REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
109 sonuçtan 71 ile 80 arası

Konu: Yeminli ATATÜRK Düşmanları!

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Yeminli ATATÜRK Düşmanları!

Önceki akşam kanallar arasında gezerken, malum medyanın bir kanalında Lozan tartışılıyordu. Kanal adı vermiyorum, çünkü o kanalların müdavimleri belki açıklarlar diye düşünüyorum. Bizim 1800'lü yıllardan bu yana karnını ve beynini İngiliz Sterliniyle doyumuş damarın bir yazarı, veryansın ediyordu. Kanala Yeniçağ yazarı Altemur KILIÇ (KILIÇ ALİ PAŞA'NIN oğlu) telefonla katılarak bu ingiliz sterliniyle karnını doyuranların damarından gelen yazara sorusu "Atatürk hakkınızdaki görüşleriniz nedir?" deyince adamın cevabı: Ben Atatürk'ü sevmiyorum"du. Ve Lozan bir hezimetti! Zatı şahanelerine göre! Çünkü Oniki Adalar kaybedilmişti. Böylesine alçakça, sinsice ve yılanca bir düşünce olamazdı. Artık olabiliyordu. Çünkü Taaa o yıllardan Saidi Kürdi(Nursi)nin günümüze uzanan zavallı şahaneleri o zamanki tarihi, okumkatan imtina eden kullara, böyle açıklamalarda bulunuyordu. Oysa tarih bambaşka bir şekilde anlatıyordu. Biz Oniki Adayı 1911 yılında Uşi antlaşmasıyla(İsviçre) İtalyanlara bırakmıştık. Ulan Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz herifler, o zaman Atatürk mü vardı ki, o adaları İtalyanyanlara verdi? Tabi bu antlaşmayı Filistin topraklarını Yahudilere vermeyen ünlü padişahımız Abdülhamit'in imzaladığını gizleyerek; sanki, Oniki Ada bizdeymişte Lozan'da vermişiz gibi alçakça ve haince bir düşünce ile gençlerimizin beyni karıştırılmak istenmektedir. Lozan'a giderken en önemli sorunun İstanbul Boğazlarının ve Musul'un işgaliydi. Öncelikli olarak buraların kurtulması gerekiyordu. Boğazlar kurtarılmıştı ama Musul hala ortada kalmıştı! Oniki adaları verseler bile oraya gidecek bırakın gemiyi, sandalımız bile yoktu! Üstelik buraları işgal edenin de, İngilizlizlerin olduğu gerçeğini bu milletten gizlemenin kime yarar sağlayacağını sizlerin taktirine sunuyorum. (Kaynak: İngilizseverler cemiyeti ve kurucuları yazarını şimdi hatırlamıyorum ve Celal ŞİMŞİR'in Malta Sürgünleri Kitabı)
    Tüm bunları daha detaylı bir şekilde "24 Temmuz Lozan Antlaşması" gününde yazacaktım ama, o adamın böyle konuşması bunu yazmamı daha erkene aldı. Bilgilerinize.
    Saygılar.
    Konu emmi tarafından (21-02-2009 Saat 23:27 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri