MALZEMELER
Kemer patlýcan,
Et (ortayaðlý kýyma),
Soðan,
Taze biber(yeþil),
Domates,
Sarýmsak,
Maydanoz,
Ayçicek yaðý

HAZIRLANIÞI
Önce patlýcanlarý yýkayýp kuruladýktan sonra kabuklarý alacalý olarak býçakla soyulur, ortasýndan hafifce çizilir. Daha sonra yaðý ocaða koyarýz; yað kýzýnca patlýcanlarý yaðda kýzartýrýz. Bu iþlem bittikten sonra hafif soðumaya býrakýrýz ve hemen içini hazýrlamaya baþlarýz. Ortayaðlý kýymamýzý tavada kavurmaya baþlarýz. Bu esnada soðaný ve de 1 adet yeþil biberi ince bir þekilde kýyarýz. Kýyma pembeleþince soðanýný ve sarýmsaðý ilave eder birkaç dakika sonra biberi atarýz. Bu arada kiþi sayýsýna göre domatesi ince bir þekilde doðrayýp ilave ederiz. Domates sulanýnca tuzunu ve karabiberini ilave eder altýný kapatýrýz. Daha önce kýzarmýþ patlýcanlarýn karýnlarýný kaþýkla açarýz (kayýk þeklinde), içerisine yeterince iç koyarýz ve tepsiye dizeriz. Üzerine dilimlenmiþ domates ve yeþil biberi koyarýz.

Suyunun hazýrlanýþý :
Yarým bardak sývý yað tencereye konur. 1/2 soðan ince bir þekilde kýyýlýr ve tencereye atýlýr. Pembe olunca bir miktar domates salcasý ilave edilir. Özelenince suyu ilave edilir, kaynayýnca tuzu kontrol edilir tepsideki karnýyarýklarýn üzerine gezdirilir ve fýrýna sürülür kaynayýncaya kadar fýrýnda bekletilir. Su sos kývamý alýnca fýrýndan çýkarýlýr servis yapýlýr.




AFIYET OLSUN!