Hasan kardeşim, öncelikle konuyu yanlış yere açmışsın. Buraya taşıdım.
Şimdi gelelim senin düzelmeyen sorununa. Ben tamirci değil, normal bir alıcı kullanıcısıyım. Daha önceleri GM 11300 ci ve GM 11400 cim alıcılarını kllandığım için bu seri hakkında az-çok bilgim var. Yapabileceklerini sana madde madde yazayım. Dene olmazsa GM servisine götürmen gerekebilir.
1- Tüm bağlantı noktalarını gözden geçir. Çanaktaki LNB den başla. Kablo bağlantılarını mümkünse bir bantla iyice yerleştirdikten sonra bağlantı vidasına yapıştır. Alıcının arkasındaki ve swiş denilen (kullanıyoryan) kablo birleştiricideki gağlantı yerlerinide tabi.
2- Alıcını fabrika ayarlarına döndür. Formumuzdan indirdiğin orijinal yazılımı BOOT+YAZILIM+BOOT şeklinde yükle. Sanırım alıcın kartlı değil. Kartlı olsaydı modülüde güncelle diyecektim.
3- Alıcına 04.04.2006 veya 22.12.2006 tarihili yazılımlardan birini BOOT+YAZILIM+BOOT şeklinde yükle. Yükledikten sonra kanallar üzerinde gezin bakalım açılacak mi? Gerçi çoğunu frekanları yazılımdakilere göre değişti ama. HOT BİRD uydusu kanallarınada bir bak bakalım. Açılan kanal var mı?
4- Sonra da 12731-2-3 (sinyal gelmiyora böyle tek tek yükselt sinyal gelinceye kadar) V 3333 yazıp Türksat'ı tarattır.
5- Son olarak birde Aciko 4222-5222 ci yazılımını yukarıdaki sıralamaya göre yükle. Ekranın hoş bir mavi renge dönüşecektir. Kullanımıda kolay bir yazılımdır. Bu yazılımları "Listede olmayan Receverler bölünden bulabilirsin anasayfadan girip.
6- Hala kanal yoksa kardeş sen o alıcıyı GM srvisine götürmen gerekiyor.
Bizlerin BS: başında ancak yardımları bunlarla kısıtlı. Kolay gelsin.
Saygılar.

Teşekkur:
 Teşekkur:  Beğeni:

Alıntı
  Alıntı 

Yer imleri