Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, takýmdan ayrýlacaðý yönünde çýkan haberlerin gerçeði yansýtmadýðýný, futbolcularýn da takýmý yarý yolda býrakacaðýna inanmadýðýný söyledi.
Sarý-kýrmýzýlýlarýn, Florya Metin oktay Tesisleri'nde gerçekleþtirdiði antrenman öncesi medya mensuplarýnýn sorularýný yanýtlayan Belçikalý teknik adam, sezonun ikinci yarýsýnda takým olarak daha baþarýlý bir grafik çizmek istediklerini belirtirken, Almanya'nýn Schalke 04 Kulübü ile görüþtüðü yönünde medyaya yansýyan haberleri de sert bir dille yalanladý.
Halen sadece Galatasaray'da önüne baktýðýný ifade eden Gerets, ”Ayrýlacaðým söylentileri oldu, ama bunlar gerçek dýþý. Bizler profesyoneliz. Aldýðým kararla, doðru yolda olduðumu gösterdim. Bazý teklifler tabii ki vardý, ama bunlar benim prensiplerime uymazdý. '6 ay içinde takýmýný býrakýp gitti' dedirtmek bana yakýþmazdý” dedi.
Gerets, henüz takýma katýlmayan futbolculardan Tomas ile Ilic'in durumlarýyla ilgili, esprili bir þekilde “Saidou ve Song, Afrika Kupasý nedeniyle milli takýmlarýnda. Mondragon'un ise yarýn geleceði belliydi, ama Tomas ve Ilic'in bu konuda bize yemek borcu olacak. Çünkü bugün burada olmalarý gerekiyordu” diye konuþtu.
Takýmýn moral açýdan iyi durumda olduðunu vurgulayan Gerets, ilk yarýda toplanan puanlarýn ve ligde ikinci sýrada bulunmanýn önemli bir baþarý olduðunu bildirdi.
Gerets, þunlarý kaydetti: “Ýlk kez, bir takýmýn ormanda koþu yaparken þarký söylediðini gördüm. Bu gerçekten önemli, ama hangi þarkýyý söylediklerini size söyleyemem. Bu arada, maddi sorunlar tabii ki aramýzda yine konuþulur. Sanýrým baþkanýmýz ile bu akþam bir görüþme olacak. Baþkanýmýzýn bu durumu düzeltmek için ne kadar çalýþtýðýný biliyorum, ama takýmýn da pozitif haberlere ihtiyacý var. olumlu haberler bekliyoruz.”
'FUTBOLCULAR TAKIMI YARI YOLDA BIRAKMAYACAKTIR'
Eric Gerets, yaþanan ödeme sýkýntýsý nedeniyle futbolcularýn yarýn Antalya kampýna gitmek istemeyebilecekleri yönündeki bir soru üzerine þunlarý söyledi: “Tabii ki kamp olacak ve hep beraber kampa gideceðiz. Eðer bu kriz daha da büyürse, gerekirse baþka oyuncularla da ben o kampa giderim, ama oyuncularýn takýmý yarý yolda býrakacaðýna inanmýyorum. Biz, olumlu haberler umarak yolumuza devam ediyoruz.”
'TRANSFER ZOR'
Belçikalý teknik adam, içinde bulunulan ekonomik kriz nedeniyle, takýma devre arasýnda takviye yapýlmasýnýn zor olduðunu söyledi. Kulübün içinde bulunduðu maddi durumun ortada olduðunu ifade eden Gerets, “Yeni oyuncu gelmesi çok zor. Belki 1-2 oyuncu da gidebilir” derken, Okan Koç'un transferinden haberi olup olmadýðý þeklindeki bir soruyu cevapsýz býraktý.
Alýntý hurriyet.com.tr

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri