REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 5/10 İlkİlk 12345678910 SonSon
99 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: Türk Hava Kurumu+Bayram=Kurban derisi Yıllardır aynı problem!!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı erdal05 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    kurban derimi.....deniz fenerine ve camilere seve seve veririm dee.........
    türk hava kurumuna yada kızılaya asla bir kılını bile vermem.......

ben....benden olan samimi insanlara veririm dini bir vecibemi.......adı türk olan ama...kafası beyni satılmışlara değil.....
    İşin içine deniz feneri,cami,yurt girdimi artık konuya mesaj yazmaya gerek.Konunun başlıgı şimdi anlaşılmıştır.Düşüncelerinizi uygulamaya devam edin.deniz feneri fakirdir,camiler ibadet yeridir.yurtlardan daha ilmi hocalar çıkar,

Kızılaya sakın verme Allah göstermesin bir felaket anında sana çadır,erzak vermez.:49:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı tako 2000 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Mesajım'da yasanın maddelerini oraya koydum.sizlerde bahsettiginiz bu olayın gerçek belgelerini ekleyin.gördümle,duydumla olmaz.
    Antalya Valiliği, kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu´na (THK) ait olduğunu açıkladı.
    Antalya Valiliği, kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu´na (THK) ait olduğunu açıkladı.
    Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir belediye başkanlığı, kaymakamlıklar, il jandarma komutanlığı, il emniyet müdürlüğü, müftülük ve THK Antalya şube başkanlığına, kurban derilerinin toplanmasına ilişkin yazılı emir gönderildi.
    Bu kurum ve kuruluşlardan, Kurban Bayramı´nda, kurban derilerinin toplanmasında herhangi bir usulsüzlüğe ve aksaklığa meydan verilmemesi bakımından Antalya mülki hudutları dahilinde belirlenen hususları yerine getirmek üzere her türlü tertip ve tedbirlerin derhal alınması ve uygulamaya konulması istendi.
    Açıklamada uygulamaya konulacak hususlar şöyle sıralandı:
    ´´Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik uyarınca kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisi Türk Hava Kurumuna verilmiştir. Bu itibarla, Türk Hava Kurumu dışındaki hiçbir kişi, kurum, vakıf, dernek ve benzerlerinin kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplamalarına kesinlikle izin verilmeyecek. Bu kuruluşların yetkilileri önceden yazılı olarak uyarılacak. Belediyeler, muhtarlıklar, camiler ve benzeri yayın cihazlarından da yararlanılarak bu hususun halka duyurulması için İl Müftülüğünce gerekli tedbirler önceden alınacak ve uygulama takip altında tutulacak.
    Kurban derilerinin yıkıcı, bölücü ve irticai unsurların eline geçmesine kesinlikle fırsat verilmeyecek.
    Kurban derisi ve bağırsakların toplanmasına ilişkin sokak, mahalle, köy, belde ve de ilçeler esas alınarak detaylı ve uygulanabilir planlamalar THK tarafından önceden yapılacak. Kurban derisi ve bağırsakların toplanmasında kamu kurum ve kuruluşlarının bina, araç, gereç ve personelinden de mevzuatlarına uygun olarak yararlanılması için gerekli koordinasyon önceden sağlanacak. (Yerel yönetimler, Kızılay´ın soğuk hava depoları ve mezbahanalar dahil)
    - Bayram süresince THK tarafından halkın başvurularını kabule uygun bürolar oluşturulacak ve ´THK Alo Kurban´ telefonları halka duyurularak büroların işlerliği sağlanacak.
    - THK tarafından yeteri kadar makbuz hazırlıkları önceden yapılacak ve makbuzsuz hiçbir toplama yapılmayacağı hususu tüm personele önceden öğretilecek. Ayrıca personele görev ve kimlik kartı düzenlenerek, THK merkez ve şubelerince görevlendirilen kişilerin isimlerinin ve araç plakalarının güvenlik birimlerine bildirilmesi sağlanacak. THK şubelerince kurban derisi ve bağırsak toplamak amacıyla geçici yetki belgesi verilen kişilerin, sadece bu şubelerce yetki verilen araçlarla yardım toplaması sağlanacak. Yetki belgesi olmayan kişilerin yardım topladığının tespiti halinde gerekli yasal işlemler derhal yapılacak. Yetki belgesi alan kişilerin yetki belgelerini vatandaşların görebileceği şekilde taşımalarını ve görevlendirilen araçların görev belgelerinin vatandaşların görebileceği şekilde aracın ön kısmına yerleştirilmeleri hususunda görevlilerin önceden bilgilendirilmesi sağlanacak. Kaçak toplamaların önlenmesi için güvenlik kuvvetlerince her türlü tertip ve tedbirler önceden planlanacak ve mevzuata aykırı hareket edenler hakkında gerekli işlemler yapılarak adli makamlara intikalleri sağlanacak.´´
    aa Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşalr olayı hocalığa hacılığa getirmeyelim
    konumuz thk nın neden her sene kurban derilerini toplama zorunlulugu
    tekrar diyorum isteyen verir isteyen vermez görüşleri bu şekilde beyan edelim
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cabbari ustam düşüncene sağlık yazdıklarının altına imza

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşalr olayı hocalığa hacılığa getirmeyelim
    konumuz thk nın neden her sene kurban derilerini toplama zorunlulugu
    tekrar diyorum isteyen verir isteyen vermez görüşleri bu şekilde beyan edelim
    selametle
    Sevgili üstad

Beyanlar farklı,farklı ama anlaşamadıgımız bir nokta var.daha önceki mesajımda'da belirttim.1999 Aralık ayın'da çıkan ve kanunlaşan yasa'ya göre bu hak THK 'na verilmiş.Bu yasa degişmedigi müddetçe bu süreç böyle devam edecek.bizim burda belirtmek istedigimiz Kimse kimseden zorla bir şeyini alamaz.bunda hem fikiriz.sadece yetkili toplama mercihi THK oldugu için başkasının toplama hakkı şu an için yoktur.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı tako 2000 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sevgili üstad

Beyanlar farklı,farklı ama anlaşamadıgımız bir nokta var.daha önceki mesajımda'da belirttim.1999 Aralık ayın'da çıkan ve kanunlaşan yasa'ya göre bu hak THK 'na verilmiş.Bu yasa degişmedigi müddetçe bu süreç böyle devam edecek.bizim burda belirtmek istedigimiz Kimse kimseden zorla bir şeyini alamaz.bunda hem fikiriz.sadece yetkili toplama mercihi THK oldugu için başkasının toplama hakkı şu an için yoktur.
    evet benden zorla alamıyor ama benım verdıgım yerden alıyor bu zorbalıktır kımse benım neyı nereye verecegıme ipotek koyamaz bıraksınlar isteyen istedıgı yere versin yok yetki thk deymiş dememek lazım bu cok hatalı bır olay

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sevgili üstad

ya dostum iyisinde bu sadece kagıt üzerinde bir kanun gel sen bunu bayramın ilk günü kurban kesilen yerlerdeki kavgalara bakta gör adam zorla başka yere veremezsin diyor hadi onu anlıyorlar bu sefer başkasının kurban derisi kabul ettiği yere kilit vurdurup bunu tvde millete gösteriyorlar ayıp yazık günah!!!
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

verdiğim linkleri inceleyip thk ya gönül verenler tekrar düşünsün lütfen

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

bunlar zorbalık değilde ne adını siz koyun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

madem demokrasi olan bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediği yere verir kimseden zorla deri alamazsınız
    kurban kabul edeninde kurbanlarına el koyamazsınız dünyanın hiçbiryerinde böyle bir yaptırım yoktur

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı muhteşem Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    verdiğim linkleri inceleyip thk ya gönül verenler tekrar düşünsün lütfen

bunlar zorbalık değilde ne adını siz koyun
    Verdigin linkleri önce kendin izle,oku ondan sonra bir düşün daha sonra buraya koy.sizin demenize göre bu işin içine dini kuruluşların girmesi gerekiyor her halde.fazla uzatmıyorum.istediginiz yere verebilirsiniz.Türkiye bir cumhuriyet ülkesidir.
    Konu CABBARİ tarafından (05-12-2008 Saat 18:45 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 5/10 İlkİlk 12345678910 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri