ne yüzle gelicek ulkemize acaba merak ediyorum
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
ne yüzle gelicek ulkemize acaba merak ediyorum
herkes gibi vergisini ödesin kaçmasýn bu ülkeden para kazanýpta vergi ödememek olmaz
valla bu kadarmý çið süt emmiþ bu adam yaw.
bunun cd sini alanada programýna cýakranada lanet olsun
fazla yorum yapmýcam.
ama þu vergiler yüzündende bir çoðumuzun caný ister istemez yanýyor..
yok þu pahalý yok bu pahalý...
Sevgili kardeþim bu ülkede elbette vergiler dünya standartlarýnýn çok ama çok üstünde. Ama hiçbirimiz bu çakal gibi Türk vatandaþlýðýndan çýkmak gibi derdimiz yok sanýrým. Bu ülkede kazanýyorsan bu ülkenin kanunlarýna göre benim gibi vergi ödeyeceksin. Vergi kanunlarýna karþý çýkmak ayrý, böyle vergi ödememek için vatandaþlýktan çýkmak ayrý. Mesela devlet benim gibi çalýþanlarýn maaaþlarýnýn nerdeyse % 40'ný geri vergi olarak kesiyor ama benim aklýmýn ucundan bile geçmez böyle uyanýklýklar. Hatta bizlere öyle kazýk atýyor ki devlet; verdiði zamlarý efendice eylül ayýndan itibaren "Sen vergi dilimine takýldýn, kesiyorum" deyip verdiði tüm artýþlardan ziyade artý olarak eski maaþýmdan bile týrpanlýyor. Ve esnafýmýzdan da ayný yöntemle kesiyor. Örneðin bir esnafýmýz imkanlarýný zorlayýp yanýnda çalýþtýrdýðý bir elemanýný sigortalamaya kalksa hemen " Aslanýýýýýým!!! Demek sen, çok para kazanýyorsun ki yanýnda çalýþtýrdýðýn elemaný sigortalamaya kalkýyorsun. Hele þu vergi matahýný bi yükseltelim bakalým" deyince esnafýmýzda mecburen bundan vazgeçiyor. Ama nedense bu uyanýklýk esnafýmýzýnda aklýna gelmiyor. Hayret deðil mi?![]()
![]()
![]()
Saygýlar.
Konu emmi tarafýndan (01-02-2009 Saat 05:33 ) deðiþtirilmiþtir.
valla ülkemiz için çok büyük kayýp deðil o zat-ý muhteremin vatandaþlýktan çýkmasý..
zavalýlar az kazanýyor nankörler
Yurtsevmeyen Kardeþler sevdikleri yerde kalsýn
:49:
bunun ne olduðunu daha yenimi öðreniyorsunuz..
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri