Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 30300 Sorunu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Muhahaha 30300 Sorunu

emmi usta şu gs kardeşine bi yardımcı olsan.... bendeki şu gm 30300 fta cihazını bi türlü yola koyamadım. hangi yazılımı attımsa bir türlü kanal taramasını yaptıramadım. 12731x3333 frekansıyla giriyorum sinyal var tarattırıyorum bi türlü kanallar çıkmıyor. Acaba benim cihazda yazılım harici teknik-mekanik bir hata mı var bi türlü çözemedim. Bizim buradaki tv cuda psikopat biri, herkes kendi işini yapsın diyo.. senin anlayacağın bozuk çalyo.. Onun için cihazıda elime verdi servise götür dedi. Yapacak fazla bişey yok. belki sizin bilginiz daha çoktur diye düşündüm. Sinyal gelipte niye tarayıp kanalı göstermiyor bir türlü anlamadım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hasan kardeşim, öncelikle konuyu yanlış yere açmışsın. Buraya taşıdım.
    Şimdi gelelim senin düzelmeyen sorununa. Ben tamirci değil, normal bir alıcı kullanıcısıyım. Daha önceleri GM 11300 ci ve GM 11400 cim alıcılarını kllandığım için bu seri hakkında az-çok bilgim var. Yapabileceklerini sana madde madde yazayım. Dene olmazsa GM servisine götürmen gerekebilir.
    1- Tüm bağlantı noktalarını gözden geçir. Çanaktaki LNB den başla. Kablo bağlantılarını mümkünse bir bantla iyice yerleştirdikten sonra bağlantı vidasına yapıştır. Alıcının arkasındaki ve swiş denilen (kullanıyoryan) kablo birleştiricideki gağlantı yerlerinide tabi.
    2- Alıcını fabrika ayarlarına döndür. Formumuzdan indirdiğin orijinal yazılımı BOOT+YAZILIM+BOOT şeklinde yükle. Sanırım alıcın kartlı değil. Kartlı olsaydı modülüde güncelle diyecektim.
    3- Alıcına 04.04.2006 veya 22.12.2006 tarihili yazılımlardan birini BOOT+YAZILIM+BOOT şeklinde yükle. Yükledikten sonra kanallar üzerinde gezin bakalım açılacak mi? Gerçi çoğunu frekanları yazılımdakilere göre değişti ama. HOT BİRD uydusu kanallarınada bir bak bakalım. Açılan kanal var mı?
    4- Sonra da 12731-2-3 (sinyal gelmiyora böyle tek tek yükselt sinyal gelinceye kadar) V 3333 yazıp Türksat'ı tarattır.
    5- Son olarak birde Aciko 4222-5222 ci yazılımını yukarıdaki sıralamaya göre yükle. Ekranın hoş bir mavi renge dönüşecektir. Kullanımıda kolay bir yazılımdır. Bu yazılımları "Listede olmayan Receverler bölünden bulabilirsin anasayfadan girip.
    6- Hala kanal yoksa kardeş sen o alıcıyı GM srvisine götürmen gerekiyor.
    Bizlerin BS: başında ancak yardımları bunlarla kısıtlı. Kolay gelsin.
    Saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Zaten onlarda sorun yok. Benim kendi cihazım olan gm 9400 cı hemen çalışıyo... zaten sinyal çatıdaki conax sisteminden yani apartmanlarda kullanılan dağıtıcıdan geliyor. sinyalde sorun yok. Şu aciko yazılımını da atayımda düzelmezse götürürüm... Herşey için teşekkürler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

turksatta eski fabrika frekansında çalışan kanal varmıydı bilemiyorm. bi deneyeyim..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşım menü 0808 yap cihaz kendini tamamen resetlesin ve kapanıp açılsın ondan sonra düzelir.Tabi cihaz sky'sa
    Konu kucer06 tarafından (05-02-2009 Saat 18:52 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

cihaz gm 30300 fta , fabrika ayarına dönmekten başka tamamen resetleme varsa onu bilemiyorum. Malesef sky değil aciko 422 yazılımını yükledim değişen bişey yok. Her halde beslemelerde bi sorun mu var bilemiyorum. Tararken kanalları göstermiyor, yani kanal bulamıyor. sinyal geliy or görüntü yok... emmi ustanın dediklerini hep yaptım. Bu nasıl cihaz dır anlamadım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Demekki bizim cihaz tamamen reset olmuyor belkide... yani format yemesi lazım. acaba bu gm 30300 ün fabrika ayarkarına dönmekten başka resetleme yapmak mümkün değilmi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşım sebeke aramayı acık konuma alıyormusun.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet arkadaşım almasam sadece girdiğim frekansdaki kanalı çıkarırı. Daha önce bu hususta bilgim var. Genel taramada daima şebe***i açık tutuyorum. Sinyal olupta kanalı çıkarmamasına hayret ediyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ya biyerde bi incelik var ama bi türlü anlayamadım.

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri