Teşekkur: 0
basri kardeş benim bakış açım zaten imzamda var inandığımız gibi yaşamazsak yaşadığımız gibi inanmaya başlarız müslümanız deyipte müslüman gibi yaşamazsak yaşadığımız gibi yani nasıl yaşıyorsak öyle inanmaya başlarız babamız ben müslümanım diyordu abdestini namazını bırakmıyordu tam bi müslüman olarak dini vecibelerini yerine getiriyordu sonra biz geldik müslümanız dedik ama cuma dan cumaya caminin yolunu bildik bizden sonra gelecek yavrularımız sadece biz müslümanız diyecek torunlarımıs müslümanlara yobaz gerici yaftası vuracak bunların oluş sebebi neslimize islam dinini göstermememiz lütfen basri kardeş evlatlarımızı hırıstiyanların yılbaşı vs gelenekleriyle yetiştirmeyelim elhamdülillah MÜSLÜMANIZ müslüman gelenekleriyle yetiştirelim yarın ölünce ALLAH EVLATLARINA NE ÖĞRETTİN DEYİNCE söyleyecek güzel şeylerimiz olsun ve yarın ölünce arkamızdan FATİHA okuyacak bir evladımız olsun.SELAMLAR
Yılbaşı kutlaması İsa'nın doğuşundan daha öte bir konuma geldiği aşikar. İsa' nın doğuşunu içkilerle, kızlarla, çılgınca müzikle ya da piyango biletine umut bağlayıp tv başında en yüksek ikramiyeyi beklemek vs. hangi dinin mantığı ile uyuşabilir. Biz İsa nın Allah ın elçisi ve peygamberi olduğuna inanırız ancak insanları uyarmak için gelen bir peygamberi çılgınca kendinden geçerek eğlenip onu anıyorum denmesi akıl ve mantığa uyması söz konusu asla olamaz. Şunu düşünün ; devlet dairesinde çalışıyorsanız bir resmiyet içerisinde olmanız ve bazı kurallara uymanız beklenir değil mi. Uymazsanız ve bu kuralları ihlal edici eylemlerde veya hallerde bulunursanız işinizde istemediğiniz şeyler yaşayabilir ve işinizden olabilirsiniz değil mi? Durum böyle iken ben elhamdulillah müslümanım diyen biri inandığı din olan islamın getirdiklerine ve gerektirdiklerine uyması gerekmez mi?
Mevlana ne güzel demiş değil mi: ' ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol'
"Iyilik ve takva konusunda yardımlaşın, günah ve haddi aşmada yardımlaşmayın ve Allah`tan korkup sakının..." (K. Mâide (5) 2. )
"Kim herhangi bir gruba benzeşirse o da onlardandır ".(Ebu Davûd, Libas 4; Müsned N/50.)
"Mecusilerin Nevruz (yeni gün, yeni yıl, yılbaşı) kutlamalarına katılmakla da kâfir olur. Çünkü bunda onların o gün yaptıkları şeylere muvafakat anlamı vardır. Daha önce satın almamakta olduğu bir şeyi Nevruz`da, o günü tâzim için -yeme içme için değil- satın alması, keza yine o günü kutlayan şirk ehline Nevrûz Günü, velev bir yumurta olsun, bir şey hediye etmesi de aynıdır" (Hindiyye N/276-77.)
ayrıntılar için: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
basri pek karışmam istemem amam yalnış düşünüyorsun yinede kendi tercihin saygı dyarım
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
İşte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
Aslında bu olaya bakışınıza ve yorumlamanıza göre değişir.Bence hiç bir kimseyi yeni yıla girerken eğlendi diye eleştirmemek lazım.Burada önemli olan niyet bence.
dikkat edin açın yabancı ülke kanallarını hiç birinde bizim kadar şaşalı yılbaşı kutlayan yok valla kimse kusura bakmasın ama yılbaşı gecesi GAVURDAN DAHA GAVUR OLUYORUZ. Müslüman olarak yılbaşı olduğunda oturup şöyle bi düşünmemiz bir yıl içinde yaptığımız hayır ve şerleri tartıp kndimizi hesaba çekmemiz daha uygun değilmi SELAMLAR
Bakara suresi 285 - Peygamber, Rabbi'nden kendisine ne indirildiyse ona iman etti. Müminlerin de hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler. "Biz Allah'ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır." dediler.
Biz peygamberimizin doğumunu kutlu doğum haftası olarak kutluyoruz.Şahsen ben isanın doğumunuda kutlarım niye kutlamıyayımki?Bilsem günlerini Musanın,İbrahimin,Nuhun ve diğer peygamberlerinde kutlarım.Allah kalplerin özünü bilir ve rabbimiz bize şah damarımızdan daha yakındır.
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri