Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 07.12.2008 pazar haberleri

Kullanıcı Bilgi Menüsü

New41 07.12.2008 pazar haberleri

AB kendi vahşetine baksın

7 Aralık 2008Nuray BABACAN/ ANKARA.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}AB yetkilileri, Kurban Bayramı sırasında kurban kesimlerini denetlemeye geliyor. Gelsinler ama AB’nin önce kendisine bakması lazım. Bana geçenlerde bir fotoğraf geldi. AB üyesi bir ülkede balıklara yapılan işkence gibi avlamaların olduğu vahşice görüntüler var. Tam anlamıyla rezalet.

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı öncesinde son uyarılarda bulunurken, AB gözlemcilerine de ilginç mesajlar verdi. Eroğlu, "AB gözlemcilerinin, önce kendi ülkelerindeki hayvan vahşetine bakması" gerektiğini söyledi. Eroğlu, şu uyarılarda bulundu:

AB yetkilileri, Kurban Bayramı sırasında kurban kesimlerini denetlemeye geliyor. Gelsinler ama AB’nin önce kendisine bakması lazım. Bana geçenlerde bir fotoğraf geldi. AB üyesi bir ülkede balıklara yapılan işkence gibi avlamaların olduğu vahşice görüntüler var. Tam anlamıyla rezalet.

Kurban Bayramı’nda alınacak tedbirle ilgili bir genelge yayınladık. Vatandaşlardan özellikle hayvanlara eziyet etmeden usulüne göre kesim yapmalarını rica ediyorum. Çevreyi kirletmeden, kesim yerlerinde kessinler. Aksi takdirde cezai işlem yapılacak.

İhlaller olabilir. Fakat yıllara göre baktığımızda vatandaşın çevreye duyarlılığının arttığını, ihlallerin azaldığını görüyoruz. Kurban kesimi, çocukların gözünün önünde yapılmamalı.

Acemi kasaplar yerine tecrübeli kasaplar kesim yapmalı. Çalışma Bakanlığı ile görüştük. 2009’dan itibaren kasapları eğitme tabi tutacağız. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kasaplara sertifika verilecek.

Bayramla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın da bir dizi önlem aldı. ANKA Ajansı’nın haberine göre, bakanlık il müdürlükleri, hastaneleri ve acil merkezleri Kurban Bayramı nedeniyle alarma geçirildi. Sağlık Bakanlığı, 9 günlük bayram tatili süresince yaşanabilecek trafik kazaları ve kurban kesimi sırasında oluşabilecek yaralanmalarla ilgili olarak ilgili birimlerin hazır olması için tüm birimlerini uyardı. Sağlık Bakanlığı, kurban kestirecek yurttaşların tüm işlemlerinin yerel yönetimlerce belirlenen sağlık ve hijyen koşullarını karşılayan yerlerde yaptırmaları konusunda da uyarılarda bulundu. Açıklamada, her yıl yaşanan "acemi kasap" vakalarına karşı ise vatandaşların hassasiyet göstermelerinin gerekliliğine işaret edildi.

Dikkat

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi (RSHM) Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, bayramda aileleri uyardı: "Halk arasında ’çatapat’, ’maytap’ gibi adlarla bilinen yanıcı ve patlayıcı maddelerden çocuklarınızı uzak tutun."

Sapanca’da boğa paniği

SAKARYA’nın Sapanca İlçesi’nde bir ara sahibinin elinden kurtulan boğa, sokağa fırladı. Boğa önüne çıkana saldırmaya başlayınca zabıtalar devreye girdi. Zabıta aracına da saldıran boğa, ilçeyi birbirine katınca bu kez havalı tüfekle uyuşturucu iğne atıldı. Ancak bu iğnelere karşın kaçmayı sürdüren boğa, yaklaşık 4 saat süren kovalamaca sonunda bir evin duvar dibinde yakalanabildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Toronto'daki adamın sırrı

7 Aralık 2008.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Hürriyet, Ergenekon davasının kilit ismi Tuncay Güney’in Toronto dosyasını açıyor.

(*) Güney’in Kanada’da oturduğu ve Yahudilerin geldiğini söylediği evin gerçek sahibi kim?
    (*) Yahudilerin gittiği restoranda Güney’le konuşurken arka tarafta bizi izleyen kişi kimdi?
    (*) Masaya oturduğumuz sırada Güney, Hürriyet muhabirine MİT’le ilgili hangi soruyu sordu?
    (*) Güney’in Kanada’ya iltica başvurusunu kim takip ediyor? Başvuruda hangi gerekçe gösterildi?
    (*) Güney Yahudi hahambaşı mı, yoksa Evanjelik bir Hıristiyan mı? Şehirdeki en yakın dostu kim?
    (*) Evanjelik kilisesinin müstahdemi, Tuncay Güney hakkında neler söyledi?
    (*) New York’taki en yakın arkadaşı kim? Cavalry Kilisesi’nin müdürü, Güney hakkında neler anlattı?
    (*) Güney’in internet sitesinde verdiği adres neresi? Bet Haderech Sinagogu’na gittiğimizde ne gördük?
    TOLGA TANIŞ New York ve Toronto’da araştırıp yazdı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ankara'da zincirleme trafik kazası

7 Aralık 2008A.A.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Ankara'da meydana gelen zincirleme trafik kazasına 37 araç birbirine girdi, 20 kişi yaralandı.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Konya Yolu, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Şehirler Arası Terminal İşletmesi (AŞTİ) yakınlarında meydana gelen, 37 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yaklaşık 20 kişi yaralandı.
    İddiaya göre, Beşevler istikametine giden S.K. idaresindeki 53 HH 550 plakalı tuz yüklü kamyon, “freninin boşalması” üzerine, bir tırın da aralarında bulunduğu araçlara çarptı. Bazı otomobillerin hurdaya döndüğü kazada yaklaşık 20 kişi yaralandı.

Yaralılardan Süleyman Tunalı, Haşim Keskin, Kemal Eryılmaz, Melahat Uslu ile torunu Mustafa Semih Uslu (11), Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Kadriye Gökçe, Serdar Gürbüz, Ali Şinik, Bayındır Tıp Merkezinde, Çiğdem ve Bilgen Gürbüz Söğütözü Mesa Hastanesinde, Cem Yeşilyurt ise Başkent Üniversitesi Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Hastanesinde tedaviye alındı.

Yaralıların genel durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Melike ve Aynur Önder ile Kezban ve Saadet Durdu tedavilerinin ardından taburcu edildi.
    Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yaralılar bulunduğu bildirildi.

53 HH 550 plakalı kamyon sürücüsü S.K, göz alına alındı.

Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol, yeniden ulaşıma açıldı.

YARALANANLARDAN BAZILARININ KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
    Konya Yolu, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Şehirler Arası Terminal İşletmesi (AŞTİ) önünde, 37 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yaralanan bazılarının daha isimleri belirlendi.
    Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan yaralıların, Safiye Ademoğlu, Serdar Demirbaş ve Ayhan Uslu olduğu öğrenildi.
    AŞTİ önündeki kazada, Süleyman Tunalı, Haşim Keskin, Kemal Eryılmaz, Melahat Uslu ile torunu Mustafa Semih Uslu (11) Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Kadriye Gökçe, Serdar Gürbüz, Ali Şinik Bayındır Tıp Merkezinde, Çiğdem ve Bilgen Gürbüz Söğütözü Mesa Hastanesinde, Cem Yeşilyurt ise Başkent Üniversitesi Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Hastanesinde tedaviye alınmış, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Melike ve Aynur Önder ile Kezban ve Saadet Durdu tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İnönü’yü bile unuttular

7 Aralık 2008Deniz GÜREL / ANKARA.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Müze-ev olarak kullanılan İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 48 yıl yaşadığı Pembe Köşk’ün, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde (ADNKS) unutulduğu ortaya çıktı. Halen evde oturan İnönü’nün kızı Özden Toker’in ismi seçmen listesinde çıkmayınca hata anlaşıldı ve düzeltildi.

SEÇMEN sayısındaki artış, kayıtlardaki yanlışlıklar büyük kargaşa yaratırken, önemli bir hatadan son anda dönüldü. Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 1925’ten, öldüğü 1973’e kadar 48 yıl yaşadığı, şimdi de kızı Özden Toker’in oturduğu Pembe Köşk, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde (ADNKS) unutuldu.

Basında sıkça yer alan "Unutulan seçmen" haberleri üzerine Özden Toker, isminin listede olup olmadığının kontrolü için yardımcısı Yılmaz Oydam’ı görevlendirdi. Seçmen listelerini kontrol etmek için Çankaya Mahalle Muhtarı Handan Şemin’e giden Oydam, listede Toker’in ismini göremedi. Oydam’ın, Çankaya Nüfus Müdürlüğü’ne başvurmasıyla, tarihi Pembe Köşk’ün, ADNKS’de de kayıtlı olmadığı ortaya çıktı. Nüfus Müdürlüğü’ne gerekli bildirimi yapan Oydam, "Onlar da durumu fark edince çok şaşırdılar. Hemen İmar Müdürlüğü’ne başvurarak adres bilgilerini aldılar. Pembe Köşk’ün adresi yazılınca yakınındaki site çıkıyor ama İsmet Paşa’nın Pembe Köşk’ü çıkmıyordu. Yanlışlığı hemen düzelttiler" dedi.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ’nın en önemli tarihi yapılarından birinin unutulmasını, "sistemdeki düzensizliğin kanıtı" olarak değerlendiren İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan da, "Bir kasıt olduğunu düşünmüyorum. Ancak sistemdeki düzensizlik Pembe Köşk’ü unutacak düzeye gelmiş" yorumunu yaptı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Elazığ’da bitmemiş pist açtırmışlar

7 Aralık 2008Mustafa DEVRİM / DHA.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Ekim günü açılışını gerçekleştirdiği Elazığ Havaalanı’nın 3300 metrelik pistinin tamamlanmadığı ortaya çıktı.

Elazığ Havaalanı’nın sis ve yağmurlu havalarda 1740 metre uzunluğundaki pistine büyük uçakların inememesi üzerine, 2006 yılında 3300 metre uzunluğunda pistin yapılması için ihale açılmıştı. İhaleyi kazanan Ar Yapı Güney Holding, pisti 300 gün içinde tamamlayacağı taahhüdünde bulunmuştu. Pistin geçen yılın Aralık ayında teslim edilmesi gerekiyordu. Elazığ Valisi Muammer Muşmal, pistte çalışmaların 20 gündür durduğunu belirterek, "Firmanın kendi içinde yaşadığı problemler nedeniyle duraklama var. Firma burada çalıştırdığı işçilere paralarına ödemediği için iş durmuş durumda. İşlerin sürmesi halinde pistte 10 gün bir iş kaldı" dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu yarayla yaşayacak

7 Aralık 2008Esma ÇAKIR/İSTANBUL.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Eşinin, "Rüyamda beni aldattığını gördüm" diyerek 25 yerinden bıçakladığı Ebru Kargı, derin izleri ömür boyu taşıyacak.

Ancak en büyük yara, onun ve 3 yaşındaki oğlunun ruhunda açıldı. Cezaevindeki eşinin af dileği onu düşündürüyor. Unutmasa da, yaşananları bir kenara itebilecek kadar eşini hálá sevdiğini söylüyor.

EBRU Kargı karışık duygular içinde. Kadınlık onuru 5 yıllık eşi Sezai Kargı’yı affetmemesi gerektiğini, kalbi ise onu sevmeyi sürdürmesini söylüyor. 30 Eylül sabahı, eşinin gözlerinde gördüğü büyük öfke aklından hiç çıkmıyor. Bir ay tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan Kargı, "Eşim gözlerini açar açmaz ’Rüyamda beni aldattığını gördüm’ dedi. Öyle bir şey olmadığını söyledim. Tartıştık. Eliyle vurduğu vitrin camı kırılınca kan içinde kaldık. Duş almak için banyoya gittik. ’İlk önce sen gir’ dedi. Soyundum. Bir anda banyoya ekmek bıçağıyla girdi. Beni öldüreceğini söyledi. Şaka sandım. Beni duvardan duvara savurdu. Yere yatırdı. Boğazımı kesmeye kalktı ama bıçak kördü. Bıçağı çılgınlar gibi her yerime saplamaya başladı. 25 yerimde bıçak izi var" diye o sabahı anlatıyor.

Bir parmağını kaybetti

İki gün komada kalan Ebru Kargı, tendonları kesildiği için sol baş parmağının hissini kaybetti. Ameliyatlara rağmen vücudunda derin bıçak izleri kaldı. Ebru Kargı tüm bunların nedenini, boşanmak istediği eşinin aşırı kıskançlığına bağlıyor. "Ailesi ve kendisi çok tutucuydu. Başımı örtmemi istiyorlardı. Hep annesinin, babasından şiddet gördüğünü anlatır, ’Sen neden bu kadar rahatsın. Seni de dövmek lazım’ diyordu ama hiç dövmedi" diye anlatıyor yaşadığı baskıyı. Eşinin öldüğünü zannederek babasıyla kavga eden bir kişiyi öldüren Sezai Kargı, 2 aydır cezaevinde. Yaptıkları için çok pişman. Ebru Kargı’ya gönderdiği mektupta, hata yaptığını söylüyor, kendisini affetmesini diliyor. Ebru Kargı, 26 Ocak’taki ilk duruşmaya katılacak. Halen sevgisini içinden atamadığı eşinden şikáyetçi olup olmamakta ise kararsız.

Seni seviyorum asi kız

Ayakkabı imalatçısı Sezai Kargı’nın eşine yazdığı af mektubu şöyle: "Mavi denizin hırçın dalgalarından, batan güneşin masum ışığından, sevdalı gözlerimizin büyülü bakışlarından ve yüreğimin en güzel tahtından merhaba. Öncelikle canı gönülden geçmiş olsun diyorum. İnan böyle olmasını istemezdim. O an ikimizde de hata vardı. Sen beni hiç anlamadın. O an kendimde değildim. Çok pişman ve üzgünüm. Beni affeder misin? Aklımdan çıkmıyorsun. Seninle yavrumuzun bir resmi var. Her gece onu öpüp, senden özür dileyip öyle yatıyorum. İnan seni ömrüm boyunca seveceğim. Sonuçta seni çok sevdiğim, kıskandığım için kendimi kaybedip böyle bir hata yaptım. Seni seviyorum asi kız."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Konutlara elektrik üretme izni

7 Aralık 2008.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Yenilenebilir Enerji Yasası ile evlerde de elektrik üretmek mümkün olacak.

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Hilmi Güler, Yenilenebilir Enerji Yasası'nı çıkarttıklarını ve bu yasa sayesinde güneş enerjisinden elektrik üretileceğini söyledi. Vatandaşların kendi elektrik kendileri üreteceğini ifade eden Bakan Güler, “Evlerin çatı ve duvarlarındaki güneş pilleri sayesinde, vatandaşımız kendi elektriğini üretecek. 500 kilovata kadar izin almadan üretebilecekler. 500 kilovat 150'i daireyi kapsıyor. Güneş enerjisinden elektrik üretmek içinde Türkiye'nin güneş haritasını çıkarttık. Artık güneş tarlaları kurulacak” dedi.
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bir süre önce çıkartılan Yenilenebilir Enerji Yasası ile güneş enerjisinden elektrik üreteceklerini açıkladı.

Konya’da konuşan Bakan Güler, güneş enerjisini kullanmak için Türkiye’nin güneş haritasını çıkardıklarını, Türkiye’de güneş tarlaları oluşacağını anlattı. Vatandaşın evinde kendi elektriğini üreteceğini söyleyen Güler, 500 kilovata kadar izin alınmadan elektrik üretimi yapılabileceğini de belirtti. Vatandaş güneş enerjisini elektriğe nasıl çevirecek, maliyeti ne olacak?

Vatan Gazetesi'nden Hilal Öztürk'ün haberine göre, Enerji Bakanlığı’ndaki çalışmalarda danışmanlık yapan Fore Enerji Şirketi Yetkilisi Elektrik Mühendisi Ufuk Keser soruları yanıtladı. Güneş enerjisinden elektrik üretmenin maliyetini kilovat başına 6-7 bin Euro olarak açıklayan Keser “Bir evin elektrik tüketimini 7-10 kilovat olarak kabul edersek, 15-20 bin Euro’luk maliyeti var. Elbette yaşadığınız yere göre bu maliyet değişebilir. Örneğin Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ’da yaşıyorsanız bunun maliyeti 10 bin Euro’ya da düşebilir” dedi.

Devlet teşviği de olacak

Keser hazırlanan yasada devletin elektrik santralleri ve vatandaşlar için farklı teşvikler planlandığını söyleyerek, 10 kilovat, 10 ila 500 kilovat arası ve 500 kilovat üzeri şeklinde değerler belirleneceğini belirtti. Devletin üretilecek elektriğe göre teşvik vereceğini söyleyen Keser “500 kilovata kadar herhangi bir lisans almanıza gerek yok. Ancak 500 kilovattan sonra santral olarak kabul ediliyorsunuz” dedi.

En sağlıklı üretim yöntemi

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr . Tanay Sıdkı Uyar, güneş enerjisinden elektrik üretimine geçilmesinin önemine vurgu yaparak, soruları şöyle yanıtladı:

Güneş enerjisinden elektrik üretimi nasıl yapılır?

Günes pilleri ile yapılır. Binaların çatıları ve yüzeyleri yarı iletken tabakalarla kaplanır. Güneşten gelen enerji elektronlara enerji verir hareketlenen elektronlar başka bir yarı iletken malzemeye aktarıldığında elektrik elde edilir.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi dünyada yapılıyor mu?

Başta Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. , Almanya, Japonya olmak üzere endüstrileşmiş ülkeler süratle güneş pilleri kullanımına geçiyor.

Türkiye’de bunun uygulandığı yerler var mı?

Türkiye’de şebekeden uzak bölgelerde kullanılıyor. Henüz hükümet yeterli desteği vermediği için şebe***e bağlı yerlerde kullanılamıyor.

Gereken teknolojiyi üreten yerli ya da yabancı şirketler var mı?

Yerli şirketler henüz yok ama, kamu kuruluşlarının desteklediği ülkelerde üretim tesisleri süratle kuruluyor.

Türkiye güneş enerjisinden elektrik üretimi yapmak isterse bu karlı bir yatırım olur mu?

Türkiye için en güvenli ve toplumsal maliyetler (kanser ve savaşlar vs.) dikkate alındığında en ucuza mal olan bir enerji arz sistemi sağlayabilir.

Fazla enerji satılabiliyor

Güneş enerjisi veya rüzgar enerjileriyle üretilen elektrik kullanımı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. , İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde yeni enerji trendi oldu. İngiltere’de 80 bin evi kendi enerjisini üretiyor. Bu ülkedeki başka ilginç uygulama ise, üretilen fazla enerjiyi elektrik şirketlerine satabilmeleri.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Karadeniz usulü trafik lambası

7 Aralık 2008.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Trabzon’un Of İlçesi’nin Uzungöl sapağındaki kavşakta bulunan trafik lambaları, sekiz aydır araçlara sürekli "yeşil," yayalar için ise "kırmızı" yanıyor.

İlçenin Kalyon mevkisinde yer alan trafik ışıklarında yaşanan bu durum yüzünden sürücüler sürekli kendilerine yeşil yandığı için hız kesmezken, yayalar tehli***le karşı karşıya kalıyor.

İrfanlı Mahallesi muhtarı Ömer Reisoğlu, şunları söyledi: "Bu yolda araçlar, sürekli yeşil ışık yandığından hiç hız kesmiyor. Yayalar da sürekli kırmızı yandığı için kontrolsüz bir şekilde yoldan karşıya geçmeye çalışıyorlar. Yayalar, trafik lambaları bozuk olduğu için sürekli kaza riski ile karşı karşıya bulunuyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Denizli’de oturan seçmen Beylikdüzü’nde kayıtlı çıktı

7 Aralık 2008Ferah IŞIK / DHA.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Denizli’de oturan 62 yaşındaki Rabia Önder, seçmen listesine hiç gitmediği İstanbul Beylikdüzü’nde kayıtlı olduğunu görünce şoke oldu.

Rabia ve İsmail Önder çifti, son iki seçimde Denizli’de oy kullandı. Mart ayında yapılacak yerel seçimler için askıya çıkarılan seçmen listelerine bakan ve adını göremeyen Denizli- Tavas nüfusuna kayıtlı Rabia Önder, internetten Yüksek Seçim Kurulu’nun sitesine girerek T.C. kimlik numarasıyla kayıtlı olup olmadığını aradı. Rabia Önder, seçmen listesine Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Beylikdüzü’nde kayıtlı olduğunu görünce şoke oldu. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ’la hiçbir ilişkisinin olmadığını, Beylikdüzü’ne ise hiç gitmediğini belirten Rabia Önder, sorunun çözümlenmesi için Denizli Merkez İlçe Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi verdi. Rabia Önder, "İstanbul ile hiç bir ilişkim yok. Umarım yanlışlık düzeltilir. Düzeltilmezse Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ’a nasıl gidip oy kullanayım" dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Erdoğan’la el ele işte özlenen tablo

7 Aralık 2008Saygı ÖZTÜRK / ANKARA.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün sabah komşuları ve eski siyasetçi Esat Kıratlıoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir grupla evinin bulunduğu Beysukent’te yürüyüp spor yaptı.

Ancak Baykal’ın spor yaparken el ele tutuştuğu Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü esprilere konu oldu. Başbakan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ’a gözlüklerine kadar neredeyse tıpatıp benzetilen Tütüncü görenleri şaşırtırken, "Erdoğan-Baykal el ele... İşte özlenen tablo bu" dedirtti. Diş doktoru Mehmet Altan’ın evindeki sucuk partisine katılan Baykal, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın gönderdiği bayram baklavasını komşularıyla yedi.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri