REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Taksilerde gece tarifesi sona eriyor 06 Ekim

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Taksilerde gece tarifesi sona eriyor 06 Ekim

Taksilerde gece tarifesi sona eriyor 06 Ekim 2008 01:08
    Korsan taksilerin sayısının artması ve birçok vatandaşın taksicilerle anlaşarak gece tarifesi açtırmadan yolcu taşıması İstanbullu taksicileri harekete geçirdi.
    Korsan taksilerin sayısının giderek artması ve birçok vatandaşın taksicilerle anlaşarak gece tarifesi açtırmadan yolcu taşıması sebebiyle gece tarifesi uygulamasına son verilecek.

Benzer bir uygulama Ankara ve İzmir'de de hayata geçirilmişti. İstanbullu taksiciler, konu ile ilgili taleplerini İstanbul Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne (UKOME) iletti.

3.6 YTL’LİK KAR OLACAK

Gece tarifesinin kaldırılması ile ilgili karar belediyedeki ulaşımla ilgili kuruluşlarla esnafın katılacağı ilk UKOME toplantısında gündeme alınarak karara bağlanacak. Taksi şoförleri ve odaların sıcak baktığı gece tarifesinin kalkması ile İstanbullular 5 kilometrede 3,6 YTL kâra geçecek. Halen gece tarifesinde 5 kilometrelik yol 3 YTL açılış ve 1,95 YTL'lik kilometre ücretiyle toplam 12,7 YTL tutuyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence ticari taksiler bu uygulama ile yinede korsanlara rakip olamazlar...(taksi plaka sahibi biri olarak söylüyorum)
    adamlar öyle bir uygulama yapıyorlarki inanamazsınız?
    1-istanbuldaki bütün semtlerin bir listesini çıkarıp karşısına fiyatlarını yazmışlar...mahallelerdeki tüm binaların dairelerine ayda bir dağıtım yapıyorlar...
    eee gidecek olan da önce listeye bakıyor sonra çağırıyor bir korsan....
    2-duraktaki şöförlerin yeri yurdu belli olduğundan korsan tercih ediliyor...
    3-adamlar dönüşüde varsa yarıfiyatına götürüyor...
    özellikle bu 3 şık ticari taksileri bitirdi...ve zannedersem emniyetlede anlaşmalılar...(emniyet derken bazı polisler demek istedim...içlerinde emekli polis ve subaylarda var)
    istanbuldaki ruhsatlı ticarilere gelince...
    2 yıl yaptım bu işi...illallah dedim bıraktım...
    gördüklerim...
    1-taksi metreyi kurduruyorlar...kilometrede fazla atsın diye...(mazeretlerine lastik farkı...yesinler)
    2-müşteri yanında ağız dolusu küfür ediliyor...kadın müşteri olsa dahi...(bu yüzden durakta kavga etmediğim kimse kalmadı)
    3-valizli müşteriler alınmıyor. alınırsada valizi olduğu için suçlu muamelesine tutuluyor...
    4-yolu bilmeyen müşterilere güzel bir sahil havası aldırılıyor...sonrada marifetmiş gibi durakta anlatmazlarmı...

yukarıda saydıklarım, şahit olduğum ve hemen hergün tekrarlanan olaylar...başkalarıda var ama bunlar kadar değil...taksilerin bence radikal kararlar alarak kendilerine çeki düzen vermeleri gerekir...taksicilerinde kendilerine göre birçok sorunları var. ama bu onlara böyle yapma hakkını vermez...neticede şu an zarar çekenler taksiler...millet korsana yöneldi...
    Not:Şunu söyleyeceğim...tüm taksiciler değil. ama çoğunluk böyle...ben aksaray K.mustafa paşa arası çalıştım...cerrahpaşa,fındıkzade,laleli.beyazıt,zeytinburnu..bu piyasayı bilirim...zaten müşteri için ahmet mehmet farketmez... bir durakta birinden kötü muamele görsün yeter...ayağını keser hemen...bizdede öyle idi...mahalledeki kaç kişi duraktan dert yanıyordu...yine duraktaki mahalleden kadın komşu "yanımda ana avrat küfür ediyor" diye bize gelmişti...çok oluyor bunlar...sonrada sinek avlıyoruz duraklarda...aman korsanlar bizi bitirdi diye dert yanıyoruz...yanalım yanmasına ama birazda kendimize dikkat etmeliyiz...taksiciler sözüm size...istisnalar üzerine alınmasın....
    selametle...
    Konu osmann tarafından (06-10-2008 Saat 12:18 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bilgi için teşekkürler;taksici arkadaşların herşeyden önce duraklar kurarak kurumsallaşması gerekiyor bence daha sonra korsanla başa çıkılabilir.İnsanlar telefonla taksi çağırabilmeliler,bizde yollara çıkıp taksi bekleniyor bu da korsanlara olan talebi arttırıyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri