REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 25.11.2008 salı haberler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Computer 25.11.2008 salı haberler

    Yüksekova ilçesinde ilk kez kurulan trafik sinyalizasyon sistemi faaliyete geçti. İlk gün birçok sürücü kırmızı ışığı ihlal etti.
    Yüksekovada faaliyete geçen trafik sinyalizasyon sistemi şehir merkezinin girişindeki kavşakta ilk gün sıkıntılara neden oldu.
    Yolun karşı tarafına geçmek isteyen yayalar ile sürücüler arasında geçiş önceliğinden doğan sıkıntı yaşanırken, başka bir sıkıntı da sürücülerin kırmızı ışıkta durmaması oldu.
    AA muhabirinin isiklarla ilgili sorularini cevaplayan sürücülerden çogu hangi isikta ne yapilacagini karistirdi. Bazi sürücüler kirmizi isikta geçilir bazi sürücüler, yesil isikta durulacagini söyledi. Yayalar da hangi isikta ne yapilacagini karistirdi.
    Ismail Kaya isimli yaya kirmizi isikta ne yapilir sorusunu, kirmizi isikta duran minibüsten inilir veya minibüse binilir diye yanitladi.

    -ILÇE TRAFIGINI RAHATLATACAK -

    Yüksekova Soförler Odasi Baskani Yavuz Özcan, söz konusu kavsakta sinyalizasyon sisteminin faaliyete geçmis olmasindan dolayi meslektaslari ve Soförler Odasi adina memnuniyet duyduklarini belirterek, emegi geçen tüm kurumlara tesekkür ettiklerini kaydetti.
    Sürücüleri, kurallara uymasi ve sehir merkezinde hiz yapmamalari yönünde uyaran Baskan Özcan, meslektaslarimiz yavas gitmek zorundalar. Ipek Yolu üzerinde binlerce ögrenci günde 4 kez gidip geliyor. Trafik isiklari sayesinde hem Ipek Yolundaki trafik hem de sehir merkezindeki trafik rahatlayacaktir dedi.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Başkentte 5 katlı bir işyerinde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti. Denizciler Caddesindeki 5 katlı tekstil mağazasının yün deposu olarak kullanılan 4. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
    İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kısa sürede büyüyen yangın işyerinin 5. katına sıçradı. Takviye itfaiye ekiplerinin gelmesiyle uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında, 15-16 yaşlarında olduğu tahmin edilen ve adının Ümit olduğu öğrenilen bir kişi asansörde yanarak öldü. Ölen kişinin yaklaşık 2 ay önce işe başladığı belirtildi.
    Söndürme çalışmaları sırasında 3 itfaiyeci de dumandan etkilendi. İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz basın mensuplarına yaptığı açıklamada, itfaiyecilerin büyük bir özveriyle mücadele ettiklerini belirterek, 4. katta başlayan yangını söndürdüklerini söyledi.
    Kurutuz, asansörde bir kişinin mahsur kaldığını öğrendikten sonra asansöre ulaşarak söz konusu kişiyi kurtarmaya çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını ifade etti.
    Yangın söndürme çalışmaları nedeniyle Denizciler caddesi trafiğe kapatılırken, yoldan geçen vatandaşların merakla çalışmaları izledikleri görüldü.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bursa'da evinden kaçan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları öne sürülen 5 kişi yakalandı, vatani görevini yapan bir zanlı hakkında da askeri yetkililerce işlem yapılacağı bildirildi.
    Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi'nde annesi ve üvey babasıyla yaşayan İ.G. (14), yaklaşık 20 gün önce üvey babasıyla tartışarak evden kaçtı.
    Çocuğun annesi Saadet G'nin polis merkezine kayıp başvurusunda bulunması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan Çocuk Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıs Bürosu ekipleri, İ.G'nin gidebileceği yerler konusunda çalışma yaptı.
    Güvenlik güçleri, iki gün önce kimlik sorgulaması yaptıkları bir kafede İ.G'yi yakaladı. Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürülen çocuğun ifadesi ve sağlık kontrolü sonucunda, cinsel istismara uğradığı ve uyuşturucu madde kullanmaya teşvik edildiği belirlendi.
    EVDEN KAÇTIKTAN SONRA TANIŞTI
    İ.G'nin, evden kaçtıktan sonra bir kafede, askerden izne dönen M.T. (20) ile tanıştığını, bir süre birlikte gezdikleri bu kişinin kendisine tecavüz ettiğini, arkadaşlarıyla tanıştırdığını söylediği belirtildi.
    M.T. ve arkadaşlarının evlerinde kaldığını anlattığı kaydedilen İ.G'nin, bu sürede M.T'nin arkadaşlarından A.S. (24), A.T. (21) ve İ.B'nin (17) tecavüzüne, H.Ş. (29) ve U.Y'nin (27) ise cinsel tacizine maruz kaldığını, ayrıca kendisine esrar içirildiğini ifade ettiği öğrenildi.
    Küçük kızın ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan zanlılardan A.S, A.T. ve İ.B, ''küçük yaşta kız çocuğuna tecavüz'', H.Ş. ve U.Y. de ''küçük yaşta kız çocuğunu alıkoymak, cinsel taciz ve uyuşturucu madde kullanmaya teşvik etmek'' suçlarından adliyeye sevk edildi.
    Zanlılardan M.T. ile ilgili dosyanın asker olması nedeniyle askeri yetkililere ulaştırıldığı, zanlı hakkında askeri yetkililerce işlem yapılacağı bildirildi.
    İ.G'nin ise annesine teslim edildiği belirtildi.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Atlar mı, atlamaz mı? İşte duyarsızlaşan toplumun son bahis konusu... 25.11.2008 14:23:12
    Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde eski bir hükümlü, bir iş merkezi inşaatının en üst katına çıkarak, intihar girişiminde bulunurken, olayı izleyenler arasında "atlar mı, atlamaz mı" tartışması çıktı.
    Dolandırıcılık suçundan eski hükümlü olduğu bildirilen Yusuf S, Fomara Caddesi'ndeki 13 katlı bir iş merkezi inşaatının en üst katına çıktı. Yusuf S, iş bulamadığı gerekçesiyle intihar edeceğini söyleyerek, bağırmaya başladı. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesinin ardından, güvenlik güçleri,
    sağlık ekipleri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kısa sürede olay yerine gelerek önlem aldı.
    Bir dönem merkez Yıldırım ilçesinde seyyar kokoreççilik yaptığını, ancak daha sonra arabasına zabıta ekiplerince el konulduğunu ifade eden Yusuf S,
    kendisini ikna etmek için yoğun çaba harcayan polis memurlarını yanına yaklaştırmadı. Yusuf S, ancak eşi ile Bursaspor'un kaptanı Yusuf Şimşek'in yanına gelmesi halinde intihar girişiminden vazgeçeceğini belirtti.
    Polis memurları, bunun üzerine, Yusuf S'ye, Bursaspor'un Denizlispor ile deplasmanda oynadığı maçta sakatlanan Yusuf Şimşek'in Özlüce Tesisleri'nde bulunduğunu ve yürümekte zorluk çektiğini söyledi. Bursaspor'u takip eden bir muhabirin olay yerine gelerek, Yusuf Şimşek'in ayağı sarılı haldeki fotoğrafını göstermesi ve polis memurlarının tüm sıkıntılarının giderileceği yönünde söz vermesi üzerine Yusuf S, çıktığı duvardan indi.
    Yusuf S, daha sonra Muammer Sencer Polis Merkezine götürüldü.
    VATANDAŞLARIN TARTIŞMASI
    Bu arada, polis memurlarının ikna çabaları sırasında binanın önünde bekleyen meraklı vatandaşlar arasında da tartışma yaşandı. Bazı vatandaşlar, Yusuf Salık'ın binadan atlayacağını öne sürerken, bazıları ise "atlamaz, şov" yapıyor yönünde görüş bildirdi. Vatandaşlar arasında bu konuda çıkan ve zaman zaman alevlenen tartışma, çevredeki polis ekiplerince yatıştırıldı. Meraklı vatandaşlar arasından bazılarının da olayı cep telefonları ve
    kamerayla saniye saniye görüntülemesi de dikkati çekti.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Fetişizm sınır tanımıyor! Japonya'da yeni tür bir sapıklık... 25.11.2008 13:20:49
    Japonya'da garip haller alan sapıklıklara bir yenisi daha eklendi. Trende kadınları korkutarak tatmin olmak için üzerlerine böcek atan bir Japon yakalandı.
    Polisten yapılan açıklamada, Osaka'daki banliyö treninde yakalanan 35 yaşındaki Manabu Mizuta'nın, ayrım yapmadan kadınların üzerine doğru giderek, içi böcek dolu kavanozları üzerlerine boşalttığı belirtildi. Açıklamada, yakalandıktan sonra Mizuta'nın, "kadınları korkutmak ve korkudan bacaklarının titrediğini görmek için" bu eylemde bulunduğunu söylediği ifade edildi.
    Polis sözcüsü de yakalandığı sırada Mizuta'nın, içinde 200 kadar böcek bulunan kavanozu boşaltmış olduğunu belirterek, "Polis böceklerin tam sayısını bilmiyor, çünkü çok fazlaydılar" dedi. Mizuta'nın yakalandığında sırt çantasında içinde yaklaşık 3 bin 600 kadar böceğin bulduğu 10 kavanozunun daha olduğu ortaya çıktı. Adamın yakalanması ve vagonun temizlenmesi için trenin sadece 2,5 dakika geç kaldığı da belirtiliyor.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Sapık dede yakalandı! Torunlarını şeker karşılığında taciz etti 25.11.2008 13:07:07
    İzmir'in Bornova İlçesi'nde, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden emekli 57 yaşındaki H.K., 12 ve 13 yaşındaki iki torununa para ve şeker verip kandırarak cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.
    Olay, dün akşam saatlerinde Kızılay Mahalllesi 502 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, 31 yaşındaki Sevtap G., kızları ilköğretim okulu öğrencileri 13 yaşındaki C.G. ve 12 yaşındaki F.G.'den, evlerinin bitişiğindeki binada oturan, eşiyle bir aydır ayrı yaşayan babası H.K.'yı çay içmek için çağırmasını istedi.
    Dedelerini çağırmaya giden kızlarının uzun süre dönmemesi üzerine meraklanan Sevtap G., bu kez kendisi babasının evine gitti. Büyük kızı C.G.'yi mutfakta beklerken gören Sevtap G., kardeşinin nerede olduğunu sordu. C.G. de kardeşiyle dedesinin yatak odasında olduklarını söyledi. Bunun üzerine yatak odasına giren Sevtap G., babası ile küçük kızı F.G.'yi üzerlerine battaniye çekili ve yarı çıplak bir halde buldu. Çığlık atıp eşi İbrahim G.'den yardım isteyen Sevtap G., çocuklarını evden çıkartarak polise haber verdi.
    Olay yerine gelen polis ekipleri, dedeyi gözaltına aldı. 100'üncü Yıl Polis Merkezi'ne götürülen H.K.'nın ilk sorgusunda, torunları ile cinsel birliktelik yaşamadığını, yalnızca cinsel organını torunlarının cinsel organına sürttüğünü söylediği öne sürüldü.
    PARA VE ŞEKERLE KANDIRMIŞ
    Sağlık kontrollerinin yaptırılması için Çocuk Büro Amirliği ekiplerine, teslim edilen iki küçük kızın, bir süredir dedelerinin cinsel tacizine uğradıkları öne sürüldü. H.K.'nın torunlarını, para ve şeker verip kandırarak cinsel tacizde bulunduğu, küçük kızları anne ve babasına bir şey söylememeleri için de korkuttuğu, üzerlerinde baskı kurduğu ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, gözaltındaki H.K.'nın işlemlerin tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevk edileceği belirtildi.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Varoşta kadın olmak zor! Makyaj yapmıyor, kolsuz bluz giymiyorlar, mayo ise onlara çok yabancı... 25.11.2008 13:03:58
    Bugün 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'. Kadınların sorunlarının bir kez daha hatırlandığı bu anlamlı günde Radikal gazetesinin yaptığı bir araştırma Türkiye'de kadının yerine ilişkin çarpıcı ipuçları veriyor. İşte varoşlara yönelik araştırmadan çıkan ürperten detaylar...
    Gündelik hayatın 11 ayrı alanında (ibadet, alışveriş, eğlence, tatil, moda-giyim, makyaj, bankacılık, ilgi alanları, ev içi roller, tüketim, medya) davranış biçimlerine bakıldığında kırdan kentlere, kentlerden metropol lüks alanlara doğru bir artış ya da yoğunlaşma trendi görülüyor. Bu trendin tek bozulduğu yer varoşlar.

    Metropole taşınan köyler
    Varoşlardaki yaşam biçimlerine ve davranışlarına bakıldığında köyler ile hemen hemen aynı davranış kalıpları gözleniyor. Yani metropolde olmak, varsayıldığı gibi kentleşme ve modernleşme getirmiyor. Aksine aynen köylerdeki yaşam biçimleri hayatın hemen her alanında neredeyse aynı alışkanlık ve davranış kalıplarıyla devam ediyor. Varoşlar içinde de 35 yaş altı kümeler ile bu yaş üstü kümeler arasında oldukça ciddi oranda farklılıklar gözleniyor.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ADSL'de müjdeli haber! İnternet için telefon bağlatma şartı ortadan kalkıyor... 25.11.2008 11:37:25
    ADSL abonesi olmak için telefon hattı alma zorunluluğu kaldırılıyor.

    Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı (CEO) Paul Doany, abonelerinden gelen şikayetleri dikkate aldıklarını ve yakın bir tarihte yalnızca ADSL hizmeti almak isteyen kullanıcılardan sabit telefon hattı yükünün kaldırılacağını açıkladı.

    ADSL abonesi olmak için öncelikle telefon hattına sahip olma koşulunun kaldırılması için çalışmalara başladıklarını belirten Paul Doany, “Çıplak ADSL” projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. İnternet hizmeti üzerindeki vergilerin indirilmesiyle birlikte alternatif ISP’lere (Internet Service Provider / Internet Servis Sağlayıcısı) yönelik fiyat avantajları sunacaklarını söyleyen Doany, bunun için fiyatların belirlenmesini beklediklerini ifade etti.

    Doany, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) fiyatların belirlenmesi üzerinde çalıştığını, önümüzdeki yıl içinde “Çıplak ADSL” uygulaması üzerinde konuşmaya başlayacaklarını söyledi. Fiziksel hat maliyetinin çıkarılması gerektiğini ifade eden Doany, BTK’nın belirleyeceği fiyat belli olduktan sonra hizmetin ücretlendirmesini yapacaklarını belirtti.
    Doany ayrıca, sabit telefonda hatlarında rekabet piyasasının UMTH (Uzak Mesafe Telefon Hizmeti) lisansları ile çoktan başlamış olduğunu, ödemede güçlük çeken 1.5 milyon civarındaki abone için özel tarifeler sunacaklarının da haberini verdi.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu da otostoplu eğitim! Yatılı okul öğrencileri para olmayınca otostopla evlerine gidiyorlar... 25.11.2008 12:00:41
    Batman Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitim gören bazı öğrencileri hafta sonlarında velilerini beklemeden evlerine giderken, Kozluk karayolunda otostop yapıyor.
    Kamyonet kasalarında zorlu yolculuk yapan öğrenciler, ekonomik durumları iyi olmadığı için otostop yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, otostop yapan öğrenciler ailelerinin alması gerektiğini belirterek, “Gerekli önlemi alacağız” dedi.
    KAMYONET KASASINDA YOLCULUK
    Batman Gazi YİBO öğrencileri hafta sonu köylerine dönmek için tehlikelerini göze alıyorlar. Kozluk İlçesi yönündeki köylerde aileleri olan öğrenciler, yoldan araçlara otostop yapıyor. Bazı öğrenciler kamyonet kasalarında köylerine giderken, bazıları traktörlere biniyor. Tarım İl Müdürlüğü'nde programa katılan Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, karayolunda otostop yapan öğrencileri görünce, öğrencileri kendi imkanlarıyla sağladığı araçlarla köylerine gönderdi. Akboğa, şöyle dedi:

    “Yatılı kalan öğrencilerden velileri gelenlerin hafta sonu için evlerine gitmeleri için bırakılıyor. Otoptop yapan çocukları ise velileri almalıdır. Karayoluna otostop yapan öğrenciler ise, ‘velim geldi’ deyip yola çıkan öğrencilerdir. YİBO'da 150 kadar kız öğrencimiz hala velisini bekliyor. Yola çıkan öğrenciler için bundan böyle tedbirini alacağız.”

    Karayolunda otostopla eve gitmek isteyen öğrencilerden M. Tahir Oduncu, “Her cuma günü evimize gitmek için, yollara düşüyoruz. Otostopla araç bizi aldıysa gidiyoruz, almadıysa okula dönüş yapıyoruz. Çok tehlikeli olmasına rağmen haftanın yorgunluğunu evde atmak için yapıyoruz. Annemizi-babamızı çok özlediğimiz için bu yola başvuruyoruz” dedi.

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Tokat’ın Pazar ilçesinde, aile bireylerine kötü muamele yaptığı öne sürülen babasını üzerine kızgın yağ döktükten sonra sopayla vurarak öldürdüğü iddia edilen genç kız gözaltına alındı.

    İlçeye bağlı Üzümören beldesinde oturan ve eve sürekli sarhoş gelerek eşi ve çocuklarına kötü davranarak onları dövdüğü iddia edilen Muhittin A. (47), dün akşam da evine sarhoş geldi. Muhittin A’nın eşini ve çocuklarını yine dövmeye başladığı, bunun üzerine kızı Özlem A’nın (19) babasının üzerine mutfakta bulunan kızgın yağı döktüğü, daha sonra da başına vurarak öldürdüğü öne sürüldü.

    Muhittin A’nın cesedi otopsi yapılmak üzere Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayın ardından ailenin 5 çocuğunun en büyüğü olduğu öğrenilen Özlem A. jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Bu arada daha önce de aileyle ilgili 4 kez geçimsizlik nedeniyle jandarma tarafından işlem yapıldığı, bu konuda aile mahkemesinde açılan davanın sürdüğü öğrenildi.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •