:45: Bu Günlere Gelip Yetiþmemizde Büyük Pay Sahibi Olan Baþ Öðretmen Ulu Önder Atatürk ve Öðretmenlerimize Teþekkür Ediyor Öðretmenler Gününü Kutluyorum![]()
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
:45: Bu Günlere Gelip Yetiþmemizde Büyük Pay Sahibi Olan Baþ Öðretmen Ulu Önder Atatürk ve Öðretmenlerimize Teþekkür Ediyor Öðretmenler Gününü Kutluyorum![]()
Konu kimene58 tarafýndan (24-11-2008 Saat 10:58 ) deðiþtirilmiþtir.
Öðretmenler Gününüz kutlu olsun sevgili öðretmenim,
Atatürk'e “Baþöðretmen” ünvaný veriliþinin 78’inci ve bu günün öðretmenler günü olarak kutlanmaya baþlanmasýnýn 26’ýncý yýlý…
24 Kasým Öðretmenler günü…Sizin gününüz…
Çok özel, çok yüce bir mesleðin sahibisiniz. Bedeli hiçbir maddi karþýlýkla ölçülemeyecek kadar saygýn.
Sevgi ve fedakârlýk mesleði.
Sýnýrlarý okul ve sýnýf duvarlarýyla çizilemeyecek, zil ile baþlayýp bitmeyecek kadar aðýr bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev.
Bu mesleðin tarih boyunca da böyle görüldüðünü,
“bilgelik mesleði” olarak kabul edildiðini, deðerinin ve öneminin her dönemde vurgulandýðýný biliyoruz.
Atatürk diyor ki “Dünyanýn her yerinde öðretmenler toplumun en özverili ve en saygýdeðer öðeleridir.
” Yüzyýlar öncesinde Diyojen, “Yeryüzünde öðretmenlikten daha þerefli bir meslek tanýmýyorum.”demiþtir.
Socrates ise öðretmenin ve öðretmenliðin önemini, “Dünyada her þeye deðer biçilebilir, ama öðretmenin eserine deðer biçilemez.
Çünkü onun eseri hem her þeydir hem de hiçbir þeydir.” diye belirtmektedir.
Hz. Ali, öðretmenliðin paha biçilmez deðerini en kýsa ve etkili biçimde,
“Bana bir harf öðretenin kýrk yýl kölesi olurum.” diyerek ifade etmektedir.
Bu þekilde ünlüleri ve sözlerini çoðaltarak pekçok örnek sýralamak mümkün.
“Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluða kavuþturmak için iki orduya ihtiyaç vardýr:
Biri vatanýmýzý kurtaran asker ordusu, diðeri milletimizin geleceðini yoðuran irfan ordusudur.” diyor Atatürk.
Gerçekten de bugün Türkiye’de eðitim—öðretimden söz ettiðimizde,
18 milyonu aþan öðrencimiz ve 600 binin üzerinde öðretmenimizle kalemli bir ordudan söz ediyoruz.
Sayýsal büyüklüðüyle deðil yalnýzca, geleceðimizi þekillendirecek bilim ve kültür ordusu bu.
Elbette önemli. Elbette gereken yapýlýyor ve yapýlacaktýr.
Bu görevi yerine getirirken þevkinizi kýracak, hýzýnýzý kesecek her türlü olumsuz düþünceyi bir kenara itmek önemli.
Mesleðinizin kaçýncý yýlý olursa olsun ilk günkü heyecanýnýzýn kaybolmamasý da önemli. Çabalarýmýz da bu yolda.
Ülkemizin her köþesinde, göðüslemek zorunda kaldýðýnýz aðýr ekonomik ve sosyal koþullar altýnda bile çocuklarýmýzý,
gençlerimizi geleceðe en iyi þekilde hazýrlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediðinizden
ve yetiþtirdiðiniz her öðrenciye bu bilinçle yaklaþtýðýnýzdan asla þüphem yok.
Öðrencilerinizi yetiþtirmenin yanýnda çaðýmýzýn gereklerine
ve eðitim anlayýþýna uygun olarak kendinizi de yenileme ve geliþtirme gayretlerinizden eminim.
Bizler biliyoruz ki siz saygýdeðer öðretmenlerimizin sorunlarý eðitim öðretimin diðer alanlarýný da etkilemekte.
Kalýcý çözümler üretmedikçe
eðitim-öðretim alanýndaki diðer hedeflerimizi de gerçekleþtiremeyiz.
Millet Mekteplerinin açýlýþý ve ulu önder Atatürk’ün Baþöðretmenliði kabulünün bir yýl dönümünde daha
öðretmenler gününü birlikte kutlamanýn mutluluðunu yaþýyor,
öðretmenler gününüzü en içten duygularýmla kutluyorum.
Ebediyete intikal etmiþ bütün öðretmen ve eðitimcileri rahmetle anýyor,
aileniz, çalýþma arkadaþlarýnýz ve öðrencilerinizle daha mutlu, baþarýlý ve huzurlu olmanýzý diliyorum.
Siz yalnýzca 24 Kasýmlarda deðil her zaman deðerlisiniz ve öyle kalacaksýnýz.
Büyüyen her fidanda, açýlan her çiçekte kokunuz; geçmiþte ve gelecekte iziniz var.
Bilim ve aklýn ýþýðýnda, sevgi dolu yolun açýk olsun fedakâr öðretmenim…
öðretmenlerin öðretmenler günü kutlu olsun....
Deðerli Öðretmenlerimizin Öðretmenler Günü Kutlu Olsun
tüm öðretmenlerimizin ögretmenler gününü kutlarým
selametle
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
Ýþte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
bende öðretmenlerin gününü kutlarým...
"yedikule deki Ýlkokul öðretmenim ayfer haným...(soy ismini hatýrlayamýyorum)hayattamý onuda bilmiyorum..hayatta ise saðlýklý güzel günler dilerim...öðretmenler gününü kutlarým...çok kahrýmý çekmiþtir...o günler buram buram gözümde tütüyor...þayet hakkýn rahmetine ulaþtý ise cenabý hak mekanýný cennet eylesin...
selametle...
bütün öðretmenlerimizin öðretmenler günü kutlu olsun
Tüm öðretmenlerin öðretmenler günü kutlu olsun
Bir öðretmen olarak, TÜM öðretmenlerimizin ÖÐRETMENLER Gününü kutluyorum. Forum da günümüzü kutlayan tüm arkadaþlara da Teþekkür ediyorum.
Tüm ögretmenlerimizin bu özel gununu kutluyorum.
Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taþýnda Ýki Satýr Yazý Olursun...
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri