REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 14/40 İlkİlk ... 45678910111213141516171819202122232439 ... SonSon
392 sonuçtan 131 ile 140 arası

Konu: Ekonomi Haberleri(süpereko)

  1. #131

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bir zam da otogaza! İşte yeni fiyatlar... 03.02.2009 12:37:19
    Otogaz olarak kullanılan likit petrol gazın (LPG) litre fiyatına 3-17 kuruş arasında zam yapıldı.
    Ankara'da daha önce 1,33-1,43 lira arasında satılan otogazın litresi, yapılan fiyat değişikliğiyle dağıtım şirketlerinden Opet'te 1,43 liradan 1,52'ye çıktı. Shell, BP ve PO otogaz satış fiyatını değiştirmezken, otogaz Shell'de 1,38 lira, BP'de 1,42 lira, PO'da ise 1,39 liradan satılıyor.
    İstanbul'daki dağıtım istasyonlarında da otogazda, 3-8 Kr arasında artırıma gidildi.
    İstanbul'da Petrol Ofisinde litre fiyatı daha önce 1,64 TL olan otogaz, 1,72 TL'ye satılırken, Opet istasyonlarında otogazın fiyatı 1,69 TL'den 1,72 TL'ye, BP'de ise 1,64 TL'den 1,72 TL'ye çıktı.
    İzmir'deki dağıtım istasyonlarında da otogazda, 9-17 kr arasında değişikliğe gidildi. Buna göre İzmir'de Opet'de otogazın satış fiyatı 1,62 TL'den 1,71 TL'ye, Shell'de 1,59 TL'den 1,76 TL'ye, Aygaz'da 1,62 TL'den 1,71 TL'ye çıktı. BP ve Petrol Ofisi otogaz fiyatlarında bir değişikliğe gitmezken, BP'de otagaz 1,59 TL, PO'da ise 1,55 TL'den satılıyor.
    Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle, şirketler ve şehirlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

  2. #132

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Petrol yükseliyor! Fiyatı 40 doların üzerinde 03.02.2009 11:14:00
    Asya'nın en büyük borsası konumunda olan Singapur'da petrol fiyatları 40 doların üzerinde seyrediyor.
    Dünyanın en büyük petrol tüketicisi konumunda olan ABD'de dün açıklanan olumsuz ekonomik veriler petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu.
    New York Borsası'nda işlem gören Batı Teksas türü petrolün mart ayı vadeli fiyatı 31 cent artarak 40,39 dolara, Londra Borsası'nda işlem gören Brent türü petrol 46 cent yükselerek 44,28 dolara çıktı.

  3. #133

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    IMF tarihinde bir ilk! Uluslararası Para Fonu yeni kaynak arayışına girdi 03.02.2009 10:30:35
    Japonya’dan 100 milyar dolarlık kredi alma konusunda büyük ölçüde anlaşma sağlayan IMF, tarihinde ilk kez bono ihraç etmeyi düşünüyor. IMF’nin ihraç etmeyi düşündüğü 150 milyar dolarlık bono, devletlere ve merkez bankalarına satılacak.
    Ekonomik krizle yeniden kapısı sık sık çalınmaya başlanan Uluslararası Para Fonu (IMF) yeni kaynak arayışına hız verdi. Japonya’dan 100 milyar dolarlık kredi alma konusunda büyük ölçüde anlaşan IMF, tarihinde ilk kez bono ihraç etmeyi planlıyor. IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, Fon’un ilk kez kaynak sorununu çözmek üzere bono ihraç etme formülünü gündemine aldığını açıkladı.
    IMF’nin çıkaracağı bonoyu devletlere ve merkez bankalarına satabileceği belirtildi.
    Lipsky, “Çözüm hayata geçerse IMF daha fazla ül***e yardımcı olabilir” dedi.
    IMF’nin para bulamama korkusu yaşamadığını dile getiren Lipsky, “IMF geçtiğimiz aylarda Pakistan, İzlanda ve Doğu Avrupa ülkelerine 50 milyar dolar kredi verme konusunda anlaştı. Daha birçok ül***le de bu konuda görüşüyor. Ancak kredi verme kapasitesinin 250 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkartılmasına çalışılıyor. Böylece paraya ihtiyacı olanların güven sorununun çözülmesi planlanıyor” diye konuştu.
    ’Asla, asla deme’
    IMF’nin yaratmaya çalıştığı 250 milyar dolarlık kaynağın 100 milyar dolarının Japonya’dan alınacak krediden, 150 milyar dolarının da bono ihracından sağlanması hedefleniyor.
    Lipsky krizin daha da derinleşmesi halinde beklenmedik ülkelerin IMF’den yardım almak zorunda kalıp kalmayacağı sorusuna da “Bu koşullar altında asla ’asla’ dememek lazım” diye cevap verdi. IMF Yönetim Kurulu’nun potansiyel yeni kaynakları önümüzdeki ay görüşmesi bekleniyor. Lipsky, IMF kadrosunun şimdilik konunun teknik açıdan ne kadar uygulanabilir olduğu konusu üstünde çalıştığını ifade ederken analistler, “IMF bu bonoları bireysel yatırımcılara satamaz” dedi. Bonoların 3 ay süreli olmasının planlandığı belirtilirken Lipsky, “Bu bonoları alanlardan kuralları ile ilgili ciddi değişikliklere gitmelerini istemeyeceğiz. Programı daha çekici hale getirmeye çalışıyoruz” mesajı verdi.
    Lipsky: Türkiye ile çok önemli ilerlemeler kaydettik
    Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, Türkiye ile anlaşma yolunda çok önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi. Dün sona eren Davos toplantısında konuşan Lipsky, ilerlemeler çerçevesinde yakın zamanda olumlu bir sonuca ulaşacaklarına inandığını vurguladı.
    Türkiye ekonomisinin önceki yıllarda gelişme kaydettiğini ifade eden Lipsky, Türkiye’nin fonun etkin bir üyesi olduğunu, bu nedenle de fondaki pozisyonunun güçlendiğini söyledi. John Lipsky, görüşmelere ara verilen bu süreçte Washington’a dönüşünde IMF yönetimiyle de görüşeceğini ifade etti.
    John Lipsky, Davos’da gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile IMF programı konusunda görüşmeler yapmış ve bu görüşmelerin ardından taraflara 10 günlük bir ara verildiğini bildirmişti.

  4. #134

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Kredi kartı kullananlar dikkat! TBB'den bir dizi güvenlik uyarısı... 03.02.2009 10:10:24
    Kart kullanıcıları, son yıllarda birçok kart mağdurunun oluşmasına neden olan bilinçsiz harcama konusunda uyarılırken, güvenlik tedbirleri arasında kart kullanımı sonrası sliplerin okunmayacak şekilde imha edilmesi öneriliyor.
    TBB’nin araştırmasında bireylerin kredi kartı kullanımında dikkat etmesi gereken güvenlik tedbirleri ise şöyle:
    ŞİFREYİ KİMSEYE SÖYLEME

    Kart sahiplerinin kartlarını ve bunlara ait şifreleri güvenli bir şekilde koruması ve başkaları tarafından kullanılmasına engel olacak tedbirleri alması gerekir.
    Ödeme yapıldıktan sonra kartın geri alındığı kontrol edilmeli.
    Kredi kartı şifresi, kolaylıkla tahmin edebilecek şekilde olmamalı.
    Kredi kartının şifresi kimseyle paylaşılmamalı.
    Kredi kartı ile işlem yapılırken kartın yakınında bulunulmalı ve işlem yapılırken kartın kopyalanması riskine karşılık kart izlenmeli.
    Hesap özetleri, kredi kartı başvuruları veya kopyaları, sigorta formları, vadesi dolmuş kart ve kredi teklifleri, ATM makbuzları ve slipler gibi kişisel bilgi içeren evrakları çöp kutusuna atmadan önce okunamaz şekilde yırtarak, kullanılamayacak hale getirilmeli.
    Kart sahibi müşteriler, kredi kartı bilgilerini güvenli olmayan yollarla satış yapan firmalara vermemeli, posta ya da telefon aracılığıyla satış yapan firmalardan alışveriş yapılırken firmanın güvenilir olmasına dikkat edilmeli.
    Dağıtım firmalarından teslim alınan kredi kartı, kuryeye geri verilmemeli.
    Acil ve çok önemli konular içeriyormuş gibi duran sahte e-postalara kesinlikle yanıt verilmemeli.

  5. #135

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    'Umudumuz şans oyunları!' Maliye Bakanı da loto oynarsa... 03.02.2009 10:04:16
    Almanya’nın Maliye Bakanı Peer Steinbruec, 60 yılın en büyük resesyonunu yaşayan ülkede umudunu lotoya bağladı.
    Ancak Almanya’da bugüne kadar verilen üçüncü en büyük ödül olan 35 milyon Euro’yu almak için bilet alan Steinbrueck maalesef bu kez şansı yakalayamadı. Biletini incelediği sırada Bild gazetesi tarafından görüntülenen Steinbrueck, "Bilet hediyeydi. Umarım hiç kimse seçtiğim rakamları görmemiştir" diye konuştu.
    14 milyonda bir şansı olan Bakan bu kez büyük ödülü kaçırdı. Buna karşın, 35 Milyon Euro’luk ikramiyeyi Bavyera ve Aşağı Saksonya Eyaletlerinden iki iştirakçi paylaştı. İki talihlinin kimlikleri hakkında bilgi verilmedi. 20 Aralık 2008’den bu yana arka arkaya 11 çekilişte kırılamayan Jackpotu hayalleriyle cumartesi günü 20 milyon loto kuponu oynandı, bunun için 127.3 milyon Euro yatırıldı.


  6. #136

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Borsada neler oluyor? İMKB açılış rakamları.. 03.02.2009 09:59:53
    İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışa göre 224,25 puan artarak 25.495,06 puan seviyesinde açıldı. Hisse senetleri bu seviyede yüzde 0,89 değer kazandı.

    -TOKYO BORSASI DÜŞÜŞLE KAPANDI
    Tokyo Borsası, günü düşüşle tamamladı.
    Borsanın temel göstergesi Nikkei Endeksi, düne göre, yüzde 0,6 azalarak 7,825.51 puan oldu.
    Hong Kong'da borsa yüzde 0,6, Güney Kore'de yüzde 1,4 ve Avustralya'da yüzde 0,3 değer kazandı. Hindistan, Çin, Singapur ve Tayvan'da borsa yükseldi.

  7. #137

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Dolar nasıl başladı? Kapalıçarşı'da döviz.. 03.02.2009 09:53:09
    İstanbul serbest piyasada dolar 1,6460 TL, avro 2,1120 TL'den güne başladı.
    Kapalıçarşı'da 1,6400 TL'den alınan dolar 1,6460 TL'den satılıyor. 2,1060 TL'den alınan avronun satış fiyatı ise 2,1120 TL olarak belirlendi.
    Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,6540 TL, avronun satış fiyatı ise 2,1170 TL olmuştu.

  8. #138

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Altının yükselişi sürüyor Dikkat! Mayıs'ta düşecek

    2008'in en çok kazandıran yatırım aracı olan altının çıkışı sürüyor. 2009'da da yükselen Cumhuriyet altını 322 TL'yi gördü. Uzmanlar, Mayıs'tan sonra düşüşün başlayacağını söyledi.



    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2008 yılının en çok kazandıran yatırım aracı olan altın, Ocak ayında da yatırımcısını sevindirdi. 2008 yılında dolardan, eurodan ve borsadan çok daha fazla kazandıran altın, yüzde 22.48 değer kazanmıştı. Bu yıl da fiyat artışını sürdürerek, Ocak ayında 71 TL olan çeyrek altın, Şubat'ta 80 TL'ye çıktı. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, global krizin etkisiyle altın fiyatlarının tırmandığını söyleyerek, "Para birimlerine olan güvenin de hızla azalması ile altın güçlü fiyat seyrini hep korudu" dedi.

    DARPHANE BASMIYOR
    t
    Diğer kıymetli madenlerle kıyaslandığında da altının, çok daha fazla değer kazandığının görüldüğünü söyleyen Yıldırımtürk, şöyle devam etti: "Ancak krizden çıkış sürecine giriyoruz. Kurtarma paketlerinin devreye girmesi ile birlikte para birimlerine güven oluşacaktır. Bu da altının hızla gerilemesine neden olacak." Altının yükselişinin Mayıs'a kadar süreceğini vurgulayan Yıldırımtürk, "Ancak, Mayıs'ta hızlı bir düşüş içerisine girecek. Ayrıca, altın tüketimi yüksek fiyatlar nedeniyle düştü. Darphanede de üretim azaldı" diye konuştu.

  9. #139

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Cevahir Alışveriş Merkezi Libya'ya taşınıyor

    Libya Ticaret Bakanı, Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'ni beğendi ve aynısından istedi. Cevahir Holding, Libya'ya 3 tane benzerini kuracak.



    Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden sayılan Cevahir Alışveriş Merkezi'nin benzeri Libya'ya yapılacak. Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir, Libya Ticaret Bakanı'nın bir Türkiye gezisinde Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'ni görüp beğendiğini belirterek, şunları söyledi: "Bize bu alışveriş merkezini Libya'da da yapıp yapamayacağımızı sordu. Daha sonra gerekli araştırmalar yapıldı. Şimdi Libya'da 3 tane Şişli'dekinin aynısı olacak biçimde alışveriş merkezleri kuracağız."

    350 MİLYON $ YATIRIM
    İbrahim Cevahir, Libya'daki yatırımların yaklaşık 300-350 milyon dolar civarında olacağını vurgulayarak, "Tamamen kendi mühendisimiz, mimarımız ve işçimizle yapmak istiyoruz. Ayrıca inşaatlar için gerekli tüm malzemeyi Türkiye'den götüreceğimiz için, iç piyasa da kazanacaktır" dedi. 73 yaşında olmasına rağmen çalışmaktan vazgeçmediğini söyleyen Cevahir, yatırım yapıp, ülkemize hizmet etmekten mutlu olduğunu kaydetti. Cevahir, şöyle devam etti:

    'TÜRKİYE İÇİN YAPMALIYIZ'
    "Ben yurt dışında 200 milyon dolarlık bir yatırım yapıyorsam bunun 150 milyon dolarını ülkeme geri getiriyorum. Bir yatırım yapıp buradan bin tane işçi götürüyorsam mutlu oluyorum. Eğer bu yatırımları yapma imkanım varsa yapıyorum, yapmalıyım. İmkanı olan herkes yapmalı. Yatırımdan kaçmamalıyız."


    Faruk Erdem

  10. #140

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart


    İndirim iyileşme işareti seçimle ilgisi yok



    Başbakan Tayyip Erdoğan, doğalgaz indirimini seçim yatırımı olarak değerlendiren muhalefete, "Ayıptır. Biz gerçekçi olacağız" yanıtı verdi. Erdoğan, doğalgaza yapılan indirimi değerlendirirken, muhalefetin tutumunu da eleştirdi: "Doğalgaz fiyatlarında indirim yaptık. Bazı siyasiler bizim bu indirimi beğenmemişler. Biz milletimizi hiçbir zaman aldatmadık. Bir siyasi parti lideri diyor ki, 'Bunlar yüzde 80 zam yaptılar. Şimdi yüzde 17 indirmek suretiyle, seçim yatırımı yapıyorlar...' Ayıptır. Gerçekçi olacağız. Şartlar iyileşince indirim yapacağımızı söyledik. Bu indirim şartların iyileştiğinin işareti. Rakamları açıklarsam kaçacak delik ararlar. BOTAŞ, 1997-2002 arasında, yüzde 28 kâr ediyordu. Bu vatandaşın cebinden çıkıyordu. Bu oranları 1.5'e kadar indirdik."

Sayfa 14/40 İlkİlk ... 45678910111213141516171819202122232439 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •