BMW 850 kişiyi işten çıkaracak
A.A.Alman otomobil üreticisi BMW, İngiltere'deki fabrikasında çalışan 850 kişiyi işten çıkaracak.
BMW'den yapılan açıklamada, Mini otomobillerini üreten Oxford yakınlarındaki Cowley fabrikasında üretimin bu hafta askıya alınacağı bildirildi.
Şirket, 2 Mart itibariyle hafta sonu vardiyasında çalışan işçilerin de hafta içine alınacağını kaydetti.
BMW'nin Cowley'deki fabrikasında 4 bin 700 kişi çalışıyor ve günde 800 araç üretiliyor.
İngiltere'de üretim yapan Nissan, Ford, Jaguar Land Rover ve Aston Martin gibi büyük otomobil üreticileri geçen aylarda 3 binden fazla kişiyi işten çıkaracaklarını duyurdu.

Teşekkur:
Alman otomobil üreticisi BMW, İngiltere'deki fabrikasında çalışan 850 kişiyi işten çıkaracak.
Alıntı
ABD'de başlayan ve daha sonra dünyaya yayılan ekonomik kriz, en sert yüzünü Japonya'da gösterdi.
İstanbul’un tamamen modern bir şehre dönüşmesini hayretle izliyor mu olacağız yoksa “anı yaşamak” için fırsatı kaçıracak mıyız?
Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı işsizlik rakamlarını açıkladı.
Alman Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Ofluoğlu, "650 milyon dolara 10 tane yeni hastane yaptık" dedi. Ofluoğlu, mart ayında yapılacak 10 hastane açılışından sonra, yatırımda rotayı yurtdışına çevireceklerini açıkladı.
Türkiye'de faaliyet gösteren 20 bankada, 103 bin 268 hesap sahibinin unutulmuş binlerce lirası bulunuyor. İşte hesabını unutan kurumlardan bazıları Fenarbahçe, Hazine Müsteşarlığı, SSK, Kızılay, RTÜK, Jetpa, İstanbul ve İzmir Valilikleri, Vergi Daireleri, Bağ-Kur...
Küresel finans kriziyle birlikte piyasalarda gözlenen belirsizlik yatırımcıları “güvenli limanlar” aramaya yöneltirken, son dönemlerde en çok kazanan yatırım araçlarından biri olan altına Türk bankaları da ilgi göstermeye başladı.
Zorlu Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Levent Ergül, İzmir'in Çankaya semtindeki eski tütün depolarının bulunduğu alanda rezidans, ticaret merkezi ve konut inşa edilmesine ilişkin projede, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir değişiklik yapmadıklarını, hukuki sorun yaşanmadığı taktirde Haziran ayında yatırıma başlayacaklarını söyledi.
Ford Otomotiv Sanayi AŞ'de (OTOSAN) Kocaeli fabrikasında üretime gece yarısı vardiyasıyla yeniden başlandı.
Basın Reklam Platformu tarafından, ’Düşündüm ve Kriz İçinde Yer Almamaya Karar Verdim’ gibi sloganlarla 5-10 Şubat tarihlerinde 21 gazetede yayımlanan ve ekonomik durgunluk dönemlerinde ’durmayın’ mesajı veren reklamlar sektörün ilgi odağı haline geldi.

Yer imleri