Geçtiðimiz sezon bitmeden stoper arayýþlarýna baþlayan Beþiktaþ'ýn, transferde önerilen Song'u almamasýnýn nedeni ortaya çýktý.

Menajer Erhan Önal, yaptýðý açýklamada, Beþiktaþ'ýn transferde etkili bir ismine bonservisi elinde olan Song'u önerdiðini ifade ederek, "Ama kendisi bana; (Galatasaray'ýn atýðýný almayýz) dedi. Daha sonra sadece bonservisine 4.5 milyon Avro verdikleri Zapotocny'yi aldýlar" diye konuþtu.
Türkiye'de futbolun içindeki unsurlarýn profesyonellikten çok uzak olduðunu anlatan Erhan Önal, sözlerini þöyle sürdürdü: "Ben genelde bonservis bedeli elindeki futbolcularý kovalarým. Ancak, buradaki tüm kulüpler illa para ödemek istiyorlar. Beþiktaþ'a Song'u söyledim. Yetkili bir kiþi bana, (Galatasaray atýðýný almayýz) dedi. Fenerbahçe'den hiç oyuncu almadýlar mý? Song bugün kendini Avrupa'da, Galatasaray'da ispatlamýþ bir oyuncu. Bildiðin, bonservisi elinde oyuncu var, sonra gidiyorsun 4,5 milyon avro bonservis bedelli futbolcu transfer ediyorsun."

"GURBETÇÝLERÝ ANLAMAK LAZIM"
Erhan Önal, baþka ülkelerin milli takýmlarýný tercih eden gurbetçi oyuncularý anlamak gerektiðini söyledi. Bu oyuncularýn artýk Almanya'da 3., 4. nesil Türkler olduðunu kaydeden Önal, "Bu gençler orada doðup, büyüdüler, okudular. Oranýn huyunu, suyunu almýþ gençler. Buraya gelip alýþmalarý benim gibi sonradan yurt dýþýna gidenlere göre daha zor. O gençleri anlamak lazým. Kültürümüzden tamamen uzak büyüyorlar. Buraya uyum saðlamalarý zor. Yine de çok sayýda gurbetçi oyuncu Türkiye Ligi'nde forma giyiyor" dedi.

Erhan Önal, Türk Milli Takýmý'nda Mehmet Aurelio'nun oynadýðýný hatýrlatarak, Türk oyuncularýn da doðup, büyüdükleri ülkelerin milli takýmýnda oynamayý tercih etmelerinin anlayýþla karþýlanabileceðini sözlerine ekledi.

Ligtv.