23 Aralık 2008 10:51
Bir o kalmıştı Ergenekon'a bulaşmayan
Ergenekon Soruşturmasının yürütülmesi esnasında daha önce verdiği ifadeler ve soruşturma başlatıldıktan sonra yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Tuncay Güney'in ilginç bir bağlantısı daha ortaya çıktı. Bugün Gazetesi'nden Seda Şimşek'e konuşan Emine Şenlikoğlu, Tuncay Güney'i 18 yaşından beri tanıdığını söyledi ve 'O benim çocuğum gibiydi. Sabah gazetesinde ona işi ben bulmuştum' diyerek karmaşık ilişkiler ağına katılan son isim oldu.
İşte Şenlikoğlu'nun röportajından ilgili bölümler..
DEVLET GARANTİ VERSİN 1 NUMARAYI AÇIKLARIM
" Telefon çalıyor. Yeğeni telefonla arayanın Tuncay Güney olduğunu söylüyor. Şenliklioğlu telefonu alıyor ve Güney ile konuşmaya başlıyor. Güney'e "Şu günlerde en çok seni merak ediyorum. Senin İslam'dan çıkmış olduğuna inanmıyorum" diyor. Kamuoyunda 1 numara ve 2 numaranın kim olduğuna yönelik oluşan merakı da Güney'e anlatıyor ve "1 numaranın, 2 numaranın kim olduğunu açıkla da millet rahat etsin" diyor. Bize, Güney'in, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bana korunacağım garantisini versin açıklayacağım" karşılığını verdiğini aktarıyor. Şenliklioğlu, Güney'e "MİT'e çalışıyorsan bunu açık açık söyle" tavsiyesinde bulunuyor. "Her ne kadar hahamım desen de insansın, hadi Allah'a emanet ol" diyerek telefonu kapatıyor. Şenliklioğlu telefonu kapatır kapatmaz soruyoruz:
Devlet onun arkasında imajı var, arkasında değil mi?
Değil tabii. Kıyamet kopuyor, sizin haberiniz yoktur.
Tuncay Güney'i ne zamandan beri tanıyorsunuz?
Tuncay Güney'i ben gençlik çağlarından, yani 18 yaşından beri tanıyorum.
Nasıl tanıştınız?
"Senin hayranınım ben Emine Hanım" diye kendisi geldi bize, sonra sürekli geldi. Bütün kitaplarımı alır, ilk okuyanlardandı. Bize fikirler soruyordu, konuşuyorduk. Konuşmalarımızda daha sonraları büyük büyük laflar etmeye başladı. İnanamadık söylediklerine.
"kimmiş bu tuncay güney yahuu??? bukalemun mudur nedir? şenlikoğlun la bile ilişkisi var...hayret"
selametle...
Yer imleri