REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: İzinsiz Wireless kul hakkına girer mi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart İzinsiz Wireless kul hakkına girer mi?

İzinsiz Wireless kul hakkına girer mi?
    Son yıllarda artan kablosuz internet (Wireless) yeni bir tartışmayı da gündeme getirdi. Adana Müftüsü Mehmet Barış, izinsiz Wireless paylaşımı için fetvayı verdi...
    Adana Müftüsü Mehmet Barış, başkasının kablosuz internetini izinsiz kullanmanın kul hakkına girdiğini söyledi.

Son yıllarda artan kablosuz internet (Wireless) yeni bir tartışmayı da gündeme getirdi. İmkânı olmayan birçok kişi komşusunun aldığı wireless sisteminden yararlanıyor. Birçok belediye de halkın ortak kullanım alanlarında bu sistemi kurarak vatandaşlara ücretsiz internetten faydalanma imkânı sunuyor. Bunun yanında bazı vatandaşlar gizlice, komşularının evine aldığı ve şifrelemediği kablosuz internetten yararlanıyor.

Bu durumun İslam'a göre caiz olmadığını kaydeden Adana Müftüsü Mehmet Barış, "İnternet hizmeti veren kurum veya kuruluş ile bu hizmetten ücret ödeyerek faydalanan şahıs bir başkasının kablosuz internetinden bağlanmasına müsaade ediyorsa bağlanmak caiz olur. Ancak kurum veya şahıstan biri veya her ikisi bunu doğru bulmuyorsa o takdirde bağlanmak caiz olmaz." dedi.

Limitli internette, komşunun internet ağlarından internete bağlanıldığında kotayı aşma ihtimalinin olduğunu aktaran Barış, "Kota aşıldığında ise, ekstra ücret ödenmektedir. Hem komşumuzun ücretini vererek almış olduğu interneti herhangi ücret ödemeden kullanmış oluyoruz, hem de kotanın aşılmasına vesile olarak komşumuzu zarara uğratıyoruz. Buna göre, komşunun internetini kullanmak caiz değildir ve kul hakkına girilmiş olur." diye konuştu.

Limitsiz internet kullanım hattının bir hak olduğuna değinen Barış, "Çünkü kişi internet hattını para vererek almaktadır. Kullanım hakkı hattı alan şahsa aittir. Hat sahibi ve hattı pazarlayan şirket, hattın başkası tarafından kullanılmasına razı değilse bu hattı kullanmak caiz değildir. Ancak bu işi pazarlayan şirket buna bir şey demiyorsa, hattı kullanılan insan da göz yumuyor, daha da önemlisi bir zarara uğratılmıyorsa kul hakkına tecavüz olmayabilir. Fakat haram ve helaller hususunda 'özellikle kul hakkını üzerine almama hususunda' hassas ve dikkatli olan insanlar başkasının internet hattını kullanmaktan uzak dururlar." ifadelerini kullandı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

o zaman ta başta wireless destekleyen pc almamak gerekir ama biraz fazla uğraşıolar bu tür boş muhabbetlerle. haber için teşekkürler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence boşdeyil komşunda wireless var hiçbir üçret vermeden kullanıyorsun kul hakkını girermi ve girer wireless sahabinin rızasını almak gerekir deyilmi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yüzde yüz kul hakkına girer
    No longer just a minute

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yok yok ben araştırdım orucuda bozmuyomuş töbe töbe
    birde komşuda pişer bizede wirelles
    bunlardan anca yazı olur sayın müftü de kullanıyor sanırım vatandaşın tepkisini merak etmek için ortaya atmış

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar olayı alaya almayalım bana göre ciddi bir konu
    gecenlerde bende düşündüm
    pc yatak odası tarafından bir kaç yerden wırless görüyor ve baglanıp 50 mb dosya indirdim aynı soruyu bende kendi kendime sordum hala muallaktayım
    araştırmak gerekir
    kul hakkı önemlidir

bu arada konuyu yerine taşıyorum orası daha uygun
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşlar olayı alaya almayalım bana göre ciddi bir konu
    gecenlerde bende düşündüm
    pc yatak odası tarafından bir kaç yerden wırless görüyor ve baglanıp 50 mb dosya indirdim aynı soruyu bende kendi kendime sordum hala muallaktayım
    araştırmak gerekir
    kul hakkı önemlidir

bu arada konuyu yerine taşıyorum orası daha uygun
    selametle
    bence diye yazıcam olmayacak...bilen yazsın en iyisi...
    kul hakkına girer gibi geliyor...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yani bence şöyle olursa girer kul hakkına adam şifre koyar önlemini alır sende bu şifreyi kırar bi şekilde kullanırsan kul hakkına girmiş olursun ama adam herhangi bi tedbir almadan kullanıyorsa tedbir almamış demek oluyor nediyor büyüklerimiz siz tedbiri alın taktiri yüce alaha bırakın .bide kotalı değilse pek sorun olmaz zaten fatura aynı ne yaparsan yap o kişiyede bi zarar vermiş olmuyorsun fazldan

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bizim burada belediyenin koymuş oldugu wırless var herkes baglanıyor bu bir hizmet ama özele girersen adamın rızası yoksa kul hakkına girer
    ama yukarıda arkadaşımız demiş önlemini almazsan şifre falan komazsan bir nevi hayrat işi gibi olur

arkadaşlar kul hakkı önemlidir
    kul hakkı olan cennete giremez bunu unutmayınız sakın
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kul hakına önem verip vermeyenler nasılda belli oluyor.eğer kurum buna müsade etmiyor(ki etmiyor) ise bariz haktır.gidin sorun bakalım kuruma biz limitsiz alacağız ama 10 kişi kullanacağız diye müsade ederlermi.limitsiz alıp ortak kullandıranlar bile iyi düşünsün bence..........

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri