şimdi bu söylediklerinizi yaptım.diğer mesajınız da hatayı düzeltiğinizi yazmış sınız.hata hangisi.söylerseniz sevinirim.teşekküben dm 500 de 8 li disceq ayarları ile uğraşa uğraşa sorunsuz bir çözüm buldum kullandığım disceq e göre.isterseniz akşam eve gidince kendi ayarlarımı kontrol edip ne şekilde ayarlanması gerektiğini burada izah edebilirim.ben de ilk başta çok uğraştım ilk 4 uydu sorunsuzdu diğer uydulara geçince aradığınız servis bulunamadı uyarısı çıkıyordu bir müddet bekleyince sinyal geliyordu.daha sonra ayarları ile uğraşa uğraşa uygun ayarları buldum.
bir de bu şekilde deneyin isterseniz
dm 500s 1/8 diceq ayarlarım
ilk olarak standart dışı kullanıcı tarafından yapılandırılmış ayarları seçiyoruz.
türksat
lnb:0
ondan sonra mavi tusa basıp diger sayfaya geçiyoruz burası çok önemli.burada tuneburst:hiçbiri
diceq:1:1 yapıyoruz önce ondan sonradiceq tekrarı hiçbiri kesinlesmis anahtar kısmını 1 yapıyoruz alttaki kutucuklardan sadece komutlar takası kutucuğunu işaretliyoruz tekrar yukarı diceq bölümüne gelip onu 1:0 yapıyoruz kaydet diyoruz.
ilk 4 uydu için hepsine aynı islemi yapıyoruz yalnız kesinlesmis anahtar bolumunu
lnb 0 için 1------parametre A/A
lnb 1 için 2------parametre A/B
lnb 2 için 3------parametre B/A
lnb 3 için 4 ------parametre B/B yapıyoruz.
ikinci 4 uydu için ise tuneburst yine hiçbiri olacak diceq 1:1 oalacak diceq tekrarı bir olacak kesinlesmis anahtar da -- lnb4 için 5-- parametre A/A lnb5 için 6-- parametre A/B lnb6 için 7 ---parametre B/A lnb 7 için 8 --parametre B/B olacak alttaki 3 tane kutucuk ta isaretli olacak.
ozibo ustam dediklerinizi yaptım fakat 39.19.2,16 e den görüntü alamadım.birde hatayı düzelttiğinizi yazıyorsunuz.hata neredeydi.bilgilerinizi bekliyorum.teşekkürler ederim.selamlar.
Yer imleri