını iç edenler şimdilerde banka olup şakır, şakır faiz alıp vermekteler. Bunu yapanlarda dini bütün güya müslümanlar! Haa! Bunları bilerek davranırsın ayrı konu. Ama borsada kazanılan helaldir derseniz, günaha girersiniz.
    Saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Benim islam anlayışıma göre; alın teri dökülmeden kazanılan her kazanç, İslam'a aykırıdır.Ama borsada kazanılan helaldir derseniz, günaha girersiniz.
    Saygılar.
    yazına bakarsak altın euro dolar da haram gözüküyor.altın ykselmesi için alın teri dökmüyoruz.euronunda yükselmesi için alın teri dökmüyoruz.

sence:49:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Üretime katkı sağlamayan ve oturduğu yerden malı götürmek haram olsa gerek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

anlaşıldı borsa sakat iş...
    hiç oynamadım...bilmemde...iyi oldu...
    paylaşan arkadaşlara teşekkürler.....
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı hasan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Üretime katkı sağlamayan ve oturduğu yerden malı götürmek haram olsa gerek.
    neden?
    bossa hisselerini aldın adams enin paranla iki iplik fazladan aldı ve üretim yapıyor karınıs eninle paylaşıyuor bir nevi ortaklık bunun eresi haram?
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

asdsafgsaga

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aydinoz1907 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    asdsafgsaga

bu ne???? saçmalardan seçmeler mi!!!! söyleyecek sözün yoksa yorum yapmaya çalışma eğer amacın mesaj sayını arttırmaksa bu sitede o yöntemlerle hiç uğraşma akibetin belli BANLANMAK olur

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    anlaşıldı borsa sakat iş...
    hiç oynamadım...bilmemde...iyi oldu...
    paylaşan arkadaşlara teşekkürler.....
    selametle...
    sizin yazdıklarınızın içinde cevabı yani oynamak demişsiniz demekki burdan anlaşılacağı gibi sayılsal spor toto oynamaktan farkı yok oluyor benim görüşüm pek uygun değil

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri