Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Kalaşnikof alırken yoksul değilsiniz!

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kalaşnikof alırken yoksul değilsiniz!

    04 Kasım 2008 / 22:01

    Kalaşnikof alırken yoksul değilsiniz!
    Adana Valisi 'Eylemcilere ait Yeşil Kartları iptal edeceğiz' demişti. Yeşil kartları PKK'nın kullandığını iddia etti.

    Reklam



    Adana Valisi İlhan Atış, Yeşil Kartıyla tedavi olduğu sağlık ocağının, tedavi gördüğü hastanenin, bedava kitap, defter, önlük, ayakkabı alarak okuttukları okulların camlarını çocuklarına taşlatanlara izin vermeyeceklerini söyledi.

    Adana Valisi İlhan Atış, çocuklarını eylemlerde kullanan ailelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    "Yeşil Kartı iptal edeceğimizi düşünüyoruz dememiz bile kıyamet kopardı." diyen Vali Atış, "Neden bu kıyametin koparıldığını araştırdık. Yarından itibaren Adana'daki tüm Yeşil Kart dosyalarını yeniden incelemeye alacağız. Acaba hakkı olmadığı halde Yeşil Kart alan mı var, Yeşil Kart'ını kiraya veren mi var, acaba Yeşil Kartı teröristler de mi kullanıyor?" diye konuştu.

    Vali Atış, "Anadolu erkeği korkmaz, çocuğunu ve karısını polisin karşısına sürmez. Eğer bu işi mertçe yapmak istiyorlarsa yüzündeki çorabı çıkarır, polisin karşısına çıkar, gösterisini yapar." ifadelerini kullandı.

    Vali Atış, "Ama mesele işsizlik, yoksulluk değil. Mesele başka. İki-üç eş alırken yoksul değilsiniz, Kaleşnikof alırken yoksul değilsiniz, düğünlerde tabanca atarken yoksul değilsiniz. 15 çocuk yaparken yoksul değilsiniz; ama polise ve jandarmaya taş atmaya gelince yoksulluktan dolayı atıyoruz diyeceksiniz ve destek göreceksiniz, ayıptır." dedi.

    Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği'nin (RATEM) Seyhan Oteli'nde düzenlenen, ''Yerel Radyo ve Televizyonların Pazarlama İletişimindeki Yeri'' konulu panele katılan Vali Atış, Türkiye'de son günlerde bir oyun oynandığını, bu oyunda da çocuklar ve kadınların kullanıldığını kaydetti.

    "İKİ-ÜÇ EŞ, KALEŞNİKOF ALIRKEN YOKSUL DEĞİLSİNİZ"

    İşsiz olduğunu söyleyip, bundan dolayı polise ve jandarmayı çocuklarına taşlatanlara seslenen Atış, tarlalarda kendilerine iş vereceğini ifade ederek şunları söyledi: "Ama mesele işsizlik, yoksulluk değil. Mesele başka. İki-üç eş alırken yoksul değilsiniz, Kaleşnikof alırken yoksul değilsiniz, düğünlerde tabanca atarken yoksul değilsiniz. 15 çocuk yaparken yoksul değilsiniz; ama polise ve jandarmaya taş atmaya gelince yoksulluktan dolayı atıyoruz diyeceksiniz ve destek göreceksiniz, ayıptır."

    "NEDEN KIYAMETİ KOPARDILAR?"

    Çocuklarına sahip çıkmayan aileler hakkında işlem yapacaklarını söylediklerinde, kimsenin ailelere 1 yıla kadar hapis, 100 YTL ceza verilebileceğine ve kömür yardımlarının kesileceğine, çocukların vesayetinin alınacağına aldırış etmediğini aktaran Vali Atış, herkesin Yeşil Kart'ın iptal edilebileceğine taktığını belirtti.

    "Yeşil Kartı iptal edeceğimizi düşünüyoruz dememiz bile kıyamet kopardı." diyen Vali Atış, "Neden bu kıyametin koparıldığını araştırdık. Yarından itibaren Adana'daki tüm Yeşil Kart dosyalarını yeniden incelemeye alacağız. Acaba hakkı olmadığı halde Yeşil Kart alan mı var, Yeşil Kart'ını kiraya veren mi var, acaba Yeşil Kartı teröristler de mi kullanıyor? Bunun tespiti için 514 bin Yeşil Kart dosyası yeniden incelecek. Yeşil Kartlar karşılığında 2007 yılında ödediğimiz para 273 trilyon lira." diye konuştu.

    Vali Atış, "Bu fakirlik meselesi değildir. Bir gazeteci beni Hüseyin Üzmez'le karşılaştırıyor. Adana'ya gelenleri biz davet etmedik, iş garantisi de vermedik. Vatandaşlarımız Türkiye'nin her yerine gidebilirler, iş bulurlarsa çalışırlar. Adana'da işsizlik problemi yoktur. İlimizde işsizlik kurumuna müracaatların sayısı 26 bin 900'dür. Adana'ya dışardan gelip tarlalarda çalışmak isteyenlerin sayısı 56 bindir." ifadesini kullandı.

    "TÜRK'ÜM DİYENE İSE 'IRKÇILIK YAPMA, SUS' DENİYOR"

    Yoksulluk görmek isteyenlerin Tufanbeyli'nin, Kastamonu'nun, Samsun'un, Afyon'un köylerine gitmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Atış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oralarda çocuklar polislere neden taş atmıyor; çünkü onlar kötü emeller için kullanılmıyor. Bütün bölgelerde insanlar Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında; ama vatana ihanet planları yapan yüzde 3-4 insan var. Öyle bir hale geldik ki insanlar birbiriyle konuşurken herhangi bir etnik gruptan bahsedenlerin sırtı sıvazlanıyor, gülünüyor. Türk'üm diyene ise 'ırkçılık yapma, sus' deniyor. Türkiye'de herkes kökeniyle övünebilir, ne mutlu ben ... diyebilir; ama izin ver ben de 'Ne mutlu Türküm' diyeyim."

    "ANADOLU ERKEĞİ ÇOCUĞUNU VE KARISINI POLİSİN KARŞISINA SÜRMEZ"

    Türkiye'deki zenginlerin hepsinin geri kalmış denilen bölgelerden gelmiş insanlar olduğuna değinen Vali Atış, "Türkiye'de televizyon sahipleri, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı o yörenin insanlarıdır. Nasıl ayrım yapıyoruz ki o bölgenin insanları hep iş başında. Biz ayrım yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız da." dedi.

    Vali Atış, sözlerini şöyle tamamladı; "Ben onlardan 'Çocuklarınıza sahip çıkın. Türkiye'de ayrılık yoktur. Ben o bölgeden geldim' desin diye bekledim; ama demiyorlar, korkuyorlar. Anadolu erkeği korkmaz, çocuğunu ve karısını polisin karşısına sürmez. Eğer bu işi mertçe yapmak istiyorlarsa yüzündeki çorabı çıkarır, polisin karşısına çıkar, gösterisini yapar. Yasalsa biz koruruz, yasadışıysa da gereğini yapar adli makamlara göndeririz. Yoksulluk, işsizlik, geri kalmışlık hepsi palavra, amaç bu ül***i bölmektir. Adana Valiliği olarak buna izin vermeyeceğiz."

    kaynak: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    doğru söze ne denir. Valinin ağzına sağlık

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Sayın valim çok doğru söylemiş tebrikler,inşallah tayini çıkmaz.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ül***e böyle valiler lazım.anadolu erkeği karısını kızın çocuğunu polisin karşısına sürmez DEMOKRASİYE SAYGISI OLMAYANIN DEMOKRASİ İSTEMEYE HAKKI YOKTUR.hükümetin bu mesele için çok oy kaybedeceğini düşünüyorum.hükümetin yaranmak için uğraştığı kişiler kürt vatandaşı değil sadece pkk. lı onlardanda oy alması mümkün değil umarım hükümet aklını başına toplar demokrasiye saygısı olmayanlara zorla demokrasi vereceğim diye uğraşmaz çünkü onlara ağzıyla kuş tutsa yaranamaz.SELAMLAR

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı beydemir Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ül***e böyle valiler lazım.anadolu erkeği karısını kızın çocuğunu polisin karşısına sürmez DEMOKRASİYE SAYGISI OLMAYANIN DEMOKRASİ İSTEMEYE HAKKI YOKTUR.hükümetin bu mesele için çok oy kaybedeceğini düşünüyorum.hükümetin yaranmak için uğraştığı kişiler kürt vatandaşı değil sadece pkk. lı onlardanda oy alması mümkün değil umarım hükümet aklını başına toplar demokrasiye saygısı olmayanlara zorla demokrasi vereceğim diye uğraşmaz çünkü onlara ağzıyla kuş tutsa yaranamaz.SELAMLAR
    Arkadaşım YÜREĞİNE SAĞLIK.! :45:
    Ayrıca Sn: Vali mizede TEŞEKKÜR EDERİM.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    valinin başlattığı bu yeşil kart akımı eminim ki ilerleyen günlerde bu tür eylemlere katılan tüm şehirlerde uygulanacak ...bakalım bundan sonra ekmek elden su gölden hesabı yaşayanlar akan sular kesilince aynı rahatlık içinde olabilecekler mii??
    heleal olsun sana sayın valim.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Helal olsun böyle valilerde varmış.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bu valiye arka çıkan olmazsa alırlar görevinden..
    bir kulp uydururlar hakkında... iş biter...
    söylediklerine de katılıyorum....
    selametle...

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    helal olsun böyle valilere sen acım diyeceksin millet senin yükünü cekecek yesil kart masrafını ödeyecek cıkıp sokağa polise vatandasa monotof koktey atacaksın öyle yama yok helal olsun sana valim bunlar anlamaz eyilikten karnı doydumu kuduruyor bunlar

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Vali İlhan ATIŞ klonlansın bütün illere birer tane gönderilsin.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •