yıl 2009...
yıl 2009...
CİMBOMLU
yukardaki mesajları okudumhükümet derken takıldım bu hükümet döneminde soygun vurgun toprak satmalar bölücülük din istismarlığı deniz feneri soygunu cocuklarını bursla okutan bir başbakan ve gemi alan başbakanın oğlu saymadığım baska yolsuzluk kaldıysa siz tamamlayın neden bu kişiyi hala ikdidarda vede anketlerde bir numarada tutuyoruz tabiki korkumuzdan susuyoruz çünküadamın arkasında amerika israil ve yahudiler var rahmetli atamız sağolsaydı bunların sonu asılmaktı ül***i bu kadar batağa sürükleyen ikdidar görülmemiştir başbaka sanki hükümetin başı deil mafya babası gibi hareket ediyor hepinize selametle ne mutlu türküm diyebilene bu ikdidara rağmen
ben şunu anlamadım emmi kardeş....aydınlatırsan sevinirim.....
yukarıda yazmış olduğun konuya sahiden bu başlık mı atılır.....?
bence....başlıkla konunun hiç bir alakası yok....bi kere...
çünkü...orda konuşulan konu, atatürk değil...o konu, açıldığı için yorum yapılmış.....
ama siz bir "hinlik" düşüncesiyle bu başlığı atmışınız onu da gördük.....bilesiniz.......
konuyu açan altemur kılıç........
ve ben........altemur kılıç için şunu söyleyebilirim.....
babası istiklal mahkemelerinin üç cani "kılıç"ın dan biri olan altemur kılıç'ın........önce insan olması gerekiyo...laflarını ciddiye almamız için.....
hele bi...şerefle öğündüğü babasının...özrünü bi dilesin...sonra ciddiye alırız ....kafası ırkçı/kafatasçı olan"hafif" düşüncelerini........!!!
şu bir gerçek...atatürk hakkında........o ismi geçen şahıs halt etmiştir....atatürk tabi ki önemlidir.
ama....yok o olmasaydı.....dinimiz ne olurdu...yok o olmasaydı adımız ne olurdu.....yok o olmasaydı nefes bile alamazdık ....gibi komik...ve ipe sapa gelmez düşünceleri de es geçiyorum......
a be arkadaşlar...o zaman bende fatih sultan mehmet için söyleyebilirim bunları...ya da peygamberimiz için....ama ne alaka...saçmalıktır bunlar....
atatürkü sevmek...böyle takım tutar gibi ayağa düşürmekle olmaz....
istiklal mahkemelerine övgü düzen arkadaşım.......masum insanları katleden...eli kanlı insanlarla aynı saftasın....bilesin....
hele konuyu hükümete getiren arkadaşım..........yok devenin papucu.....!!!
velhasıl...bu ülkede atatürk...altemur kılıç gibilere,ergenekonculara vs. kaldıysa vay halimize.......
atatürk'ü.......temiz insanların...temiz kalplerine bırakmak lazım....türk halkı zaten olması gereken değeri veriyor atatürk'e........
demek istediğini pek anlayamadım...hangi kısım?
ayrıca sağlığında said nursinin cemaati bukadar geniş ve etkili değildi....ve (burası çok önemli ) şu anki cemaat said nursinin izinden gitmiyor...dinler arası diyalog saidi nursinin yanından bile geçmez...ama şimdikiler pek ala geçiriyor... (amentü de birleşiyorlar falan...töbe töbe)
emmi ye söylemek istediğimi kastediyorsan, sadece bu değil...ben onun butür konularla ilgili başka mesajlarınıda biliyorum...burada said nursi geçti diye onu söyledim...
selametle...
Konu osmann tarafından (18-02-2009 Saat 17:20 ) değiştirilmiştir.
osman kardeş zadğı tanımam merakta etmedim ama rusyada kaldığını duymuştum birde ingilizlerden altın karşılığında ayrı bir duruş sergilemesi için kışkırtıldığı doğrumudur birde fettullah hoca nereden tayibbeyle birlikte dinler arası diyolog hikayesini çıkardı neydi dertleri benim dinimi tanımayan dinlerle nasıl diyolog kurulur bilgilendirirsen sevinirim
atatürk ve arkadaşları olmasaydı
vatan dört bir yandan işgal altında idi onların onurlu mücadelesi olmasaydı işkal ve sümüge altında dini vecibelerimizi ne kadar yerine getirecektik sevmiyenler şapkalarını önüne koyup düşünsünler vatan için mücadele edenlerin ALLAH mekanlarını cennet etsin
Arkadaşlar, Saidi Kürdi(Nursi) denen adam İngiliz Tali Cemiyetinin kurucuları arasındaydı. Ve bu nedenle İngilizlerin kışkırtmasıyla Doğu Anadolu bölgemizizin çeşitli yerlerinde isyanlar çıkartarak, Musul'un İngilizlerde kalmasına katkı sunmuştur. İngilizler ona tıpkı şimdi olduğu gibi Doğuda bir Kürt devleti kuracaklarını ve başınada kendisini geçireceklerini söylemişlerdir. Şimdi bu adamın dinle, imanla ne alakası var? Bu adam tamamen İngiliz siyasetinin yerli taşaronuydu. Doğuda görev yapanlar bilirler. Her evin baş köşesinde bu adamın resmi asılıdır. Bu sizlere birşey anlatmıyor mu? Özelliklede PKK sempatizanlarının evinde. Ve Hasan İzzettin Dinamo'nun "Kutsal İsyan" serisinin yanılmıyorsam (çünkü bu serileri okuyalı epey zaman oldu) 2. veya 3. cildi tek olarak alınıp okunur. Bu ciltte Doğudaki Kürt isyanları ve Saidi Nursi'nin bu isyanlarda oynadığı önemli roller anlatılmaktadır. Bu anlattıklarım kendi gördüklerimdir.
Bazı arkadaşlar konuyu saptırmaya çalışıyorlar nedense. Ben bir anlayışı dile getiriyorum. İngilizin Atatürk'e düşmanlığı neyse, bu anlayışında düşmanlığı o.
Bazı arkadaşlarda Atatürk olmasaydı şu olur muydu, bu olur muydu gibi yazılar yazmışlar. Evet sömürge olsaydın adın bile bu olmazdı belki de. Size bir örnek: Nelson Mandela nereli? Afrikalı değil mi? Peki adı neden Afrikalı değil de ingilizce? Söyleyim. Sömürge Afrikasında çocuk doğduğunda bir Afrikalı ismi konuluyor. Ancak çocuk okula başlayacağı zaman çocuğun adı bir ingiliz ismine çevrilip öyle kayıt yapılıyor. Yoksa okula kaydı yapılmıyor.
Osman kardeş, ben yazıda dikkat ederseniz sorulan soruya vurgu yaptım. Bir gazeteci olan Altemur Kılıç'ın sorduğu soruya verilen cevaba özellikle. Haa babasına gelince; Kurtuluş Savaşında önemli başarılara imza atmış bir paşadır. Şapka giymeyenleri astı diyorsunuz. Evet astırdı idam kararlarını vererek. Peki asılanlar sütten çıkmış ak kaşıklar mıydı? Devrimlere karşı çıkanların listesine bir bakarsanız kimler olduğunu anlarsınız. Bu isyanları organize edenler, sadece devrimlere değil "Cumhuriyet'e" karşı çıkarak baş kaldırıyorlardı. Şapka ve diğer devrimler bahane edilerek, cumhuriyet rejimine isyan ediyorlardı. Arkalarında ise İngilizlerin oduğunu sizlerde biliyorsunuz.
Her milleti kendimiz gibi unutkan sanmayalım. Adamları hem Çanakkale'de, hem de Kurtuluş Savaşın'da yen, dünya aleme rezil et. Tabiki adamlar her fırsatı değerlendirecek. Hem de çil, çil sarı İngiliz altınlarıyla.
Saygılar.
emmi kardeş altemur kılıç a kızıyorsun dolayısıyla KILIÇ ALİ ye kızıyorsun bu adam İstiklal mahkemelerinde görevli ve ATATÜRK ün ÇALIŞMA ARKADAŞLARIndan biri idi istiklal mahkemelerinde görevli üç ALİ den biridir bu adama kızmak bazı insanların tanrı diye taptığı ATATÜRKE KIZMAK GİBİDİR.Bazı cahil arkadaşlarada tavsiyem akıntıya kürek çekmeyin bazılarının gazına gelip bilmediğiniz konularda fetva vermeyin.herkese SELAMLAR
Kardeş, Altemur Kılıç'a kızdığımıda nereden çıkardın? Altemur Kılıç, malum medyanın bülbüllerinden biri Lozan bir hezimettir diye şakırken yukarıda yazdığım soruyu sordu. O da Atatürk'ü sevmedini söyledi. Sanki Atatürk çok muhtaçtıda onun sevgisine! Kılıçlara kızanlar başkaları. Mesajları bir daha oku istersen.
Saygılar.
Tarihe bukadar meraklı olmama ve okumama rağmen hayatımda ilk defa said nursinin ingilizlere çalıştığını duyuyorum...allah aşkına emmi bunu nerede okudun bana söyle..o kitabı hemen alacağım...tabi kaynağını yazarını didik didik araştırarak...gerçekse buraya yazarım...ama çamursada yazarım...bilesin...
"birde cumhuriyete karşı çıkarak başkaldırıyorlardı" demişsin... e savaşırken cumhuriyet için savaşıyorlardı? sonra ne oldu? 3 alinin ne yaptıklarını iyi biliyorum...görevlerinin dışına çıktılar...zulm ettiler...sana isim verdim...başta iskilipli atıf efendi dedim...cumhuriyeti korumak için masumlara kıyıldı...(güya cumhuriyeti korumak...)
selametle...
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri