Hala imza yerine parmak basanlarýn olduðunu düþünürsek Þifre sistemini herkes nasýl uygulayacak acaba ?
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
Hala imza yerine parmak basanlarýn olduðunu düþünürsek Þifre sistemini herkes nasýl uygulayacak acaba ?
yaw ben bunu kýrarým boyuna![]()
bu nüfuz cüzdanýný dizayn edenler gerçekten çok büyük sevaba girmiþler. þu an kullandýðýmýz nüfus cüzdanlarý tek kelimeyle çað dýþýydý. hem çok büyük hem de deforme olmaya son derece müsaitti. dört gözle bekliyorum..
Tubitaký yine reklam yapýyor..
Bilgilendirme için teþekkürler dostum..
Vatana Millete hayýrlý olsun
TÜBÝTAK'ýn, Nüfus ve Vatandaþlýk Ýþleri Genel Müdürlüðü'yle ortaklaþa hazýrladýðý elektronik kimlik uygulamasý Bolu'daki Ýzzet Baysal Hastanesi'nde ve eczanelerde 3 bin kiþi tarafýndan deneniyor..
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. elektronik kimliðe geçiþi 1 Eylül'den itibaren Bolu'da denemeye baþladý. Nüfus cüzdaný yerine kullanýlacak kimlikler için deneme amaçlý çalýþmalar baþladý. Ýstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre Merkezi'nde CeBIT Biliþim Fuarý'nda tanýtýlan yeni kimlikler e-devlet uygulamalarýnda ve günlük hayatta kullanýlacak. 1 Eylül'de Bolu'da baþlayan pilot projede 3 bin kiþi saðlýk hizmetlerinde bu kimlikten faydalanýyor. Yýl sonuna kadar hastane ve eczanelerde 15 bin kiþi tarafýndan denenecek elektronik kimlikler daha sonra tüm Bolulular tarafýndan kullanýlacak.
sabah.
çip bigilerinde neler var acaba ana baba adý araban arsan çalýþtýðýn yer çocuklarýn sayýsý hastalýðý varmý gibi çok kapsamlýmýdýr diye düþünüyorum bilgisi olan varmý
þu anda edinilen bilgiler bunlar
Elektronik kimliklerde nüfus bilgisi dýþýnda kart içinde yer alan çipe kimlik sahibinin tüm saðlýk bilgileri þifreli olarak yüklenecek. Yüklenen bilgiler sayesinde hastanýn tüm saðlýk bilgileri aldýðý ilaçlar, çekilen film ve tomografi bilgileri ve tahliller yüklenebilecek. Ýlk olarak saðlýk hizmetlerinde kullanýlmasý planlanan elektronik kimlikler internette ve devlet kurumlarýnda elektronik kimlik doðrulama amacýyla da kullanýlabilecek. Böylece internetten alýþveriþ veya bankacýlýk iþlemleri için kimlik doðrulama yapýlabilecek. Elektronik kimlikleri okumak için kullanýlacak olan kart eriþim cihazlarý TÜBÝTAK tarafýndan geliþtirildi. Cihaz üzerinde kart okuma dýþýnda parmak izi tanýma ve þifre iþlemi yapýlabiliyor. TÜBÝTAK yetkilileri pilot uygulamada alýnan sonuca göre cihazda ve kimlik üzerinde deðiþikliðe gidebileceklerini, cihazýn maliyet ve güvenlik konularýnda araþtýrmalardan geçeceðini belirtiyor.
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri