Öğretmenlerle Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğiCumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Hanım ile birlikte Çankaya Köşkü'nde öğretmenleri ağırladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde öğretmenleri ağırladı. '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla ikinci kez öğle yemeği veren Gül, bu anlamlı organizasyonu geleneksel hale getireceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı, değişimlerin gerisinde kalmamak, gelecek nesilleri yeniliklere adapte etmek konusunda öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, eğitimcilerin yetiştirdikleri çocukların gerisinde kalmaması gerektiğini vurguladı. Dün gerçekleştirilen yemeğe, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bazı bürokratlar ve 81 ilden gelen öğretmenler katıldı. Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte davetlileri Büyük Resepsiyon Salonu'nun girişinde karşılayan Cumhurbaşkanı, Hakkari'den geldiğini belirten öğretmene ilgi göstererek, ne kadar süredir Hakkari'de görev yaptığını sordu. Abdullah Gül, burada yaptığı konuşmada, öğretmenleri dinlemek, fikirlerini paylaşmak ayrıca güzel bir gelenek oluşturmak amacıyla bu programı düzenlediklerini anlattı. Bu arada yemeğe, Bakan Hüseyin Çelik'in ilkokul öğretmeni Betül Boral (56) da katıldı. Boral, Çelik'in Tatvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda 37 yıl önce öğretmenliğini yapmış. Çelik'in çalışkan ve başarılı bir öğrenci olduğunu anlatan Boralı, halen Ankara'da Teğmen Kalmaz İlköğretim Okulu'nda öğretmenliğe devam ediyor. Mesleğinde 37. yılı dolduran azimli öğretmen, Bakan'la zaman zaman görüştüğünü belirtirken, onunla gurur duyduğunu söylüyor. Öğrencisinin 'çok vefalı' olduğunun altını çiziyor. Betül Boralı, Elazığ öğretmen okulundan mezun olduktan sonra öğretmenliğe Tatvan'da başlamış. Çelik ilk öğrencilerindenmiş. Öğretmenlik kendisine enerji verdiği için bugüne kadar emekli olmamış. Ankara, Zaman
Yer imleri