Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/12 1234567891011 ... SonSon
113 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Adsl için telefon þart deðil

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Adsl için telefon þart deðil

ADSL için telefon þart deðil

KOCAELÝ (CÝHAN)
    Kocaeli Hakem Heyeti, Türk Telekom'un ADSL'in yanýnda telefon hattýný baðlama mecburiyetini reddeti. Heyet, bir vatandaþýn þikayeti üzerine, "Telekom'un alt yapýsý telefon baðlamadan ADSL hizmeti verebilir. Bu yüzden tüketicinin istemesi durumunda sadece ADSL'yi baðlayacak." kararýný verdi. ADSL hattý kullanan 7 milyona yakýn vatandaþ, hiç telefonu kullanmasa bile ayda 12 YTL sabit ücret ödemek zorunda.
    Kocaeli'de ikamet eden Yunus Abdullahoðlu isimli vatandaþ, 2005 yýlýnda ADSL'ye baþvurdu. Evine çekilen 1878011035P nolu ADSL hattýn yanýnda 233 45 45 nolu telefon da baðlandý. Telefonu hiç kullanmadan her ay 12 YTL civarýnda sabit para ödeyen Abdullahoðlu, Türk Telekom Kocaeli Alemdar Þubesi'ne ADSL hattýnýn kalmasý ve telefon hattýnýn iptal edilmesi için dilekçe verdi. Olumsuz cevap alýnca 10 Ocak 2007 tarihinde Kocaeli Tüketici Sorunlarý Hakem Heyeti'ne baþvurdu. Heyet, yaptýðý incelemede 12 Mart tarihinde þu kararý verdi: "Bilirkiþinin teknik raporunda Türk Telekom'un altyapýsýnýn sabit telefon olmadan da ADSL kullanýmýna müsait olduðu görülmüþtür. Bu yüzden 4077 sayýlý kanunun 5'inci maddesi gereðince bir mal veya hizmetin satýþý baþka bir mal veya hizmetin satýn almasýna baðlanmayacaðýndan tüketicinin telefon hattýnýn iptali talebinin haklýlýðýna, Türk Telekomu'un hattý iptal etmesine karar vermiþtir."

Bu kararý alan Abdullahoðlu, 04 Mayýs tarihinde heyetten aldýðý kararla birlikte Telekom'a tekrar bir dilekçe ile baþvurdu. Aradan geçen 11 günlük süre içinde cevap alamayan Abdullahoðlu, olumsuz cevap alýnmasý durumunda icra yolu ile tekrar baþvuruda bulunacak.

Telekom'un bu uygulamayý yürürlüðe koymasý durumunda binlerce kiþi bu kararý emsal göstererek telefon hattýný iptal ettireceði tahmin ediliyor

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

İlginç karar.. ortalık karışacağa benzer.... talepler artabilir bu konuda..

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

harika haber.iş resmileşsin hemen kapatıyorum.iyi ki hukuk var şu ülkede birilerinin hakkından geliyor.aslında vatandaş olarak az daha girişimci olsak bunun gibi bir çok işin üstesinden gelebiliriz.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

keşke tlf iptal olsa ozaman herkes alır sabit ücret kalksa

Kullanýcý Bilgi Menüsü

böyle birşey olursa bende iptal ederim ev teli kullanıyorum ama yinede iptal ederim..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Evet Bence de böyle olması gerekiyor.ben adsl kullanmak için para veriyorum niye birde abonmanlık ücreti vereyim defalarca itiraz etmeme rağmwn ben de sonuç alamamıştım.cesur arkadaşı tebrik ederim...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bende iptal ettiririm böyle birolay varsa

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bence olması gerekende birşey, tlf yi kullan veya kullanma 12 ytl saçmalık, tlf iptal olursa adsl kullanıcı sayısı artar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

çok þahane biþi olmuþ bu karara çok ama çok sevindim sabit hattan kopmalar çok olacak inþaallah ve adam olurlar onlarda bu kadar bu milleti sömürmezler bi daha

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bende iptal ettirmeyi düþünüyorum böyleyse eðer

Sayfa 1/12 1234567891011 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri