REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
13 sonuçtan 11 ile 13 arası

Konu: Doğalgaz faturanızı nasıl düşürürsünüz?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kılavuzlu Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    değerli dostlar herkese iyi çalışmalar dilerim. bu konuyu nereye yazacağımı bulamadım bende buraya yazıyorum yanlış ise özür dilerim moderatör arkadaşlar düzeltirlerse sevinirim. biz bu sene doğalgaza geçtik kombili sistem benim merak ettiğim konu şu: bu kombili sistemde bütün petekleri açık bırakmakmı karlı yoksa hepsini yakmakmı? yada kullandığın odaları yakıp diğerlerini kapatmakmı önceden beri kullanan arkadaşlar var ise bana lütfedip cevap yazarlarsa çok memnun olurum herkese saygılar sunarım.
    hayırlı olsun klavuz...odun kömür derdinden kurtuldunuz demek
    bizim ev 2 oda bir salon...salonda oturuyoruz...odaların tekini kapatıyoruz...ve tasarrufta oluyor...çünkü kapanan oda aynı zamanda balkonlu oda...oldukça soğuk oluyor...
    ayrıca hanım evde olmadığı zamanda kombiyi kapatmayıp 1 e getiriyor ibreyi oyle çıkıyor dışarıya...kaloriferler sürekli ılık duruyor...çok yakmıyor vesselam...ama bu sene biraz zorlayacak bizi...yapılan zam yenilir yutulur değil...tekrar hayırlı olsun...
    Haa bu arada bir arkadaşım söyledi...eski kombilerin bakımının yapılması çok yakmamasını sağlıyormuş...
    hani şahinlerde 150-200 binden sonra sekman atarlar ya ...fazla yağ yakmasın diye...buda buna benzer bişeymiş...bilmiyorum artık...:49:
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı open1 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Biz en iyi sonucu kombiyi kapatmadan bütün petekler açık olarak sürekli düşük sıcaklıkta yakarak bulduk.Yani Kışın hava iyiken kombi kapat soğuyunca aç olayı yanlış.Çünkü soğumuş olan evin duvarlarını ve peteklerdeki suyu ısıtmak için çok gaz harcanıyor.Peteklerdeki su soğumadıkça kombidaha fazla çalışmak zorunda kalmıyor.Üstelik hava dahada soğuduğunda zaten ılık olan suyun ısınması daha kısa sürede oluyor.ama soğuk suyun ısınması daha fazla gaz kullanımına yol açıyor.
    petekleri kapatırsan o odayı hiç kullanmaman gerekiyor.çünkü kapı açılıp kapandıkça sıcak hava o odaya gider.ayrıca kapatmanın pek anlamı yokmuş söylenilene göre çünkü sen onu kapatsanda su sirkülasyonu devam ettiği için kapalı petektende su geçecek ama azda olsa soğumasına neden olacak.

Bize bu bilgileri bilirkişiler verdiler bizde denedik.Havanın soğukluğuna göre 30ytl ile 50 ytl arası tasarruf oluştu.

Ben çok üşürüm bunedenle fazla yakmış olabiliriz.Belki başkaları daha fazla kar eder.Bir deneyin isterseniz.
    benim değerli dostum çok teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için inşaallah bizdebu sene senin dediğin gibi petekleri hiç kapatmayıp öyle deneyeceğiz bakalım çok sağolasın haydi hayırlısı saygılar sunarım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    hayırlı olsun klavuz...odun kömür derdinden kurtuldunuz demek
    bizim ev 2 oda bir salon...salonda oturuyoruz...odaların tekini kapatıyoruz...ve tasarrufta oluyor...çünkü kapanan oda aynı zamanda balkonlu oda...oldukça soğuk oluyor...
    ayrıca hanım evde olmadığı zamanda kombiyi kapatmayıp 1 e getiriyor ibreyi oyle çıkıyor dışarıya...kaloriferler sürekli ılık duruyor...çok yakmıyor vesselam...ama bu sene biraz zorlayacak bizi...yapılan zam yenilir yutulur değil...tekrar hayırlı olsun...
    Haa bu arada bir arkadaşım söyledi...eski kombilerin bakımının yapılması çok yakmamasını sağlıyormuş...
    hani şahinlerde 150-200 binden sonra sekman atarlar ya ...fazla yağ yakmasın diye...buda buna benzer bişeymiş...bilmiyorum artık...:49:
    selametle...
    benim değerli dostum çok sağolasın evet dediğin gibi odun kömür derdinden kurtulduk Allaha şükür Allah olmayanada nasip etsin yok şimdilik bizim kombi yeni buderus aldık inşaallah iyi olur bizi bir kaçyıl idare eder bakımını daha sonra yaptırrız verdiğin bilgiler için çok sağolasın Allah razı olsun zamsız günler diler saygılar sunarım.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri