Neden Kurtardn Bu l***i Atam?.. Neden?
30 09 2007
GNDEM
MUSTAFA BALBAY
Neden Kurtardn Bu l***i Atam?.. Neden?
Atam, "Bamszlk benim karakterimdir" dedin, ulusal kurtulu savan baardktan sonra, byk bir kurulu sava da balatp her alanda bamsz olmay bize rettin. Biz de bamszln bir lkenin korumas gereken en nemli varl olduunu dndk.
Oysa imdi neredeyse "Mandaclk benim karakterimdir" anlay hkim. Bize bamszl retmesen "Mandaclk gzeldir" dediklerinde, kimse bir ey demeyecekti. Bizler de lke bamszlnda yaanan erozyonlarn yarataca tehlikenin farknda olmayacaktk...
Mandaclkla, manda gibi mutlu mutlu yaayacaktk.. ...
Neden bamszl rettin bize atam?.. Neden?
"Trkiye Cumhuriyeti'nin temeli kltrdr" dedin, biz de insann insan olabilmesi iin gerekten temel bir kltrle donanmas gerektiini beynimize iledik. Anadolu'da bizlerden nce yaam kltrlere de saygy rettin, onlar bilmenin, kavramann bizi de ileri gtreceini, uygar dnya sahnesinde apayr bir yere koyacan gsterdin...
Ama imdi kltr deyince, iktidarda kalma yntemlerini gelitirmekten baka bir ey akla gelmiyor. stelik kltr de turizmin iine koyup, ne olduu belirsiz hale getirdiler. Oysa dnyada olup bitenlerden hi haberdar olmasaydk, bizi ynetenlerin rettiiyle yetinmeyi, yaamay rehber edinseydik... Ne kadar mutlu olurduk...
Yaammza neden kltr penceresi atn Atam?.. Neden?
Benim hibir mirasm yok dedin, benim yolum bilim yoludur, beni izlemek isteyenler bu yolu takip etsinler dedin... Bu yolda ilerleyen pek ok aydnmz, bilim adammz geliti... Matematikte dnya apnda bilim adam yetitirdik; Cahit Arf, kendi adyla anlan bir teorem gelitirdi.
Bugn bilim deyince dilim anlalyor, herkes kendi payna den dilimin artmas iin aba harcyor. lle de bilim diyeni de kaderiyle ba baa brakyorlar... Bu da bizi kahrediyor!
Neden bilimin yolunu izleyin deyip akl ne kardnz Atam?.. Neden?
"Bir l***i aydnlatmak ynetmekten zordur" deyiinin hakkn verircesine, salt ynetmekle yetinmedin... Zor olan, toplumu aydnlatmay hedefledin. Devrimlerle Trkiye'nin ada lkeler dzeyine ulamasn saladn... Bugn o gnlerden daha geri duruma dmek, senin yolunu hedefleyenleri kahrediyor.
Oysa, sadece ynetmekle yetinip toplumu kendi dalgalanmasna braksaydn, halk dalkavukluunu ne karsaydn, bugn hi ileri-geri sorunumuz olmazd.
Bu devrimleri neden yaptn Atam?.. Neden?
Tpk Misak- Milli gibi bir de Misak- ktisadi hedefi koydun... Ekonominin gelimesi iin her alanda dinamizm yarattn. Bylece Cumhuriyetin ilk 15 ylnda Trkiye'yi dnyann en hzl gelien 3 lkesinden biri yaptn. Bata Smerbank olmak zere, tekstilden ekere, ayakkabdan imalat sanayiine kadar her alanda bugnn deyimiyle "marka" yarattn.
O retim kurumlar ki, ayn zamanda toplumsal ilerlemenin de merkezi olmutu... Bugn ekonomi deyince ulusal hamle deil, d destek anlalyor.
Bize ulusal kalknmann tadn neden rettin Atam?.. Neden?
Smrgecilerin kirli gletlerinde manda gibi devrilip yaamak varken...
Bize vatan duygusunu, bamszlk lksn, dnyaya akl ve bilim penceresinden bakma bilincini neden verdin Atam?.. Neden?
tiin ki Kadeh Rak le Yaptn Btn Kurtulu Mcadelesini, Devrimleri ve Bu Gn Bile Geerliliini Koruyan lkelerini yok sayabilecek ortadan kaldrabilecek genler iin mi kurtardn ATAM!
Ama Sen Rahat Uyu. Dediin Gibi "Benim Naiz Vcudum Bir Gn Toprak Olacaktr Ama Trkiye Cumhuriyeti lelebet Sonsuza Kadar Yaayacaktr." , "Trkiye Cumhuriyeti eyhler,Derviler, Mridler ve Meczublar lkesi Olamaz."

Teekkur:
Beeni:

..buyrun inandnz dine bi bakn...ve orda,tartmann,sorgulamann ne demek olduunu grn.....

Yer imleri