REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Türksün çözemesin diye inanmadılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29 Türksün çözemesin diye inanmadılar

Türksün çözemesin diye inanmadılar

Bursalı mühendis, 266 yıldır çözülemeyen 'Goldbach hipotezi'ni çözdüğünü ama 'hipotezi bir Türk ispatlamış olamaz' diyen matematikçileri inandıramadığını söylüyor

Bursalı mühendis Şükrü Serttop, 266 yıldır çözülemeyen ve 4'ten büyük her çift sayının iki asal sayının toplamı olarak yazılabilmesini öngören 'Goldbach hipotezi'ni ispatladığını iddia ediyor.

Serttop, 'Asal Sayıların Sırrı ve Goldbach Hipotezi' adlı çalışmasını kimseye anlatamamaktan yakınıyor. Eserinin uzmanlar tarafından incelenmesini isteyen eski İTÜ hocası, bu hipotez uğruna elektronik şirketini kapattığını ve yıllarca ailesini ihmal ettiğini belirtiyor. Açıklanamayan 7 büyük problem arasında gösterilen hipotezi geçen yıl çözdüğünü anlatan Serttop şunları söylüyor: "Eserin yazım süreci 5 ay sürdü. Noter tescilli çalışmayı anlatacak makam bulamadım. Uluslararası üne sahip matematikçilerin 'hipotezi bir Türk ispatlamış olamaz' tavrına karşı başarımın ülkemde değerlendirilmesini bekliyorum."

Kaynak: ZAMAN Gazetesi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bravo bu dahi insanları devlet destekleyip sahiplenmiyor.amerika bunlara imkanlar sağlayıp kendi ülkesinde çalıştırıyor sonrada iş işten geçmiş oluyor halbuki dünyadaki bir çok buluşun,icadın sahibi türklerdir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

niçin kimse sahip çıkmıyor yardım etmiyor acaba.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ya dünyada bu kadar uğraşılcak şey varken ' 4'ten büyük her çift sayının iki asal sayının toplamı olarak yazılabilmesini öngörsen ne olacak görmesen ne olacak.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cehennemde ki görevli bakmis nöbetci yaninda .Yahu sen ne yapiyorsun burada
    isin ne nöbet yerini niye terk ettin diye sorunca

-- Bugunkü nöbetim Türklerin cukurunda nasil olsa biri cikmak istese öteki ayagindan tutar ceker asagiya kimse cikamaz demis.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri