Fýkra gibi polis-hýrsýz diyaloglarý
30 Ekim 2008 Perþembe 12:30
Konya'da hýrsýzlýk yaptýklarý iddiasýyla yakalanan bazý þüphelilerin, ''Niye yaptýn'' sorusuna, kendilerinin bile inanmayacaðý ilginç cevaplar verdiði bildirildi.
Konya Emniyet Müdürlüðü yetkililerinden alýnan bilgiye göre, Asayiþ Þube Müdürlüðü Hýrsýzlýk Büro Amirliði ekipleri yaptýðý çalýþmalarla bugüne kadar, suç üstü ya da teþebbüs aþamasýnda birçok hýrsýzlýk zanlýsý yakaladý.

Güvenlik güçlerini, söyledikleri yalanlarla yanýltmaya çalýþan zanlýlarýn yalanlarý ise, uzman sorgu ekipleri tarafýndan kýsa sürede ortaya çýkarýlýyor. Bu yüzden, mahkemelerde hýrsýzlýktan ceza alan sanýklar hakýnda, çoðu zaman ''yalan beyanda bulunmaktan'' da iþlem yapýlýyor.

HIRSIZLARIN ÝLGÝNÇ SAVUNMALARI

Merkez Karatay ilçesindeki bir hýrsýzlýk olayýnda, Dilek Y. ve kocasý Nevzat Y, kýzlarýnýn düðün gününde gözaltýna alýndýlar. Þüpheliler, kýzlarýnýn düðününü yapabilmek için hýrsýzlýk yaptýklarýný iddia etti.

Merkez Selçuklu ilçesinde bir kadýnýn çantasýný, kapkaç yöntemiyle çaldýðý iddia edilen þüpheli Ali K. (22) kuyumculara pýrlanta yüzük satmaya çalýþtýðý sýrada gözaltýna alýndý. 14 Þubat Sevgililer Günü'nden bir gün önce gözaltýna alýnan zanlý ifadesinde, sevgilisine tek taþ yüzük alabilmek için hýrsýzlýk yaptýðýný söyledi.

Baþka bir hýrsýzlýk olayýnda, daha önce kaþar ve sucuk çaldýðý öne sürülen Muammer Ü. (46), yine bir marketten ayný ürünleri çalarken güvenlik kamerasý tarafýndan görüntülendi. Gözaltýna alýnan zanlýnýn, ifadesinde, ''Markete girdiðimde kaþar çalmadan duramýyorum. Bunlarý hem yiyor hem satýyorum'' diyerek kendini savunmaya çalýþtýðý belirtildi.

''ÇALINTI MALZEMELERÝ HIRSIZLAR BÝZÝM EVE BIRAKMIÞ''

Konya'da 1 ton çay hýrsýzlýðýna karýþtýðý öne sürülen Zeki Ü'nün de, yakalandýðýnda polise, çay ocaðý açabilmek için hýrsýzlýk yaptýðýný söylediði bildirildi.

Bir yýl içinde çalýþtýðý iþ yerinde iki kez hýrsýzlýk olayýna karýþtýðý tespit edilen Ýbrahim M, ''kredi kartý borcu'' nedeniyle hýrsýzlýk yaptýðýný söyledi.

Bir marketin camýný kýrýp içerden sigara çalarken yakalanan bir zanlýnýn ise savunmasýnda, ''Caddeden geçerken ayaðým kaydý, marketin camýna çarpýnca marketin içine düþtüm'' dediði bildirildi.

Bazý hýrsýzlarýn da ''niye yaptýn'' sorusu karþýsýnda; camiden halý çalan bir kiþinin ''Camiye hýrsýzlýða deðil namaz kýlmaya geldim'', apartmanýn balkonunda yakalanan bir kiþinin ''Binanýn balkonuna bez almak için çýkmýþtým'', marketten hýrsýzlýkla suçlanan bir zanlýnýn da ''market hýrsýzý deðil, ev hýrsýzýyým'', evinde çalýntý malzeme ele geçirilen bir kiþinin de ''Çalýntý malzemeleri hýrsýzlar bizim eve býrakmýþ'' gibi cevaplar verdiði öðrenildi.