REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 8/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon
108 sonuçtan 71 ile 80 arası

Konu: Yeminli ATATÜRK Düşmanları!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

geçmişini bilmeyen bir ülke felakete sürüklenmeye mahkumdur konu başlığı ile ilgili eğer bu ülkede şu anda bu toprak ve bu bayrak altında yaşıyorsak bunu atatürk ve silah arkadaşlarına ve canını vatanı için seve seve feda eden atalarımıza borçluyuz gerisi gerçekten benim için hikaye şu anda atamızı kötüleyen zihniyet onun kuruculuğunu üstlendiği bu canım vatanda cak cuk ötüyorlar ne kadar yazık ve ne kadar utanç verici:::

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ibalabanın alıntı yaptığı muhteşem şiir, türk edebiyat tarihinin en anlamlı sayfalarında yer almalı...
    ne yazıkki yazan şahış bazı yerleri es geçmiş...
    ----------------------------------
    "Yurtta sulh dünyada barışın
    Eğer varsa ödülü silahlanmayla yarışın"
    keşke milli bir silahlanmamız olsa idi...keşke bizde kendi silahlarımızı yapabilecek bir seviyeye gelse idik. ama silahlanma yarışında olanlara gebeyiz...
    ----------------------------------------
    "Özlediyseniz fesi peçeyi
    Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi"
    örtünmeyi kara gece olarak gören birine ne anlatabilirim? düşünüyorum hala...
    -----------------------------------------
    "Diyorsanız ki okumasın
    Kadınımız kızımız"
    başıörtülü olduğundan okul kapısından geri gönderenlerimi kastediyor?
    -------------------------------------------
    "Kul olun
    Ümmet kalın
    Fetvasını bekleyin şeyhülislamın"
    En önemli kısım kırmızıya boyanmış...
    şöylemi anlamalıyız?
    allahın kulu olma
    peygamberin ümmeti olma
    fetva verebilecek makamdakileri dinleme...oh keka...

konu çok farklı yere gitti...biliyorum ama yazmadan edemeyeceğim...
    şiir çok güzel, okuyanı duygusallaştırıyor...ama yukarıda atatürkün ağızından çıkmış gibi şiirler düzerek insanları aldatmanın bir alemi yok...artık öyle 40-50 yıl evvelki cahil halk yok artık...herzaman olmasada lafın nereye gittiğini anlıyoruz bazen...
    dinen caiz olmayan bir şeye hayır denildiğinde hemen, atatürke saldırı, laikliğe saldırı, cumhuriyete saldırı feryatları yükselmekte...kardeşim saldırı dediklerinin tamamı bizim zaten..ne saldırısı? biz dinen caiz değildir diyoruz...öyle iman etmişiz...
    adam "allah" kelamı ederse hemen yobaz oluyor...namaz kılarsa da keza öyle...ne yapacak peki? laik düzene girdiğimiz için allah katında namazdan niyazdan muafmı oluyoruz?
    söylediklerinizin önüne atatürk koymadan bişey söylesenizya? önce bir dokunulmazlık zırhına bürünmek istiyorsunuz gibime geliyor...
    bende yazacaklarıma atatürkun balık esir hutbesinden bir yerleri alıntı yaparak başlayabilirim...öyle ya o hutbede çok güzel...yoksa katılmıyormusunuz?
    selametle...
    Sen Atatürk'ü anlayamıyorsan senin suçun yok sana ilköğretim sırasında Atatürk'ü iyi anlatamayan, tanıtamayan meslektaşım suçlu.
    Atatürk sağ olsaydı da bu günleri görseydi o şairin alnından öperdi aynı düşündüğü için. Hoş Atatürk sağ olsaydı böyle konuşan olamazdı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı artech Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu söylediğin olursa Türkiye busefer gerçekten biter yüz yıl daha geriye gider,Amaç bu zaten bak ufak bir örnek Filistinde iki gurup var ikiside kurtuluş için mücadele ediyorlar ama çoğu kez karşı karşıya geliyorlar,Bizdede yapmak istedikleri ve acıkcası biraz becerdikleride doğru bak sen ne yazıyorsun ben ne yazıyorum ve ikimizinde Türkiyeyi sevmemesi art niyetli olması olasığı aklımdan bile geçmiyor!!!!!!
    bunlar bizi 100yıl ileriye getirecek öyle mi adamların bir kendi cevrelerine hayrı var çoluk coçuk maşaallah topraklar fabrikalar işsizlik tefeci bankalar ihtilalleri işin cabası ama 20sene sonrasını görelim iyi riyakad madalyasının bedelin ve iktidar olmanın bedelini ödemeden danışmanın dediği gibi ....................... kullanım süresini doldurmak üzerelere

Arkadaşım, cümlelerimizi daha özenli seçelim lütfen. Beğenelim veya beğenmeyelim, O kişi bu ülkenin başbakanı. Bizler o danışman denen çakalın seviyesine inmeyelim.
    Saygılar.
    Konu emmi tarafından (27-02-2009 Saat 13:02 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ibalaban Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sen Atatürk'ü anlayamıyorsan senin suçun yok sana ilköğretim sırasında Atatürk'ü iyi anlatamayan, tanıtamayan meslektaşım suçlu.
    Atatürk sağ olsaydı da bu günleri görseydi o şairin alnından öperdi aynı düşündüğü için. Hoş Atatürk sağ olsaydı böyle konuşan olamazdı.
    aramızda 15 yaş fark var...bilgisayardaki bilgi doğru ise...
    meramımı anlatmak için yazmaya çalışıyorum..uzun tutmamaya özen göstermeye çalışsamda uzuyor...fakat cevap olarak yazdığın mesaja bakarmısın? yaşına hürmeten tüm samimiyetimle soruyorum;
    hangisi benim dediğime cevap?
    bana "hayır bunu bunu yanlış yazmışsın, doğrusu budur" diyebileceğin bişey yokmu?
    hocalarımdan allah razı olsun...memleket sevgisinide din sevgisinide öğrettiler...vatanın ne olduğunuda...askerdede öğrendik tabi bişeyler...
    hocalarımı suçlaman canımı sıktı...
    senin gibi bir hocanın bu tür meselelerde daha bir aydınlatıcı olması gerekmezmi? şu emminin konusunda onca şey yazdık birinede açıklayıcı bişey yazmadın...kendi imzanı bile açıklamıyorsun...bak ben nasıl inandıklarımı açıkça söylüyorum...cevabını dikkate almıyorum...çünkü yazdıklarıma cevap değil...

selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Atatürk'ün Balıkesir Hutbesi

Ey millet Allah birdir.Şanı büyüktür Allah’ın selameti, atifeti ve hayrı üzerimize olsun. Peygamberimiz Efendimiz, Cenab-ı Hak tarafından insanlara hakayık-ı diniyyeyi teblihe memur ve resul olmuştur.Kanunu esasisi, cümlemizce malumdur ki, Kur’an-ı Azimüşşandaki nusustur.İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir.Ekmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa ve hakikate tamamen tevafuk ve tedabuk ediyor.Eğer akla, mantığa ve hakikate tevafuk etmemiş olsaydı, bununla diğer kavanin-i tabiiyye-i ilahiyye beyninde tezat olması icabederdi.Çünkü bilcümle kavanin-i kevniyyeyi yapan Cenab-ı Haktır.
    Arkadaşlar; Cenab-ı Peygamber mesaisinde iki dara, iki haneye malik bulunuyordu. Biri kendi hanesi, diğeri Allah’ın evi idi.Millet işlerini, Allah’ın evinde yapardı. Hazreti Peygamberin isr-i mübarekelerine iktifaen bu dakikada milletimize; milletimizin hal ve istikbaline ait hususatı görüşmek maksadıyle bu dar-ı kutside Allah’ın huzurunda bulunuyoruz.Beni buna mazhar eden Balıkesir’in dindar ve kahraman insanlarıdır.Bundan dolayı çok memnunum.Bu vesile ile büyük bir sevaba nail olacağımı ümit ediyorum.

Efendiler, camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır.Camiler itaat ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapılmak lazım geldiğini düşünmek, yani meşveret için yapılmıştır. Millet işlerinde her ferdin zihni başlı başına faaliyette bulunmak elzemdir.

İşte biz burada din ve dünya için, istikbal ve istiklalimiz için, bilhassa hakimiyetimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım. Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum.Hepinizin düşündüklerini anlamak istiyorum.Amel-i milleyye, irade-i milleyye yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, bilimum efrad-ı milletin arzularının, emellerinin muhassalasından ibarettir.Binaenaleyh benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.
    (7 Şubat 1923)
    Paşa camii-BALIKESİR
    NOT: Mustafa Kemal Atatürk camide minberden cuma günü cemaata hutbe okuyan ilk ve tek cumhurbaşkanıdır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    aramızda 15 yaş fark var...bilgisayardaki bilgi doğru ise...
    meramımı anlatmak için yazmaya çalışıyorum..uzun tutmamaya özen göstermeye çalışsamda uzuyor...fakat cevap olarak yazdığın mesaja bakarmısın? yaşına hürmeten tüm samimiyetimle soruyorum;
    hangisi benim dediğime cevap?
    bana "hayır bunu bunu yanlış yazmışsın, doğrusu budur" diyebileceğin bişey yokmu?
    hocalarımdan allah razı olsun...memleket sevgisinide din sevgisinide öğrettiler...vatanın ne olduğunuda...askerdede öğrendik tabi bişeyler...
    hocalarımı suçlaman canımı sıktı...
    senin gibi bir hocanın bu tür meselelerde daha bir aydınlatıcı olması gerekmezmi? şu emminin konusunda onca şey yazdık birinede açıklayıcı bişey yazmadın...kendi imzanı bile açıklamıyorsun...bak ben nasıl inandıklarımı açıkça söylüyorum...cevabını dikkate almıyorum...çünkü yazdıklarıma cevap değil...

selametle...
    Ben yeteri kadar aydınlatıcı oluyorum. Çocuklarıma başta Atatürk sevgisi ve ona minnetarlık, Vatan sevgisi, Bayrak sevgisini öğretiyorum. En başta da kendisinin özgürce okula gidip gelmesini sağlayan ülkesinde rahatça dolaşabilen bir Türk vatandaşı olmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu uğurda kanını canını veren atalarını unutmamasını.
    Artık ne yazarsan yaz senin yazılarını dikkate almayacağım, yanıt yazmayacağım.
    Bu siteye de artık girmeyeceğim..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ibalaban Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ben yeteri kadar aydınlatıcı oluyorum. Çocuklarıma başta Atatürk sevgisi ve ona minnetarlık, Vatan sevgisi, Bayrak sevgisini öğretiyorum. En başta da kendisinin özgürce okula gidip gelmesini sağlayan ülkesinde rahatça dolaşabilen bir Türk vatandaşı olmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu uğurda kanını canını veren atalarını unutmamasını.
    hocam güzel şeyler ögretiyorsun bide din sevgisi versen evet bu millet vatanı bayragı ve aynı zamanda dini için için canını seve seve verdi ... bide merak ediyorum ACABA DÜNYA BİZDEN BAŞKA BU KONULARI TARTISAN BİR MİLLET VARMI neden bizde bu kadar bölündük sag sol alevi sünni kürt türk laik anti laik neden bu kadar ayrımcılık neden benim ülkemde insanlar özgür degil benim muhafazakar yapım var ama ben karsımdakınıde düsünüyorum bırakın herkez özgürce yaşasın ve hep birlikte bu ül***i nasıl dunya devi yaparız onu düsünmeliyiz neden diye sordugum bir soru var 1 . DUNYA ŞAVASINDA DESTAN YAZMIŞ BİR MİLLETİN EVLATLARI 2. DÜNYA ŞAVASINDA YIKILMIŞ ALMANYADA ÇÖPÇÜLÜK YAPTI.... bizim olmamız gereken yer burasımıaslındabizim ülke olarak tartısmamız gereken şeyler nasıl gelişiriz olmalı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı wtwt99 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    hocam güzel şeyler ögretiyorsun bide din sevgisi versen evet bu millet vatanı bayragı ve aynı zamanda dini için için canını seve seve verdi ... bide merak ediyorum ACABA DÜNYA BİZDEN BAŞKA BU KONULARI TARTISAN BİR MİLLET VARMI neden bizde bu kadar bölündük sag sol alevi sünni kürt türk laik anti laik neden bu kadar ayrımcılık neden benim ülkemde insanlar özgür degil benim muhafazakar yapım var ama ben karsımdakınıde düsünüyorum bırakın herkez özgürce yaşasın ve hep birlikte bu ül***i nasıl dunya devi yaparız onu düsünmeliyiz neden diye sordugum bir soru var 1 . DUNYA ŞAVASINDA DESTAN YAZMIŞ BİR MİLLETİN EVLATLARI 2. DÜNYA ŞAVASINDA YIKILMIŞ ALMANYADA ÇÖPÇÜLÜK YAPTI.... bizim olmamız gereken yer burasımıaslındabizim ülke olarak tartısmamız gereken şeyler nasıl gelişiriz olmalı
    çok güzel bir konuya değinmişsin yalnız bu sölediğin eğitimcilerin öğrencilere belli fikirleri değilde objektif olmayı doğru ve yanlışı ayırt etmeyi öğrettiklerinde mümkün olacaktır.... saygılar bizden
    ZAMAN İNSANLARI DEĞİL ARMUTLARI OLGUNLAŞTIRIR

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Konu asıl mecrasından buralara kadar gelmiş madem toplu yanıt vereyim.
    Bende sana şunu sdoruyorum. Neden manyotolu telefon kullanmıyorsun?
    Mehmet Akif yurdu terkedip Mısır'a gidip dönüşünde Mustafa kemal ve Türkiye için söylediği sözleride yazsana bir. Onu niye yazmıyorsun da; ikide bir milli şair şapka giymemek için yurdu terketti diye yazıp duruyorsun. Biraz samimi olun kardeşim. Bu takiyye ile nereye kadar?
    Bazı arkadaşlarda dillerine dolamışlar 28 Şubat! Peki bu tür askeri müdahelelerin sonuçları kimlere yaradı? Sol kesime yaramadığına göre! Birde darbeciler diye tutturdular ama nedense esas darbecilerin yanlarından bile geçmiyorlar. Örnek: Yaşar Büyükanıt, Çevik Bir, Kenan Evren vb. Onlara dokunmayacaksın ama bir şekilde hükümeti eleştiren ne kadar kişiler varsa "HERYEREKON" adlı torbaya dolduracaksınız. Öyle ya herkes kör, alem sağır; bir sizler uyanıksınız. 1960 sonrası askerler Neco amcamı Almanyadan çağırıp Milli Nizam Partisini kurdurmadılar mı? 12 Martta Almanya'ya giden Neco emmimi yine askerler çağırıp "Gel Hocam bu mutıranın sizinle bir ilgisi yok deyip"73 seçimlerine sokarak, Ecevit'e ortak yapmadılar mı? 12 Eylül darbecilerinin yaptıklarını bilirsiniz artık yazmama bile gerek yok. 28 Şubat'ta ne oldu? AKP sahneye çıkmadı mı? 27 Nisan bildisi sonucu ne oldu? Oy oranı 30-35 lerde gezen AKP'ye yüzde 47 gibi bir oy patlaması yaptırmadı mı? Hani en büyük darbeci Yaşar Paşaydı? Adam KKK'na atandığı günlerde Şemdinli iddanamesi hazırlattırılmıştı ve Kendisini çetecilikle suçlamıştınız? Neden hala dışarıda gezebiliyor bu darbeci paşa? Ve bu iddanameyi hazırlayan savcı nerde dersiniz? Adamın tüm bilgileri TC. kayıtlarından silinmiş. Böyle bir şahış hiç bu memlekette yaşamamış. Geçen gün bir tv kanalında bir komutan aleyhinde dava açmış ama savcının Kırıkkale kütüğündeki kayıtlar yok olmuş. Yani adamı buharlaştırmışlar. Mahkeme ihbarname gönderiyor ama bulunamıyor belirtilen adreste. Dava eden komutan gazetelere kendi parasıyla bu ihbarnamenin ilanını veriyor. Ama biz biliyoruz ki bu savcı ABD'nin Utah eyalatinde ikamet ediyor. Tıpkı ne idüğü belirsiz bir yaratığın Kanada da ikamet etmesi gibi.
    Şimdi acaba darbelerden ve darbe teşebbüslerinden kimler yararlanmış, kimler zarar görmüş?
    emmi arkadaşım...rahat ol...sandıktan ümidimizi kestik...el mahkum darbe yapacağız dee....
    zati bu türk halkı cahil bi şeyden anlamıyo dee...
    demokrasi de nedir ki...atatürk zamanında çok parti mi vardı...tek parti olsun gerisini asalım, keselim lağvedelim dee...
    de babam deee.....
    de, dee.....ama sizin açınızdan ne acı ki...darbeler bile darbecilere yaramıyo....
    bakar mısın şu kadere...uğraş, didin,kafa yor,mesai harca....darbe yap..ama gel gör ki...gene darbe yaptıklarınız bu halk tarafından taltif edilsinn.....
    ağlayın dostum ağlayın...türk halkının cahilliğine ağlayın...neden bizim gibi düşünmüyorlar deyip dövünün.....
    size söyleyeceğim tek şey var.......türk halkı ,köylüsünden kentlisine...sizi fersah fersah geçtii....yaya kaldınız...geri kaldinizz.....marjinal oldunuzz....
    ve gene acıdır kii....siz ve sizin gibi düşünenler,geri kaldığınızın farkında bile değilsinizz.....!!!
    hala ergenekonu savunuyosunuz...ergenekonun, terör örgütü olduğunu anlamayan...sanırım, sadece siz kaldınızz.....deniz baykal bile,avukatlıktan geri durdu artık...
    bu arada ..tabi ki,kanadada ki vatandaşa..."ne idüğü belirsiz ,yaratık" diyeceksinizz....öle yaa...ipliğiniz pazara çıktı değil mii...enselendiniz...suç üstü,bombalarla,mermilerle,pkk ile içli dışlılığınızla yakalandınızz....
    ne güzel daha bir çok faili meçhul cinayet işleyecek...darbeler yapacak...sahte şeyhlerle bu ülkenin değerlerine kin kusacaktık...tüh,vahh...öfkeniz bundandır....bilirimm....
    sizi bilmem ama ben ve türk halkı şunun da farkında....ergenekon terör örgütü ortaya çıktı çıkalı...memleketimde faili meçhul cinayet işlenmedii...bıçak gibi kesildi...ben seviniyorum buna dostumm....
    sorun aslında nedir biliyomusunuzz.......devletin dinle barışıp barışmayacağı....
    devlet(derin olanı)...bu toplumun değerleriyle barıştığı gün....
    atatürkü kalkan yapıp....inanan,inanmayan,sağcı,solcu,türk,kürt, vs....vatandaşlarımıza tokat atamayacaksınızz....
    devletin resmi görüşünü, elde kalkan yapıp.....farklı düşünen insanları ezemeyeceksinizz.....
    devlet ,dinle barıştığı gün....altı oku...hançer gibi...türk halkının böğrüne saplayamayacaksınızz...
    ve son söz...
    atatürk'ün yakasını....en çok da bu atatürkü dilinden düşürmeyenler bırakmalı....çünkü,ona zararı en çok onlar veriyor....
    bu ülkede, mehmet akif nasıl bir değerse....atatürk de öle bir değerdirr...
    bu değerleri kalkan yapıp....eza etmeyelim artık kendi vatandaşlarımızaa....
    selamlarr...........
    Konu erdal05 tarafından (26-02-2009 Saat 21:43 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hep kaçamak cevaplar...bende dikkate almayacağım...
    selametle...

Sayfa 8/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri