Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Arkadaşlar sizlerle bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.
3- Osman kardeş, o hadis dediğiniz sözü rahmetli babamla epey tartışmıştık. O da hadis demişti bana. Onun vitrinler dolusu ve hemen hemen tamamına yakınını okuduğu islam büyük eserleri var. Dedim ki babama: Peki baba hadisi diyorsun şu islami eserlerinden birinden bana hadis olduğunu yazan bir yer bul dedim ve bulamadı. Bu tamamen Arap Vahabiliği ve Emevi uydurması olup, Arap olmayan olmayan müslümanların kendilerini sevmeleri için hadis diye uydurmuş bir sözdür.
Biraz mantıken düşünsek, biz bile bunun yüce Peygamber Efendimizin sözü olmadığını anlarız. O yüce insan hep ümmetim diye hitap etmiştir. Ne Arap, ne Türk, ne İran vb. diye hitap etmemiştir. Gariban Arap milletiyle kimsenin bir alıp verece olamaz. Bizlerin kızdığı nokta, yöneticilerinedir. Sebebini açıklamaya gerek. Onu sizlerde biliyorsunuz.
Saygılar.
ben daha evvel "bilen arkadaşlar yazsın...vebal almak istemiyorum" demiştim...sonrasında mahalledeki konu ile alakalı bilgili arkadaşlarımdan sordum...sahih hadismiş...bana kaynaklarını söylemiştiler...bir çok kaynak...yarın isimlerini yazarım şu an aklımda değil...yanlış olmasın..günaha girmeyelim...
selametle...