Teekkur Teekkur:  0
Beeni Beeni:  0
109 sonutan 1 ile 10 aras

Konu: Yeminli ATATRK Dmanlar!

Threaded View

nceki Mesaj nceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanc Bilgi Mens

Standart Yeminli ATATRK Dmanlar!

nceki akam kanallar arasnda gezerken, malum medyann bir kanalnda Lozan tartlyordu. Kanal ad vermiyorum, nk o kanallarn mdavimleri belki aklarlar diye dnyorum. Bizim 1800'l yllardan bu yana karnn ve beynini ngiliz Sterliniyle doyumu damarn bir yazar, veryansn ediyordu. Kanala Yenia yazar Altemur KILI (KILI AL PAA'NIN olu) telefonla katlarak bu ingiliz sterliniyle karnn doyuranlarn damarndan gelen yazara sorusu "Atatrk hakknzdaki grleriniz nedir?" deyince adamn cevab: Ben Atatrk' sevmiyorum"du. Ve Lozan bir hezimetti! Zat ahanelerine gre! nk Oniki Adalar kaybedilmiti. Bylesine alaka, sinsice ve ylanca bir dnce olamazd. Artk olabiliyordu. nk Taaa o yllardan Saidi Krdi(Nursi)nin gnmze uzanan zavall ahaneleri o zamanki tarihi, okumkatan imtina eden kullara, byle aklamalarda bulunuyordu. Oysa tarih bambaka bir ekilde anlatyordu. Biz Oniki Aday 1911 ylnda Ui antlamasyla(svire) talyanlara brakmtk. Ulan Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz herifler, o zaman Atatrk m vard ki, o adalar talyanyanlara verdi? Tabi bu antlamay Filistin topraklarn Yahudilere vermeyen nl padiahmz Abdlhamit'in imzaladn gizleyerek; sanki, Oniki Ada bizdeymite Lozan'da vermiiz gibi alaka ve haince bir dnce ile genlerimizin beyni kartrlmak istenmektedir. Lozan'a giderken en nemli sorunun stanbul Boazlarnn ve Musul'un igaliydi. ncelikli olarak buralarn kurtulmas gerekiyordu. Boazlar kurtarlmt ama Musul hala ortada kalmt! Oniki adalar verseler bile oraya gidecek brakn gemiyi, sandalmz bile yoktu! stelik buralar igal edenin de, ngilizlizlerin olduu gereini bu milletten gizlemenin kime yarar salayacan sizlerin taktirine sunuyorum. (Kaynak: ngilizseverler cemiyeti ve kurucular yazarn imdi hatrlamyorum ve Celal MR'in Malta Srgnleri Kitab)
    Tm bunlar daha detayl bir ekilde "24 Temmuz Lozan Antlamas" gnnde yazacaktm ama, o adamn byle konumas bunu yazmam daha erkene ald. Bilgilerinize.
    Sayglar.
    Konu emmi tarafndan (21-02-2009 Saat 23:27 ) deitirilmitir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

u an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanc var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri