Galatasaray'ýn Brezilyalý yýldýzý Cassio Lincoln, Türk Milli Takýmý formasý giymeyi çok istediðini belirterek, Futbol Federasyonu ve Fatih Terim'e açýk mesaj gönderdi, “Teklif gelirse kesinlikle kabul ederim” dedi.
Cim-Bom’un yýldýzý Cassio Lincoln, Türk Milli Takýmý’na yeþil ýþýk yaktý. Sezonun ilk devresinde müthiþ bir performans sergileyerek geçen sezonun kötü izlerini silen Brezilyalý futbolcu, Galatasaray Dergisi’nin Ocak sayýsýna verdiði röportajda Türkiye için oynamayý çok istediðini açýkladý.
Futbol Federasyonu ve Milli Takýmlar Teknik Direktörü Fatih Terim’e sýcak mesajlar gönderen Lincoln, ay-yýldýzlý takýma hazýr olduðunu söyledi.
Schalke’de top koþtururken Alman vatandaþlýðýna geçerek milli takým formasý giymesi gündeme gelen sambacý, “Almanya’da en iyi futbolcular arasýnda gösterildiðim zamanlar bu konu gündeme geldi. Fakat ben o dönemde 24-25 yaþýndaydým ve her an Brezilya Milli Takýmý’na çaðrýlma ihtimalim vardý. Bu nedenle bana yöneltilen düþünce ve niyetleri hiçbir zaman olumlu karþýlamadým. Bugün ise daha tecrübeliyim. Öyle zannediyorum ki bugün Türk Milli Takýmý’ndan teklif gelse, kesinlikle artýk geri çevirmem ve muhakkak deðerlendirmeye gayret ederim” dedi.
‘Takýma önem veriyorum’
Cassio Lincoln, bu sezonki baþarýlý performansýyla ilgili sorularý da yanýtladý. Brezilyalý futbolcu, “Bence bu durum sadece takýmýn bana ihtiyaç duyduðunu deðil, benim de takýma ne kadar ihtiyaç duyduðumu ve takýma ne kadar önem verdiðimi gösteriyor. Bu tamamen karþýlýklý bir þey. Galatasaray’a önem veriyorum ve dolayýsýyla böyle bir durum ortaya çýkýyor” ifadelerini kullandý.
‘Bakkaldan aþýrýrdýk’
Çocukluðu Brezilya’da geçen Cassio Lincoln röportajýnda o yýllarda yaþadýðý sýkýntýlarý da anlattý. Borussia Dortmund’da forma giyen vatandaþý Dede ile birlikte büyüdüðünü belirten Lincoln, “Okula giderken cebimizde harçlýðýmýz olmazdý. Ne yiyeceðimizi de bilmediðimizden arada sýrada bakkaldan bir þeyler aþýrdýðýmýz olurdu. Öyle zannediyorum Brezilya’da birçok çocuðun baþýna gelmiþtir bu durum. Para çalmadýk ama yiyecek bir þeyler aradýðýmýz oldu. Top oynamasaydýk bugün nerede olurduk tahmin edemiyorum” diye konuþtu.
Annesinin sözünü dinledi
Galatasaray’ýn yýldýzý, annesinin baskýsýyla futbolcu olduðunu açýkladý. 29 yaþýndaki sambacý 20 yýldýr ailesinden uzakta yaþadýðýný belirterek, “12 yaþýndayken babamý kaybettiðimde bir seçim yapmam gerekiyordu. Ailemizin hiç parasý yoktu. Anneme, ‘Futbol oynamayacaðým. Ben çalýþacaðým ve para kazanacaðým’ dedim. Fakat annem, benim futbolcu olmamýn, babamýn hayali olduðunu söyleyerek, ‘Ne yaparsan yap, futbolda baþarýlý ol’ demiþti. Ve ben daha sonra profesyonel oldum. Artýk ailemi 6 ayda bir görebiliyorum” ifadelerini kullandý.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri