REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon
108 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Yeminli ATATÜRK Düşmanları!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

osman kardeş kitaplarda kubilayı nasıl kör bıcakla kesenlerin torunları meclis başkanı olup ağızlarına geleni söylüyor madımakta yakılan insanların fetvasını verende aynı zihniyet değişen birşey yok birde Nurculuk Dünü Bugünü
    Sürekli gündemde kalan nurculuğun bilinen ve bilinmeyen yönleriyle tarafları ve karşıtları arasındaki tartışmaları okuyuculara sunuyor. Kitapta, Said Nursi'den Müslüm Gündüz ve Fethullah Gülen'e kadar Nurcuların gerek düşünceleri eylemleri ve hedefleri geniş bir inceleme okursan faydası olur düşüncesindeyim ama sizin bilgilerinizdende istifade etmek güzel nursi hakkında bilgilerinizden istifade etmek dileğiyle

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kitap hulki cevizoğlunun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

tarihci yazar cemal kutayında said nursiyi yakından tanıdığını bilirim onun kitaplarındanda istifade edebilirsiniz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    osman kardeş kitaplarda kubilayı nasıl kör bıcakla kesenlerin torunları meclis başkanı olup ağızlarına geleni söylüyor madımakta yakılan insanların fetvasını verende aynı zihniyet değişen birşey yok birde Nurculuk Dünü Bugünü
    Sürekli gündemde kalan nurculuğun bilinen ve bilinmeyen yönleriyle tarafları ve karşıtları arasındaki tartışmaları okuyuculara sunuyor. Kitapta, Said Nursi'den Müslüm Gündüz ve Fethullah Gülen'e kadar Nurcuların gerek düşünceleri eylemleri ve hedefleri geniş bir inceleme okursan faydası olur düşüncesindeyim ama sizin bilgilerinizdende istifade etmek güzel nursi hakkında bilgilerinizden istifade etmek dileğiyle
    Toycan abi...mesele karışmasın...ben nurculuk ile ilgili bişey söylemedim...nurculuğuda savunmam...nurcular savunsun bunu...
    şu anki nur cemaatinin "Dinler arası diyalog" projesine külliyen karşıyım...
    "amentüde birleşmek, ibrahimi dinlerin hak oluşu vs.gibi söylemler islam dini açısından küfre varacak söylemlerdir..." bunları savunmam imkansız...(daha evvel foruma konu ile alakalı m.şevki eyginin yazılarını kopyalamıştım...) evet bu yazıların bazı arkadaşları üzdüğünü biliyorum ama polemik olsun diye değil bilgilenilsin diye kopyaladım...
    mesele said nursi olunca o zatın hayatını okudum...neler yaptığını, neler çektiğini, ve nasıl öldüğünü biliyorum...
    özellikle şapka kanunu söyledim...neden? islama uygun olmadığından...ve şuanda geçerli bir kanun olmasına rağmen uygulanmadığından.. diyorumki madem bu kadar önemli bir kanundu niye şuan kimse uygulamıyor? neden zamanında bu kanun için insanlar asıldı? tek bu değil tabi...bu sadece bir örnek...

Ve son bişey daha yazmak istiyorum...çok enteresandır...hangi cemaat olursa olsun kendi cemaat veya dergah liderini övmek için diğerini bir şekilde kötülüyor...en iyisi bizim hoca, bizim lider, bizim abimiz gibi...bunu nurcularda yapıyor, süleymancılarda...
    selametle...
    (emmi konuyu nasıl açmıştı? şuan konu nereye vardı...her seferinde böyle oluyor...ama istemeden..laflar birbirini kovalıyor konununda mecrası değişiyor tabiatı ile...)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

cemal kutayın eskiden yazılarını kitaplarını okudum orada nursinin hamakta uzundığı çok dini kitap okuduğu fazla yemekle arsının olmadığı tek beyaz kıyafetinin olduğunu okudum birde cemal beyle beraber bir ara gazetede çalıştıklarını biliyorum birde rusyadan geldikten sonra ingilizlerle arasının iyi olduğunu cemal kutayın yazılarından okudum sende okumuşsun yanlış birşey varsa aydınlanalım bilgi kirliliği olmasın hulki çevizoğlunun 1919 ruhu kitapıda çok güzel o anları yaşıyorsunuz birde bazı şeyleri o atmosferin içinde değerlendirmek gerekiyor kanısındayım paylaşmak güzel

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    once sunu soylemek gerek kubilay olayı belli bunun bir tezgah oldugu ortaya cıktı zaten yıllardır aynı olayı ısıtıp getırmeyin sivas olaylarının bas sorumlusu aizi nesindir ve ortada buyuk bir komplo vardı .. gelerim bediuzzaman bu ne demek bilmeyenlere soylım zamanın en büyügü alim bir zattı mert biri idi omru hapislerde gecmiştir onun gibi buyuk bir zatta dil uzatmayın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ayrıca istilal mahkemelerinde hukuk ayaklar altına alınmiştır 3 ali vardı o mahkemelerde suçsuz masum insanlar asıldı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Merhaba arkadaşlar bu konuda anlaşmak zor bu yüzden bence bu tür konular bu gibi forum sitelerinde tartışılmamalı benim düşüncem budur ama yinede herkezin düşüncesine saygı göstermek lazım. Saygılarımla

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İstiklal mahkemeleri bu gün kurulsa çok kişinin boynu kopar. Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları o kadar çoğaldı ki artık bunu canlı televizyon proğramlarında da söyleyebiliyorlar.

"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, meczuplar ülkesi olamaz." Bu sözü söyleyeni de unutmayın.
    Konu ibalaban tarafından (23-02-2009 Saat 18:36 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet doğru söylüyor...çok kişinin kafası kopar...belkide ülkedeki yaşayanların tamamının kopabilir... şapka kanununa kimse aldırmıyor...

Sayfa 3/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri