Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, ''Ben Sayýn Obama'dan da Orta Doðu'ya yönelik gerek sessiz yýðýnlarýn sesi, gerekse kimsesizlerin kimi olmasýný bekliyorum'' dedi.

Erdoðan, Davos'taki Kongre merkezinde Rusya Baþbakaný Vladimir Putin ile görüþmesinin ardýndan, kurulmuþ olan web cam sistemi hakkýnda yetkililerden bilgi aldý. Erdoðan, Türkiye'de yasaklý olan Youtube'da yayýmlanmak üzere Davos için özel hazýrlanan web cam sistemi aracýlýðýyla dünyaya görüntülü mesaj verdi.

Erdoðan, mesajýnda þunlarý kaydetti:
''2009 yýlýna maalesef dünya coþku dolu bir barýþla giremedi, sýkýntýlý girdi. Özellikle, Orta Doðu bu sýkýntýnýn baþýný çekti diyebilirim ve tüm dünya liderlerinin Orta Doðu'ya bakýþý gecikmeli oldu. Þu anda Orta Doðu'daki sýkýntýlarý süratle giderebilmek için yeni girilen ateþkes süreciyle birlikte inanýyorum ki, Orta Doðu'da bin 300'e yakýn sivil öldü ve 5 bini aþkýn sivil yaralanmýþ vaziyette. Gazze'nin altyapýsý tamamýyla çöktü, üst yapý ciddi hasarlar görmüþ vaziyette. Buna yönelik olarak Orta Doðu barýþýna nasýl bir katkýda bulunacaðýz, bunun gayreti içerisinde olmamýz lazým. Özellikle 20 Ocakta baþlayan Amerika'daki Sayýn Obama süreci ile alakalý olarak da inanýyorum ki Orta Doðu'da Obama'nýn yeni tanýmlamasý, Orta Doðu'daki tanýmlamasý farklý olacaktýr. Doðrusu ben Sayýn Obama'dan da Orta Doðu'ya yönelik gerek sessiz yýðýnlarýn sesi, gerekse kimsesizlerin kimi olmasýný bekliyorum. ve Türkiye olarak her an Orta Doðu barýþý noktasýnda üzerimize düþen görevi yapmaya hazýr olduðumuzu da burada ifade etmek istiyorum. Temenni ediyorum ki Davos buluþmasý bu noktada önemli bir sýçramaya vesile olsun.''
Baþbakan Erdoðan, daha sonra Uluslararasý Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Baþkaný Muhammed El Baradei ile bir süre sohbet etti.