Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: 08/04 Dünya'da Neler oluyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 08/04 Dünya'da Neler oluyor

BUSH ELEŞTİRİYE AÇIK...

Beklemediği sert bir tepkiyle karşılaşan ABD Başkanı George W. Bush, adamı susturmak yerine sonuna kadar dinledi. Üç izleyicinin arasından mikrofonu kapan Taylor ile Bush arasında yaşanan "polemik" şöyle gelişti...
    08 Nisan 2006 Cumartesi 07:51

ABD Başkanı, partisinin kalesinde beklemediği bir tepki aldı. Telekulak skandalı ve Irak hesabı soran vatandaşı sakince dinleyen Başkan Bush, "Özür dilemem" demekle yetindi.

ABD Başkanı George W. Bush, belki de siyaset yaşamının en zor günlerini yaşıyor. Irak Savaşı, Guantanamo esirleri, göçmenlik yasası yüzünden her yerde protesto ediliyor. Kendini haklı çıkarmak için her gün bir toplantıya katılıyor, saatlerce konuşuyor. Önceki gün yapılan "World Affairs Council" konferansında vatandaş Harry Taylor, 11 Eylül sonrası istihbarat servislerine halkı mahkeme kararı gerekmeden dinlenmesine izin veren Bush'a ateş püskürdü. Ve "Hayatımda hiçbir hükümetten bu kadar utanmamıştım" dedi.

KÜRTAJLA SIKIŞTIRDI

Beklemediği bu sert tepki üzerine önce şaşıran Bush, adamı susturmak yerine sonuna kadar dinledi. Üç izleyicinin arasından mikrofonu kapan Taylor ile Bush arasında yaşanan "polemik" şöyle gelişti:

Taylor: Sürekli özgürlük konusunda konuşuyorsunuz. Bu güzel bir şey. Ancak özgürlük hakkındaki sözlerinizi duydukça sizin telefonumu dinleme, beni tutuklama, hakkımda hiçbir kanıt yokken beni alıkoyma hakkınızı savunduğunuzu da görüyorum. Eğer bir kadın olsaydım, hamilelikten kendi isteğimle vazgeçme kararımı verme hakkımı bile yasaklardınız.

"DEMOKRASİ BU"

Bush: Sanırım ben sevdiğiniz biri değilim. Sorunuz neydi?

Taylor: Bir sorum yok. Sadece şunu söylemek istiyorum. Ömrüm boyunca Washington'daki hükümetimden hiç bu kadar utanmamıştım. Senato'dan hiç bu kadar korkmamıştım... ( Seyircilerden yuh sesleri yükseldi..)

Bush: Bırakın konuşsun.

Taylor: Sözlerinizin aksine, başında bulunduğunuz hükümet merhamet ve vicdan duygusundan o kadar uzaklaştı ki. Umarım gün gelir içinizdeki kişilikten utanacak tevazuya ve erdeme ulaşırsınız. Ayrıca bana şu anda söyleyebildiklerimi dile getirmeme izin verdiğiniz için de teşekkür ederim. Bu ülkenin bir parçası da bu özgürlüktür.

Bush: Evet öyle.

Taylor: Bu salondakilerin birçoğunun söylediklerimi beğenmediğini biliyorum. Ama bunu da anlayışla karşılıyorum.

/SABAH

Kullanıcı Bilgi Menüsü

PETROL DEVİ CHEVRON, CUDİ DAĞI'NDA PETROL ARAYACAK...

Türkiye, yıllardır 'altının petrol denizi' olduğu yönünde yoğun iddialara konu olan Cudi Dağı'nda petrol seferberliği başlatıyor.
    08 Nisan 2006 Cumartesi 04:06

ABD'li petrol devi Chevron, terörle sarsılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en kritik noktalarından biri olarak gösterilen Cudi Dağı'nda petrol kuyusu açmak üzere hazırlık yapıyor. Türkiye, yıllardır 'altının petrol denizi' olduğu yönünde yoğun iddialara konu olan Cudi Dağı'nda petrol seferberliği başlatıyor. Chevron ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), en geç mayısta Suriye sınırına 8 km mesafedeki Cudi Dağı'nda ilk petrol kuyusunu açmaya başlayacak.

Genelkurmay Başkanlığı, PKK'nın önemli üslerinden biri olarak gösterilen Cudi Dağı'ndaki petrol arama faaliyetlerinin teröre hedef olmasını engellemek için bölgede 'kuş uçurtmayacak' biçimde geniş güvenlik önlemleri alacak. İşçisinden mühendisine tüm ekip asker korumasında sabah helikopterle arama bölgesine getirilecek ve mesai sonrasında yine helikopterle kalacakları şantiyelere taşınacak. Enerji Bakanı Hilmi Güler, yaşanan terör olaylarının arama takviminin ertelenmesine yol açıp açmayacağı sorusuna "Hayır, öngörülen takvimde çalışmalar başlayacak" karşılığını verdi.

/Olcay AYDİLEK - SABAH

Kullanıcı Bilgi Menüsü

EL CEZİRE PKK KAMPINA GİRDİ

Katar'dan yayın yapan El Cezire televizyonu, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kampına girdi.
    08 Nisan 2006 Cumartesi 00:56

Yaklaşık 40 dakika süren belgesel formatındaki bir program için bölgeye giden El Cezire ekibi, teröristlerin eğitiminden günlük yaşamlarına kadar birçok kesiti görüntüledi.

Kadın teröristler ve kampın diğer sorumlularıyla röportajların yer aldığı belgeselde, teröristlerin çadırlarda aldığı teori ve propaganda dersleri ile arazide aldıkları silah eğitimlerine yer ayrıldı.

Özellikle kadın teröristlerin eğitimleri ile bölümlere geniş yer verilen programda, terör örgütü üyelerinin çanak antenli çadırlarda, masa üstü bilgisayarlarla kurulan bürolarda internet üzerinden örgüt sempatizanlarıyla yaptığı görüşmelere dikkat çekildi.

1984 yılındaki Eruh baskınının sorumlusu olduğu bilinen ve daha sonra güvenlik güçleri tarafından öldürülen Kürdistan Ulusal Cephesi (ERNK) adlı örgütün lideri Mahsun Korkmaz'ın adını taşıyan kampta, teknolojik imkanların yanı sıra terzi atölyesi bile bulunuyor.

Programda ayrıca PKK'lı teröristlerin satranç oynamaları, çobanlık yapmaları ve kadın teröristlerin derede çamaşır yıkamaları ile bir teröristin küçük bir fareye şırınga ile süt içirmesi gibi görüntüler de yer aldı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

"KANSER HASTALARINA İLAÇ PARASI VERMEYE GEREK YOK, NASIL OLSA ÖLECEKLER"

Bulgaristan'da parlamento Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Atanas Şterev'in ülkedeki kanser hastalarıyla ilgili yaptığı açıklama ortalığı karıştırdı.
    08 Nisan 2006 Cumartesi 00:12

Bulgaristan'da parlamento Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Atanas Şterev'in ülkedeki kanser hastalarıyla ilgili yaptığı açıklama ortalığı karıştırdı.

Şterev, Pernik kentinde sağlık sektörünün sorunlarının tartışıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, ülkedeki kanser hastalarına yüksek miktarda ilaç parası ayrıldığını öne sürerek, 'Kanser hastalarına ek ilaç parası vermeye gerek yok, onlar zaten ölecek' dedi. Dr. Şterev'in bu sözleri, salonda bulunan doktorları şaşkınlığa uğrattı.

Şterev, ayrıca Bulgaristan sağlık sisteminin düzgün çalışabilmesi için 1,5 milyon levalık (1,3 milyon YTL) ek bütçeye ihtiyaç bulunduğunu ve Sağlık Bakanlığı'nın bütçesinden ilaçlar için ayrılan oranın düşürülmesi gerektiğini söyledi. Avrupa ülkelerinde sağlık bütçelerinin sadece yüzde 10'unun ilaçlara ayrıldığını belirten Şterev, Bulgaristan'da bu oranın yüzde 30 olduğunu bildirdi.

Şterev, Bulgaristan'daki kanser hastalarının önemli bir bölümünün hastalığın son aşamalarında bulunduğunu ifade ederek, 'Bu hastalar için yapılabilecek fazla bir şey yok. Bundan dolayı bizim bu hastalara değil, hastalığın önlenmesine yönelik çalışmalara ağırlık vermemiz gerekir' diye konuştu.

Şterev'in bu açıklamaları, Bulgar basınında da büyük tepki gördü. Ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden '24 Chasa' (24 saat) bugünkü sayısında Şterev'in açıklamasını birinci sayfada manşetten verirken, 'Doktor milletvekilinden tehlikeli gerçekçilik' başlığını kullandı.

Bulgaristan Kanser Hastaları Birliği Başkanı Evgenia Adırska da Bulgaristan'da 250 bin kanser hastası bulunduğunu ifade ederek, Dr. Şterev'in açıklamasının hümanizm ve hipokrat yemininden uzak olduğunu söyledi. Adırska, 'Dr. Şterev, yaşayan kanser hastalarını bir kalemde silip atamaz' dedi.

Bu arada Dr. Şterev, gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, kanser hastalarının tedavi edilmesini engellemek gibi düşüncesi bulunmadığını kaydederek, 'Ben sadece bu hastalara ilaç için ayrılan oranın zaten yüksek olduğunu ve artırılmaması gerektiğini düşünüyorum' diye konuştu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri