REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/10 12345678910 SonSon
99 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Türk Hava Kurumu+Bayram=Kurban derisi Yıllardır aynı problem!!!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Warn Türk Hava Kurumu+Bayram=Kurban derisi Yıllardır aynı problem!!!

senelerdir türk hava kurumunda bir kurban telaşıdır gidiyor..
    efendim neymiş kurban postları yani derielri başka yere verilemezmiş anca yetkili toplayıcısı türk hava kurumuymuş!!!
    ya arkadaşlar bir defa çıkıpta sizin derilerinizi şu işlerde şu yatırımlarda kullandık deyipte açıklama yapan bir thk yetkilisi gördünüzmü!!!
    neden Thk???
    ülkenin bir çok yatırıma muhtaç bir çok kurumu kuruluşu var
    onlara değilde neden THK???
    Hem böyle böyle mubarek bir organizasyonun bir parçası olan derileri maddi bir gösterge olarak düşünüpte pazarlama yoluna gidilir??
    birçok yurt kuran kursu belediye ve bazı kurumlar deri topluyorlar ve satıyorlar diye her sene ya mahkemelik olurlar yada tv de gösterilip rezil olurlar ayıp yaaaa
    kimse kimsenin kurbanını zorla alamaz ben THK ya vermek zorunda değilim istediğim yere verirrim istersem satar parasını erim buna kimse karışamaz
    ama hala thk çalışanları kanunmuş gibi başka yer yok thk var diyor ve git gide küçülüyorlar
    devletin onamadıgım ve tasvip etmediğim bir kurumuda thk dır
    deri toplayıp getirenlre yüzde verip onları bu işe ortak eden bir kuruluştan ne beklenebilirki??
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

CABBARİ usta bizim buralarda thk filan kurban derisini vermiyolar bizde vermiyoz ya ögrenci yurtlarına veya durumu kötü olan bir aileye veriyoz onlar thk daha kötü durumdalar....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben vermem kurban derimi Türk hava kurumuna.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

thk kimmiş yaahu...
    Tanımam bile...
    istediğim yerede veririm deriyi..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yıllardan beri bu mesele tartışılır durur...
    bir kısım "devletin hava gücü, elbette elinden tutmak gerek, desteklemek gerek...diğer ne idüğü bilinmeyen!!! kurslara veripte gericimi yetiştireceksiniz memlekete" der
    Diğer kısımda "kardeşim allah rızası için kesildi bunlar. thk bunların gelirleri ile partiler veriyor, faize yatırıyor" der...sürer gider vesselam... (ki bende böyle düşünüyorum..hatta bir kaç sene evvel thk ya bağışlanan kurban paralarının yarıdan fazlası kesilmemiş farklı işlerde kullanılmıştı...medyada bayaa bir yerkaplamıştı bu olay)

Madem thk bu derileri istiyor..halkın dini duygularını hissiyatını dikkate alıp ona göre davranmak zorunda...
    yoksa ne olur?
    ne olacak deri alamaz...

kızılayda öyle...nasıl bir yapılanma var sistem var bilmiyorum...memleketteki deniz feneri, cansuyu vs yardım kuruluşlarına tonlarca para akarken kızılay uyuyor...kahroluyorum yemin ederim...eski adı hilali ahmer olan kızılay, buram buram müslüman türk kokarken diğer yardım kuruluşlarının revaçta olması çok acı...hiçte adı ile bağdaşmıyor...
    kişilerin dinine dinayetine saygı göstermen lazım...farklı yollara giderse yardımlar yardım gelmez...Geçen bir arkadaşım söyledi, deniz fenerine gelen yardımlar bıçak gibi kesilmiş...çok zayıfmış...millet enayimi bazılarının babalarının çiftliği gibi gördükleri yere bağış yapsın
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sebeb ne olursa olsun benim gönlüm rahat edeceği yer neresiyse oraya veririm deriyi..
    ama thk felan hikaye...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı BasriMutaf Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    sebeb ne olursa olsun benim gönlüm rahat edeceği yer neresiyse oraya veririm deriyi..
    ama thk felan hikaye...
    aynen usta....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gecen senelerde işi zorbalığa vurdular illa thk dediler hem kendilerini hemde toplayanları rezil ettiler
    daha bu seme kavgası başlamadı ama sanırsam yine yetki onda olacakmış!!!
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

cabbari kardeş her sene bayramdan sonra derilerin ve kesilen kurbanların akıbeti hakkında yayınlar yapılıyor.sanırım sen denk gelmedin.
    arkadaşlar ben thk'dan başkasına kurban derisini vermem.çünkü derilerin önemli bir bölümü savunma sanayine gidiyor.savunma sanayinin ne olduğunuda sanırım tartışmaya gerek yok.

Türk Hava Kurumu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk direktifleriyle “Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek” amacıyla 16 Şubat 1925 tarihinde "Türk Tayyare Cemiyeti" adıyla kurulmuştur. Kurulduğu tarihten bugüne yapmış olduğu faaliyetler ile kuruluş amacını en iyi şekilde gerçekleştirmiştir. Ayrıca halkımızdan aldığı güvenle Türk Hava Kurumuna kanunla sosyal bir görev olarak, fitre-zekat ve kurban derisi toplama yetkisi verilmiştir.

2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu doğrultusunda Türk Hava Kurumu tarafından toplanan bu yardımların ;

a. % 50’si kendi il ve ilçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilerek, yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere, Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılmaktadır.

b. % 4’ ü Kızılay Derneğine,

c. % 3’ü Türkiye Diyanet Vakfına,

d. % 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verilmekte,

e. % 40’ı ise Türk Hava Kurumuna kalmaktadır. Türk Hava Kurumu % 40 ı ile,

(1) 1986 yılından bugüne kadar Orman yangınlarını söndürüyor,
    (2) Şubeleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi insanlara sosyal yardımda bulunuyor,
    (3) Türk Silahlı Kuvvetleri personeline paraşüt ve planör eğitimi veriyor,
    (4) Türk Hava Yollarına Pilot yetiştiriyor,
    (5) Gençlerimize havacılık kursları düzenliyor.

Her yıl düzenlediği vekalet kurban kampanyalarında elde ettiği kurban etlerinden, onbinlerce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla, gerekse İl Milli Eğitim Müdürlükleriniz vasıtasıyla son beş yıl içerisinde yaklaşık 390.670 kg kavurma et dağıtılmıştır. 2006 yılında ise 55.320 aileye,2007 yılında 65.268 kg., kavurma dağıtılmış , 2008 yılında ise 47.250 adet kavurma dağıtımına devam edilmektedir.
    alıntıdır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı scob Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    cabbari kardeş her sene bayramdan sonra derilerin ve kesilen kurbanların akıbeti hakkında yayınlar yapılıyor.sanırım sen denk gelmedin.
    arkadaşlar ben thk'dan başkasına kurban derisini vermem.çünkü derilerin önemli bir bölümü savunma sanayine gidiyor.savunma sanayinin ne olduğunuda sanırım tartışmaya gerek yok.

Türk Hava Kurumu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk direktifleriyle “Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek” amacıyla 16 Şubat 1925 tarihinde "Türk Tayyare Cemiyeti" adıyla kurulmuştur. Kurulduğu tarihten bugüne yapmış olduğu faaliyetler ile kuruluş amacını en iyi şekilde gerçekleştirmiştir. Ayrıca halkımızdan aldığı güvenle Türk Hava Kurumuna kanunla sosyal bir görev olarak, fitre-zekat ve kurban derisi toplama yetkisi verilmiştir.

2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu doğrultusunda Türk Hava Kurumu tarafından toplanan bu yardımların ;

a. % 50’si kendi il ve ilçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilerek, yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere, Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılmaktadır.

b. % 4’ ü Kızılay Derneğine,

c. % 3’ü Türkiye Diyanet Vakfına,

d. % 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verilmekte,

e. % 40’ı ise Türk Hava Kurumuna kalmaktadır. Türk Hava Kurumu % 40 ı ile,

(1) 1986 yılından bugüne kadar Orman yangınlarını söndürüyor,
    (2) Şubeleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi insanlara sosyal yardımda bulunuyor,
    (3) Türk Silahlı Kuvvetleri personeline paraşüt ve planör eğitimi veriyor,
    (4) Türk Hava Yollarına Pilot yetiştiriyor,
    (5) Gençlerimize havacılık kursları düzenliyor.

Her yıl düzenlediği vekalet kurban kampanyalarında elde ettiği kurban etlerinden, onbinlerce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla, gerekse İl Milli Eğitim Müdürlükleriniz vasıtasıyla son beş yıl içerisinde yaklaşık 390.670 kg kavurma et dağıtılmıştır. 2006 yılında ise 55.320 aileye,2007 yılında 65.268 kg., kavurma dağıtılmış , 2008 yılında ise 47.250 adet kavurma dağıtımına devam edilmektedir.
    alıntıdır.
    kimsenin nereye verdiğini yargılamam isteyen istediği yere versin sizede saygı duyarım fakat ben şahsi olarak diyorum thk ya deri vermem
    kagıt üzerinde hep çizilir yayımlanır fakat ben ne savunma sanayiini nede başka yatırımlarını görmem
    totodan lotodan sayısaldan piyangodan dünyanın aktarımı yapılıyor zaten kala kala vatandaşın derisinemi kaldılar!!!!
    İşte Davet Linkin!!

Sayfa 1/10 12345678910 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri