Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Arthur Zico'nun çalýþtýrdýðý Bunyodkor, mutlu sona ulaþtý. Brezilyalý dünyaca ünlü futbolcu Rivaldo'nun da formasýný giydiði Özbekistan ekibi Andican ile yaptýðý maçý 2-0 kazanarak, ligin bitimine 2 hafta kala 78 puan ile þampiyonluðunu ilan etti.

Zico'nun çalýþtýrdýðý Bunyodkor, Özbekistan Yüksek Ligi'nin 28. haftasýnda evinde aðýrladýðý Andican'ý, takým kaptaný Server Ceparov'un 31 ve Enver Saliyev'in 50. dakikada attýðý gollerle 2-0 yendi. Böylece Zico, eylül ayýnda teslim aldýðý Bunyodkor ile 31 Ekimde kazandýðý Özbekistan Kupasý'nýn ardýndan lig þampiyonluðunu da kazanarak, sezonu çifte kupa ile tamamlamýþ oldu.

Özbekistan Ligi'nin bitimine 2 hafta kala 78 puan ile liderliðini sürdüren Bunyodkor, en yakýn takipçisi, 8 kez þampiyonluðu kazanan Pakhtakor'un 7 puan önünde bulunuyor.

Brezilyalý yýldýz futbolcu Rivaldo'nun da top koþturduðu Bunyodkor'un baþýna eylül ayýnda geçen Zico, takýmýn baþýnda çýktýðý 8 maçta da galip gelmeyi baþarýrken, 31 Ekimde oynanan Özbekistan Kupasý finalinde de bu kupayý 7 kez evine götüren Pakhtakor'u deplasmanda uzatma dakikalarýnda 3-1 yenerek, kulübüne tarihindeki ilk kupayý kazandýrdýrmýþtý.

2005 yýlýnda kurulan ve sponsorlarý arasýnda Neftgazmontaj, Uzgazoil, Hisarneftgaz, Kokdumalakgaz, Þurtangaz mahsulat, Neftgaz Sanaat Layiha gibi ülkedeki büyük petrol-gaz þirketlerinin yer aldýðý Bunyodkor kulübü, Özbekistan Yüksek Ligi'ne yükseldiði 2007 yýlýnda, ligi 2. sýrada tamamlarken, bu yýl ilk defa katýldýðý Asya Þampiyonlar Ligi yarý finalinde, Avustralya'nýn Adelaida United kulübüne elenmiþti.

BASIN TOPLANTISI
Bunyodkor Teknik Direktörü Zico, maçtan sonra düzenlediði basýn toplantýsýnda, takýmý çok zor bir dönemde teslim aldýðýný söyledi.

Kendisinden önce takýmý þimdiki Özbekistan A Milli Futbol Takýmý Teknik Direktörü Mircelal Kasimov'un çalýþtýrdýðýný anýmsatan Zico, "Mircelal Kasimov, futbolculuk döneminde orta saha oyuncusuydu, ben ise forvette oynardým. Böylece, takýmý daha önce çalýþtýran Kasimov orta sahadan topu bana iletti, ben de golü attým" dedi.

Zico, bu yýl hem Özbekistan Kupasý hem de Lig Kupasý'ný kazanmalarýna raðmen, yarý finale kadar yükseldikleri Asya Þampiyonlar Ligi'nde kupayý kaldýramadýklarýný belirterek, amaçlarýnýn gelecek yýl bu kupayý da kazanmak olduðunu kaydetti.