Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: NOTERLERDE 2.el ARAÇ SATIŞLARI

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

NOTERLERDE 2.el ARAÇ SATIŞLARI

2009 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 29 uncu maddesine eklenen 6 ncı fıkra ile; 30.07.2008 tarihli ve 5795 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik

Yapılmasına Dair Kanunun 1 inci maddesinde yer alan"1.1.2009 tarihinde" ibaresi, "31.12.2009 tarihinde" olarak değiştirilmiştir.

Bu nedenle araç satış ve devir sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına devam edilecektir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bilgi için teşekkürler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Pasilobus Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bilgi için teşekkürler
    birşeydeğil kardeş

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kaynak gösterebilirmisin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kucer06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Kaynak gösterebilirmisin

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Sayın Meslektaşlarım,

2009 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 29 uncu maddesine eklenen 6 ncı fıkra ile; 30.07.2008 tarihli ve 5795 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 1 inci maddesinde yer alan"1.1.2009 tarihinde" ibaresi, "31.12.2009 tarihinde" olarak değiştirilmiştir.

Bu nedenle araç satış ve devir sözleşmelerinin noterliklerimizde yapılmasına devam edilecektir. Süreç ile ilgİli detaylı açıklamalar daha sonra yapılacaktır.

Yönetim Kurulu ve şahsım adına hepimize hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı
    BAŞKAN
    Hasan YENİ
    Konu zekı62 tarafından (27-12-2008 Saat 21:53 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu kötü oldu.Ben malımı satıyorum bir diğeri alıyor.Bu satıştan başkasına ne.Resmen insanlardan haraç alıyorlar.Bu noterler hepsi hukukçu ya istedikleri gibi at oynatıyorlar.Bu iş ellerinden alındığı için hepsi ağlıyorlardı.Avrupa ülkelerinin çoğunda noter diye bir kurum yok.Vatandaşın beyanı esastır ben vatandaşıma güveniyorum diye düşünüyorlar.Yanlız vatandaş yanlış beyanda bulunursa en ağır cezayıda veriyorlar.Bizde ise yaptığın her resmi kağıda neredeyse noter onayı istiyorlar.Ayıptır ayıp.Benim malımı mülkümü satmamdan başkasına ne.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kucer06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu kötü oldu.Ben malımı satıyorum bir diğeri alıyor.Bu satıştan başkasına ne.Resmen insanlardan haraç alıyorlar.Bu noterler hepsi hukukçu ya istedikleri gibi at oynatıyorlar.Bu iş ellerinden alındığı için hepsi ağlıyorlardı.Avrupa ülkelerinin çoğunda noter diye bir kurum yok.Vatandaşın beyanı esastır ben vatandaşıma güveniyorum diye düşünüyorlar.Yanlız vatandaş yanlış beyanda bulunursa en ağır cezayıda veriyorlar.Bizde ise yaptığın her resmi kağıda neredeyse noter onayı istiyorlar.Ayıptır ayıp.Benim malımı mülkümü satmamdan başkasına ne.
    haklısında kardeş;
    şimdiye kadar bu düzen gitmiş birde aynanın öbür tarafından bakmak lazım... nereden yani o kurumlarda çalışan ekmek yiyen birçok eleman var iyi yada kötü
    bu durumda ne oluyor noterler adam çıkarıyor alsana işsizlik ,çoluk çoçuk umudunu bağlamış,manavcılık.vs yapdesen adam yapamaz bu işe yıllarını vermi kısacası aynanın öbür tarafı çok vahim selamlar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Benim yaptığım alışverişden onlara ne, ne oluyor.Benim verdiğim veya aldığım paradan ne hakla noter masrafı adı altında haraç alıyorlar.Orada çalışan insanların parasını noter denilen adam mı veriyor.Benden aldığı haraçtan 3-5 kuruş veriyor çalışanların eline o kadar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri