REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/12 1234567891011 ... SonSon
113 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Adsl için telefon şart değil

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Adsl için telefon şart değil

ADSL için telefon şart değil

KOCAELİ (CİHAN)
    Kocaeli Hakem Heyeti, Türk Telekom'un ADSL'in yanında telefon hattını bağlama mecburiyetini reddeti. Heyet, bir vatandaşın şikayeti üzerine, "Telekom'un alt yapısı telefon bağlamadan ADSL hizmeti verebilir. Bu yüzden tüketicinin istemesi durumunda sadece ADSL'yi bağlayacak." kararını verdi. ADSL hattı kullanan 7 milyona yakın vatandaş, hiç telefonu kullanmasa bile ayda 12 YTL sabit ücret ödemek zorunda.
    Kocaeli'de ikamet eden Yunus Abdullahoğlu isimli vatandaş, 2005 yılında ADSL'ye başvurdu. Evine çekilen 1878011035P nolu ADSL hattın yanında 233 45 45 nolu telefon da bağlandı. Telefonu hiç kullanmadan her ay 12 YTL civarında sabit para ödeyen Abdullahoğlu, Türk Telekom Kocaeli Alemdar Şubesi'ne ADSL hattının kalması ve telefon hattının iptal edilmesi için dilekçe verdi. Olumsuz cevap alınca 10 Ocak 2007 tarihinde Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyet, yaptığı incelemede 12 Mart tarihinde şu kararı verdi: "Bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom'un altyapısının sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduğu görülmüştür. Bu yüzden 4077 sayılı kanunun 5'inci maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı başka bir mal veya hizmetin satın almasına bağlanmayacağından tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekomu'un hattı iptal etmesine karar vermiştir."

Bu kararı alan Abdullahoğlu, 04 Mayıs tarihinde heyetten aldığı kararla birlikte Telekom'a tekrar bir dilekçe ile başvurdu. Aradan geçen 11 günlük süre içinde cevap alamayan Abdullahoğlu, olumsuz cevap alınması durumunda icra yolu ile tekrar başvuruda bulunacak.

Telekom'un bu uygulamayı yürürlüğe koyması durumunda binlerce kişi bu kararı emsal göstererek telefon hattını iptal ettireceği tahmin ediliyor

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İlginç karar.. ortalık karışacağa benzer.... talepler artabilir bu konuda..

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

harika haber.iş resmileşsin hemen kapatıyorum.iyi ki hukuk var şu ülkede birilerinin hakkından geliyor.aslında vatandaş olarak az daha girişimci olsak bunun gibi bir çok işin üstesinden gelebiliriz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

keşke tlf iptal olsa ozaman herkes alır sabit ücret kalksa

Kullanıcı Bilgi Menüsü

böyle birşey olursa bende iptal ederim ev teli kullanıyorum ama yinede iptal ederim..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Evet Bence de böyle olması gerekiyor.ben adsl kullanmak için para veriyorum niye birde abonmanlık ücreti vereyim defalarca itiraz etmeme rağmwn ben de sonuç alamamıştım.cesur arkadaşı tebrik ederim...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bende iptal ettiririm böyle birolay varsa

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence olması gerekende birşey, tlf yi kullan veya kullanma 12 ytl saçmalık, tlf iptal olursa adsl kullanıcı sayısı artar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

çok şahane bişi olmuş bu karara çok ama çok sevindim sabit hattan kopmalar çok olacak inşaallah ve adam olurlar onlarda bu kadar bu milleti sömürmezler bi daha

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bende iptal ettirmeyi düşünüyorum böyleyse eğer

Sayfa 1/12 1234567891011 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri