REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Sıcak yemek ve kuru gıda yardımları

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Sıcak yemek ve kuru gıda yardımları

2009 yılında da Vakıflarca 81 il merkezinde günde bir ögün üç çeşit yemek ile 1 ekmek yardımı yapılmaktadır. Ayrıca Türkiye genelinde sıcak yemek hizmeti alamayan tüm muhtaçlara ilçelerin kontenjanı oranında her ay kuru gıda yardımı dagıtımı yapılmaktadır. İhtiyaç sahiplerinin Adana, Ankara, Aydın, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Bitlis, İstanbul 1 ve 2 İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa, Kastamonu, Tokat, Trabzon, Samsun, Sivas ve Hatay Bölge Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. kontenjanlar dahilinde ihtiyaç sahiplerine yardım yapılmaktadır.Mutlaka hepimizin etrafında ihtiyaç sahibi vardır lütfen bu konuyu duyuralım teşekkür ederim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

4-10 Mayıs 2009 tarihleri arasında Vakıf Medeniyeti Sağlık Yılı Vakıf Haftası kutlanacaktır.
    Fatihin vakfiyesi ektedir

..... " Ben ki İstanbul fatihi abd-i aciz Fatih Sultan Mehmed bizatihi alınterimle kazanmış olduğum akçelerimle satın aldığım İstanbul'un Taşlık mevkiinde kain ve malumu'l-hudud olan 136 bap dükkanımı aşağıdaki şartlar muvacehesinde vakfı sahih eylerim.

Şöyleki: Bu gayr-ı menkulatımdan elde olunacak nemalarla İstanbul'un her sokağına ikişer kişi tayin eyledim... Ayrıca 10 cerrah, 10 tabip ve 3 de yara sarıcı tayin ve nasb eyledim. Bunlar ki ayın belli günlerinde İstanbul'a çıkalar, bila istisna her kapıyı vuralar ve o evde hasta olup olmadığnı soralar; var ise şifası şifayap olalar. Değilse kendilerinden hiçbir karşılık beklemeksizin Darülaceze'ye kaldıralar, orada salah bulduralar.

... Ayrıca külliyemde bina ve inşa eylediğim imarethanede şehit ve şühedanın kavimleri ve medine-i İstanbul fukarası yemek yiyeler. Ancak yemek yemeye veya almaya bizatihi kendüleri gelemeyenlerin yemekleri güneşin loş bir karanlığında ve kimse görmeden kapalı kaplar içerisinde evlerine götürüle..."

Fatih Sultan Mehmet Han'ın Vasiyetinden...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri