Arada bir düşünmeye başladım geçen yılları...30 yaşına kadar hiç düşünmüyordum bu tür şeyler...30 dan sonra bir haller gelmeye başladı...
yahu ne çabuk geçti bu yıllar diye bazen derin derin düşünüyorum...hele 20 li yaşlardan bişey anlamadım...askerden geldim ve şak diye 30 a geliverdik...
acaba yaşlanıncada böylemi olacağım diye düşünüyorum arada bir...
2003 te takside çalışıyordum...aksaraydaki durağın yanında köfteci vardı...önünde yaşlı bir amca köfteci ile muhabbet ederken yaşını sordu...80 li bir yaş söyledi amca...köfteci de "maaşallah amca hiç göstermiyorsun" gibilerinden laflar söyledi...peşinden "eee amca anlat bakalım..80 yıl ömür sürdün..ne anladın?" dedi...
amcada "hiç bişey anlamadım...nasıl geçti yıllar şaşıyorum. askerden gelişim dün gibi sanki" demişti...
bende taksinin içinde camdan dinliyordum...kendi kendime daha 30 yaşında iken sorduğum sorunun cevabını 80 yaşında amca verdi...demek insan 80 yılda yaşasa geçen yıllar su gibi geliyor...insan ne yaparsa zamanında yapmalı...yoksa birden bakıyorsun yaş olmuş 70-80...bişey anlamıyor insan...
hayat ne garip...
selametle...