Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 19/58 İlkİlk ... 9101112131415161718192021222324252627282944 ... SonSon
573 sonuçtan 181 ile 190 arası

Konu: Güncel Galatasaray Haberleri

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dünyanın 81. En Golcüsü Hakan ŞÜKÜR

Aktif futbol yaşamına bu sezon sessiz sedasız biçimde nokta koyan Galatasaray ve Türk Milli Takımı'nın golcü futbolcusu Hakan Şükür, dünyada tüm zamanların en golcü 81. futbolcusu oldu.
    Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1888 yılından 2008 yılı sonuna dek, sadece ulusal liglerdeki performansları göz önüne alarak yaptığı değerlendirmede Hakan Şükür, tüm zamanların en çok gol atan Türk futbolcusu olarak kendisine yer buldu.

IFFHS'nin rakamlarına göre Hakan Şükür; Türkiye, İtalya ve İngiltere macerasında toplam 534 lig maçında 268 gol attı. Toplam 309 futbolcunun bulunduğu değerlendirmede ayrıca Türk futbolculardan Tanju Çolak 239 golle 143, Metin Oktay 226 golle 189, Hami Mandıralı 222 golle 206, Aykut Kocaman ise 200 golle 307. sırada yer aldı.

-PELE ZİRVEDE-

Dünyanın en golcü futbolcuları değerlendirmesinde, Brezilya'nın efsanevi futbolcusu Edson Arantes do Nascimento ''Pele'', zirvedeki yerini korudu. 1957-1977 yılları arasında Brezilya ve ABD'de toplam 560 lig maçına çıkan Pele, 541 gol kaydederek, tüm zamanların en golcü futbolcusu rekorunu bu yıl da kaptırmadı.

Değerlendirmede, 1931-1955 yılları arasında Avusturya ve Çekoslovakya'da 341 maçta 518 gole imza atan Josef Bican ikinci, Macarların ünlü futbolcusu Ferenc Puskas ise Macaristan ve İspanya'da 533 maçta 511 golle üçüncü sırayı elde etti.

-İLK 10 VE TÜRKLER-

IFFHS'nin 1888-2008 yılları arasındaki değerlendirmesinde, ilk 10 sırada yer alan oyuncularla, listeye giren Türk futbolcular şöyle:

Futbolcu Oynadığı Ligler Maç Gol
    ---------- --------------------------- --- ---
    1-Pele Brezilya-ABD 560 541
    2-Josef Bican Avusturya-Çekoslovakya 341 518
    3-Frenc Puskas Macaristan-İspanya 533 511
    4-Romario Bre.-Hol.-İsp.-Avustralya 612 489
    5-Dinamite Brezilya-İspanya 758 470
    6-Imre Schlosser Macaristan-Avusturya 318 417
    7-Gyula Zsengeller Macaristan-İtalya-Kolombiya 394 416
    8-James Edward McGory İskoçya 408 410
    9-Zico Brezilya-İtalya-Japonya 596 406
    10-Gerhard Müller Almanya-ABD 507 405

81-Hakan Şükür Türkiye-İtalya-İngiltere 534 268
    143-Tanju Çolak Türkiye 281 239
    189-Metin Oktay Türkiye-İtalya - 226
    206-Hami Mandıralı Türkiye-Almanya 499 222
    307-Aykut Kocaman Türkiye 352 200
    Konu Roc72 tarafından (23-01-2009 Saat 10:28 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Lincoln: "Siz de insansınız"

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln, yöneticilerden Adnan Sezgin ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Lincoln'e doğum günü sebebiyle pastalı bir kutlama yapıldı. Lincoln'ün açıklamalarını canlı olarak aktardık.

ADNAN SEZGİN ÇIKAN HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Adnan Sezgin, basının sorularını almadan önce, "Mümkün olduğunca sağlıklı iletişim için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ancak bazen doğru olmayan haberler olabiliyor. Bunların birçoğu da Lincoln ile ilgili idi. Antalya kampında kavga etmesi şeklinde lanse edilen olaydan sonra Lincoln, hakkında doğru olmayan haberlerin yayınlanmasından dolayı rahatsızlığını belli etti. Bunun için bir basın toplantısı yapmak istediğini belirtti. Bu yüzden burada. Ama öncesinde şunu belirtmek isteriz ki, Galatasaray Kulübü'nde yer alan her futbolcu bizim değerimizdir. Başta başkanımız, yönetim kurulumuz ve bizler olmak üzere, bu değerlerin korunmasıyla yükümlü insanlarız. Geçen sen şanssız dönemleri olabilir ama bu sene gösterdiği performansla gönüllerimizde tath kurmuş arkadaşlardan biridir Lincoln ve bu performansın yükselerek devam edeceğine inancımız tamdır. Biz diğer futbolculara olduğu gibi ona da güvenmeye devam ediyoruz. Bu yüzden sizden ricamız, futbolcular ile ilgili yapılan haberler konusunda biraz daha hassasiyet. "

Sezgin, Lincoln'e sözü vermeden önce "Bugün Lincoln'ün doğum günü" dedi ve.ardından Brezilyalı futbolcu için basın önünde pasta kesildi.

LINCOLN: "LÜTFEN SORUN"

Lincoln ise çıkan haberlerin çelişkisine dikkat çekti ve; "Bu sene başladığımız gibi, iyi şekilde bitirmeyi diliyoruz. Bizim için en önemlisi o. Ben 12 yıllık profesyonel kariyerimde ilk kez bunu yapmak zorunda kalıyorum ve bunu Türkiye'de yaptığım için üzgünüm. Fazla bir rahatsızlık vermediğim için 5 dakikaya işimi bitirmeye çalışacağım. Bence hayatta en önemli şey, saygıdır. Ben bütün hayatımda, belki yiyecek içeçek bulamadığım zamanlarda bile birşeye dikkat ettim, o da saygı. Ben burada isim söylemek istemiyorum ama herkes birbirini iyi tanıyor. Bazen benim ile ilgili doğru olmayan şeyler yazıldı. Sizlerden istediğim tek şey, saygı. Bugün yine bir haberle karşılaştım. "Lincoln, füzyoterapistiyle 2 saat çalıştı" diyor. Başka bir gazetede "İzinden geç geldi" yazıyor. Ben sizleri tanımıyorum. Sizlerle eğer yakın değilsem, dost değilsem, kendimi beğenmiş yapımdan değil ve bu hiç olmadı. Ve bugüne kadar birşeyler elde ettiysem her zaman çalışmam ve saygı duymamla beraber buralara geldiğimi düşünüyorum.

Hiçbir zaman yapmadığım birşey daha vardı. Ben hiçbir gazetenin çalışanıyla iyi arkadaş olup hakkımda iyi şeyler yazsın demedim. Aynı şekilde sizler de hakkınızda doğru olmayan şeyler yazıldığı zaman rahatsız olursunuz. O yüzden lütfen bugünden itibaren karşılıklı, saygı içerisinde çalışmalarımızı sürdürelim. Belki aranızda 1 veya 2 kişini bu işine gelmeyebilir ama genel olarak hepimiz için en doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Ben 12 yıllık profesyonel hayatımda hiç kimseyle sıkıntım olmadı. Kimseyle mahkemelik olmadım ve yine olmak istemiyorum. Ben, benim hakkımda hep iyi yazın istemiyorum ama gerçekleri yazın lütfen. Doğrular yazılmadığı taktirde daha mı çok satılıyor diye düşünüyorum. Buna inanmıyorum ve gerçeklerin her zaman daha çok sattığını düşünüyorum. Yapılan haberlerde, emin olmadığınız zaman burada gördüğünü herkese sorabilirsiniz. Skibbe'ye, bana sorabilirsiniz. Emin olmadığınız haberlerden sonra lütfen sorun. Son olarak bir kez daha belirtmek istiyorum. Kalpten geldiği için açıklamak istiyorum. Lütfen yalansız bir şekilde ilişkimizi sürdürelim. Ben 1.5 senedir Galatasaray'dayım. Yazılanlara bakıldığı zaman benim çok sorunlu bir futbolcu olduğum ortaya çıkıyor. Herkese sorabilirsiniz, ben öyle bir futbolcu değilim. Sizin de beni anlayacağınızı biliyorum. Sizler de insansınız. Burada olduğum sürece lütfen karşılıklı saygı içinde bulunalım.

TÜRK OLMAK İSTİYOR

Lincoln, Türk Milli Takımı ile ilgili bir soruya, "Benim hedeflerim, burada olduğum sürece Galatasaray'da en üst seviyelere ulaşmak. Brezilya Milli Takımı'nı hiç düşünmüyorum. Ama Türk Milli Takımı'ndan bana bir teklif gelirse tabi ki düşünüyorum. Ancak şu an tek düşüncem, kulübümde şampiyonluk yaşamak" şeklinde yanıt verdi.

SERTLİKTEN ŞİKAYETÇİ DEĞİL

Bir gazetecinin, "Türkiye'de futbol çok sert oynanıyor. Lincoln, ülkemize ilk geldiğinde sakatlıklarla boğuşan bir futbolcu olarak lanse edildi. Galatasaray aynı zamanda UEFA Kupası'nda da mücadele ediyor. Ve hedefin Fenerbahçe'nin stadında final olduğu belirtiliyor. Bu konuda neler söyleyeceksin?" şeklinde sorduğu bir soruya da Brezilyalı futbolcu, "Herşeyden önce, biz buraya kadar başarılı geldiğimiz gibi devam etmek istiyoruz. Türkiye'de futbolun sert oynanmasıyla ilgili olarak da, Almanya'da da sert oynanıyordu. Ben ona alıştım. Burada da sert oynanıyor. Ben buraya geçen seneye göre daha iyi alıştım ve kendimi daha iyi ayarlayabiliyorum."

FELDKAMP-SKIBBE KARŞILAŞTIRMASI

Lincoln, "Skibbe'nin gelişiyle beraber performansın arttı" şeklinde bir soruya, "Bu çok basit. Sayın Feldkamp'ın değerleri ve düşünceleri var. Benim de, Skibbe'nin de aynı şekilde. Skibbe ile fikirlerim daha çok uyuştuğu için daha iyi anlaşabiliyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Cassio Lincoln, Galatasaray'ın ligde karşılaşacağı rakibi Sivasspor ve Sivas'taki zemin ile ilgili bir soruya da, "Tabi ki buzlu bir zeminde oynamak benim için kötü. Ama yapacak birşey yok. Zemin öyleyse de böyleyse de oynanacak" diyerek cevap verdi.

FİLİSTİN'E YARDIM

Brezilyalı bir isim sosyal bir mesaj da verdi: "Dünyanın hiç ihtiyacı olmayan bazı şeyler yaşanıyor. Filistin'de görüldüğü gibi. Benim de yapabileceğim birşey varsa yaparım. Ben nereden geldiğimi gayet iyi biliyorum. Bu yüzden elimden geleni yaparım. Savaşın çok kötü olduğunu biliyorum bu yüzden yapılabilecek herhangi bir yardım varsa, mutlaka yaparım"

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Roc72 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    FİLİSTİN'E YARDIM

Brezilyalı bir isim sosyal bir mesaj da verdi: "Dünyanın hiç ihtiyacı olmayan bazı şeyler yaşanıyor. Filistin'de görüldüğü gibi. Benim de yapabileceğim birşey varsa yaparım. Ben nereden geldiğimi gayet iyi biliyorum. Bu yüzden elimden geleni yaparım. Savaşın çok kötü olduğunu biliyorum bu yüzden yapılabilecek herhangi bir yardım varsa, mutlaka yaparım"

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Lincoln'de son durum!

Turkcell Süper Lig'de dün oynanan karşılaşmada lider Sivasspor'a deplasmanda 2-0 yenilen Galatasaray, hafta içinde yine Sivasspor ile yapacağı Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.
    Teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall antrenman sahasında basına ve taraftara kapalı olarak yapılan antrenmanın, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladığı, idmanın ana bölümünde Sivasspor karşısında forma giyen oyuncuların yenilenme çalışması yaptığı öğrenildi.

Sivasspor karşısında oynamayan futbolcuların ise teknik bir çalışma yaptığı kaydedildi.

Futbolculardan Ayhan, Arda, Emre ve Barış'ın, Sivasspor karşılaşmasında ayaklarına almış oldukları darbelerden ötürü yenilenme çalışmalarını salonda yaptıkları ifade edildi.

Tedavisi devam eden Servet Çetin'in ise kontrollü olarak takım antrenmanına katıldığı açıklandı.

Sakatlığı düzelen Mehmet Güven ve iyileşen Ferdi'nin antrenmanın tamamına takımla birlikte katıldığı belirtildi.

Tedavisine Metin Oktay Tesisleri sağlık merkezinde devam edilen Cassio Lincoln'ün takımdan ayrı, Nonda'nın ise fizyoterapistler eşliğinde çalıştığı bildirildi.

Kewell ve Murat'ın Metin Oktay Tesisleri sağlık merkezinde, Uğur Uçar ve Serkan Çalık'ın ise Almanya'da ameliyat sonrası rehabilitasyon çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Öte yandan, izinli olan Tobias Linderoth'un antrenmana katılmadığı kaydedildi.

Galatasaray, çalışmalarına yarın saat 18.00'de basına ve taraftara kapalı olarak gerçekleştireceği antrenman ile devam edecek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bordeaux biletleri satışa çıkıyor!

Chaban-Delmas Stadı'nda 18 Şubat 2009 Çarşamba günü oynanacak Girondins de Bordeaux - Galatasaray maçında Türk taraftarlara ayrılan biletler, 27 Ocak 2009 Salı günü satışa çıkacak.
    Fransız kulübünden yapılan açıklamada, herkesin güvenliği açısından Türk seyircilere statta ayrı bir yer ayrıldığı, Galatasaray taraftarına ait biletlerin "Place Johson" ve "Boutique du Haillan" gişelerinden temin edilebileceği, satış saatinin ayrıca duyurulacağı bildirildi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Maç tekrarı başvurusu!

Galatasaray, Sivasspor'a dün 2-0 yenildiği maçta kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuru yaptı. Galatasaray Kulübü Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivasspor maçında kural hatası olduğu için TFF'ye başvurduklarını söyledi.
    Sivasspor-Galatasaray maçında, hakem Yunus Yıldırım'ın oyunu durdurup, Ümit Karan'a kırmızı kart gösterdiği pozisyonda, oyunu hatalı başlattığı gerekçesiyle kural hatası yapıldığı iddia edilmişti

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ümit Karan'a ceza yok!

Galatasaray yönetimi, Ümit Karan'ın hakeme küfür etmediğine inandı ve ceza vermekten vazgeçti. Süper Lig'de dün oynanan Sivasspor - Galatasaray maçının 45. dakikasında kırmızı kart görerek, Galatasaray'ın yenilgisinde sorumlu gösterilen Ümit Karan'a önemli miktarda para cezası verilmesi gündeme gelecekti.
    Ancak başkan Adnan Polat ve yöneticiler, Ümit Karan'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonu defalarca izleyerek, golcü futbolcunun küfür etmediğine kanaat getirdi ve masum olduğuna karar verdi. Sarı kırmızılı yöneticiler böylece Ümit Karan'a ceza vermeyerek, maçın yan hakemini MHK'ye şikayet edecek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu sahadan korkuyorum

Gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Galatasaray'ın Çek yıldızı Milan Baros, Sivas'ta stop etti. Şut atmayı oyunda kaldığı sürece unutan ve ayakta zor durabilen Çek yıldız, sahanın kötü zeminine tepki gösterdi, neden başarısız olduğunu maç sonrası itiraf etti.
    Golcü oyuncu maçtan 45 dakika önce takım arkadaşlarıyla birlikte zemini incelemek için sahaya çıktı. Bir ara ayağı kaydı ve ardından soluğu soyunma odasında aldı. Bu sırada takım arkadaşları zeminin kötü oluşundan konuşurken, Baros, teknik heyetin yanına gitti, "Ben bu sahada futbol oynamaktan korkuyorum" dedi.

61 dakika oyunda kaldı

İlk 11'de sahaya çıkan Baros, 61 dakika oyunda kaldı. Ne şut attı, ne de takıma bir faydası oldu. Adeta ortada dolaştı. Yerini Yaser'e bıraktı. Yenilgi sonrası kafile bir hayli üzgündü. Baros ise sahayı unutamadığı için arkadaşlarına şunları söyledi:

"Yere bastıkça kramponlarım ayağıma batıyordu. Adeta buz üstünde koşuyordum. Bir yerde düşmemek, diğer yandan alttan çıkan buzları gördükçe futbol oynamaktan uzak kaldım. Futbol hayatımda böyle bir sahada top oynamadım. Yalan söylemiyorum, sahada koşarken korku içindeydim. Böyle bir sahada top oynamak insan sağlığı için çok tehlikedir."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Çeyrek final başlıyor

Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı, yarın ve Çarşamba günü oynanacak ilk maçlarla başlıyor. Kupada yarın Galatasaray ile Sivasspor, Denizlispor ile de Ankaraspor karşılaşacak. Çarşamba günü ise Antalyaspor - Besiktas, Fenerbahce - Bursaspor maçları oynanacak.
    Kupada rövanç karşılaşmaları ise 3-4-5 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Çeyrek final ilk maçlarının programı şöyle:

27 OCAK SALI
    17:30 Denizlispor - Ankaraspor
    20.30 Galatasaray - Sivasspor

28 OCAK ÇARŞAMBA
    17:30 Antalyaspor - Besiktaş
    20:30 Fenerbahce - Bursaspor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

'Bu yoldan dönüş yok'

Sarı-Kırmızılı futbolcular, dünkü idmanın ardından Florya´da toplantı yaparak, "Geçen sezon da böyleydi, yine pes etmeyip, şampiyon olacağız" diye söz verdiler.
    Geceden sabaha...
    Ümit Karan’ın gördüğü kırmızı kartla sahada 10 kişi kalan ve Sivasspor’a boyun eğen Galatasaraylı futbolcular, maçın ardından soyunma odasında omuz omuza verip, birbirlerini motive etmeye başlamışlardı. Gece geç saatlerde İstanbul’a dönen Sarı-Kırmızılılar, dün sabah Florya Metin Oktay Tesisleri’nde idmana çıktı. Sivas’ta ilk 11’de forma giyen oyuncular, yenileme çalışmasının ardından tesisi terk etmeyerek, arkadaşlarıyla toplanmaya karar verdi.

Teke tek görüşme
    Karan'ın haksız yere atıldığına inanan Galatasaraylı futbolcuların, antrenman sonrası yaptıkları toplantıda birbirlerine kenetlenerek şampiyonluk şarkıları söyledikleri öğrenildi. Ümit’in de “Küfür etmedim” demesine karşın, mağlubiyete sebebiyet verdiği için tüm takım arkadaşlarından, teknik heyetten ve yöneticilerden özür dilediği bildirildi. Yöneticilerin ise takıma moral vermek adına oyuncularla görüştüğü kaydedildi.

Sayfa 19/58 İlkİlk ... 9101112131415161718192021222324252627282944 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri