Toycan abi...mesele karışmasın...ben nurculuk ile ilgili bişey söylemedim...nurculuğuda savunmam...nurcular savunsun bunu...
şu anki nur cemaatinin "Dinler arası diyalog" projesine külliyen karşıyım...
"amentüde birleşmek, ibrahimi dinlerin hak oluşu vs.gibi söylemler islam dini açısından küfre varacak söylemlerdir..." bunları savunmam imkansız...(daha evvel foruma konu ile alakalı m.şevki eyginin yazılarını kopyalamıştım...) evet bu yazıların bazı arkadaşları üzdüğünü biliyorum ama polemik olsun diye değil bilgilenilsin diye kopyaladım...
mesele said nursi olunca o zatın hayatını okudum...neler yaptığını, neler çektiğini, ve nasıl öldüğünü biliyorum...
özellikle şapka kanunu söyledim...neden? islama uygun olmadığından...ve şuanda geçerli bir kanun olmasına rağmen uygulanmadığından.. diyorumki madem bu kadar önemli bir kanundu niye şuan kimse uygulamıyor? neden zamanında bu kanun için insanlar asıldı? tek bu değil tabi...bu sadece bir örnek...
Ve son bişey daha yazmak istiyorum...çok enteresandır...hangi cemaat olursa olsun kendi cemaat veya dergah liderini övmek için diğerini bir şekilde kötülüyor...en iyisi bizim hoca, bizim lider, bizim abimiz gibi...bunu nurcularda yapıyor, süleymancılarda...
selametle...
(emmi konuyu nasıl açmıştı? şuan konu nereye vardı...her seferinde böyle oluyor...ama istemeden..laflar birbirini kovalıyor konununda mecrası değişiyor tabiatı ile...)

Teşekkur:

Yer imleri