Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Hacca gidiyor ama bakın nasıl

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon12 Hacca gidiyor ama bakın nasıl

Hacca gidiyor ama bakın nasıl

5 yıl önce sigara içmeyi bıraktı biriktirdiği parayla hacca gidiyor.

Günde 3 paket sigara içen 52 yaşındaki Abdulhakim Aydın, 5 yıl önce sigarayı bıraktı. Ancak bu zararlı alışkanlığa harcadığı parayı 'sanki içiyormuş gibi' biriktirdi.

Bu sayede 20 bin YTL'lik tasarruf yaptı. Azimli adam, kumbaraya attığı parayla bu yıl kutsal topraklara gidecek. Dönüşte artan parayı da hayır işlerine harcayacak.

Konya'da yaşayan tiryaki, 13 yaşında sigara içmeye başlamış. Bu yüzden astım ve kalp rahatsızlığına yakalanmış. Bu hastalıklarla mücadele ederken bir de beyin kanaması geçirmiş. Yaşadığı onca rahatsızlığın üzerine Ramazan ayını vesile ederek sigarayı bırakmış. Günlük 3 paketin parasını kumbaraya atmaya başlamış. Bu sürede hem sağlığına kavuşmuş hem de 20 bin YTL para biriktirmiş. Dumansız yaşamın tadına varan Abdulhakim Aydın, "Sevinç ve üzüntüde en yakın dostun sigara olduğunu sanırdım; meğerse en büyük düşmanımmış geç anladım." diyor. 28 Kasım'da mukaddes topraklara gitmeye hazırlanan Aydın, tiryakilere şöyle sesleniyor: "İnsan isterse her türlü alışkanlığından vazgeçebilir. Her gün 10 YTL parayı bir kenara koydum. Şimdi hacca gidiyorum. Yıllarca içtiğim sigara nedeniyle birçok hastalığa yakalandım. Sağlığım bozuldu. Ama biriktirdiğim sigara parasıyla kutsal topraklara gidiyorum. Allah herkese nasip etsin."

Bu zararlı alışkanlıktan kendisini kurtarmakla yetinmeyen Aydın, 100'e yakın arkadaşını da sigara içmekten vazgeçirmiş. Onun tavsiyeleri sayesinde aralarında diş doktorundan emekli ve esnafa varıncaya kadar birçok meslekten arkadaşı artık sigara içmiyor. 25 yıllık tiryaki Diş Doktoru Güngör Turan da (54) iki yıldır sigara içmiyor. Aydın'ın uyarı ve tavsiyeleriyle sigarayı bıraktığını ifade eden Turan, "İki yıldır sigaradan uzağım. Hem ailem rahat etti hem de ben. Adeta ikinci baharımı yaşıyorum." diye konuşuyor.

ZAMAN
    02.Kasım.2008

Kullanıcı Bilgi Menüsü

eee bir sigaraın hem vucuda hemde özellikle maddi yonden ne kadar zararlı olduğu daha iyi anlaşılmıştır.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

harika çok sevindirici bir durum hem kendisine hem çevresine...faydalı olmuş...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet doğru arkadaşlar bende 2 yıla yaklaşıyor sigarayı alalı şu an kullandığım lattop bu biriktirdiğim parayla aldım ve hala biriktiriyorum
    :clap2:::present::puah:
    http://img117.imageshack.us/img117/731/cfv48319gq6.png
    türksün her zaman türklüğünü göster

Kullanıcı Bilgi Menüsü

elbette çok güzel bir durum sigaranın ülke ekonomisi verdiği zararları herkes biliyor amam kimse bu yolda bir çözüm aramıyor aksine bu tür şeyler devlet eliyle satılıyor içiki ve sigara gibi ürünler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

helal olsun ozata kararlılık göstermiş bırakmış sigarayı azmin elinden hiç birşey kurtulamaz haçcını allah kabul etsin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

allah kabul etsin.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

allah haccını kabul etsin sigara ve içki insana her yönden zarar variyor maddi manevi

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

valla bnm babam tekelde çalışıyor. söyleyeceğim sözüm yok. kısacası yorumsuz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

helal olsuın adama

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri