ve hala mezarının nerde olunduğu bilinmeyen said nursi belli ki hala birilerini korkutuyo...
biz istiklal mahkemelerinde çok masum evladımızı astık...
"etmesin tek beni vatanımdan dünyada cüda"nın...şairi,mehmet akif bile o dönemlerde...vatanından cüda olmak ve mısıra kaçmak zorunda kalmıştır...ölümüne yakın türkiyeye gelmiş ve cenazesini halk duyarak kaldırmıştır....
her muhalife onun bunun ajanı yaftasını yapıştırmak kolay....kaynak bulmak da kolay...
çünkü...atatürke ilahi yazan....fatiha süresini bile onun adına çeviren gürüh...bunlara çok güzel kaynaklık eder....
değil mi ki amaç muhalifleri susturmak...o zaman at iftiraları............
"bediüzzaman" lakabını kendisi almamıştır said........"zamanın bedisi" anlamına gelen bu sıfat kendisine yakıştırılmıştır...
ve tabi ki günümüz nurcularıyla ...said nursiyi karıştırmamak lazım.....ayrı telden çaldıkları gün gibi aşıkar çünkü....
biz, kendi başbakananını asan ve inandığı dinin dilini değiştirme cüretinde bulunan bir milletizz.... tabi ki er geç...tarihimizle gerçekten yüzleşeceğizz.....bu yöneticileri mahkum edeceğiz....
bir şapka giymediği için insan asan anlayışla.....
cephelerde ve minberlerde vatan savunmasına bizzat yardım eden ve bize istiklal marşımızı kazandıran mehmet akif ersoy'u...çok sevdiği vatanından "cüda" ettiren zihniyetlee....
tabi ki er geç yüzleşeceğiz...........
ve tabi ki tarih elbet bir gün gerçekleri yazacak.....
bu gün kendimizle barışık yaşamak istiyorsak...tarihimizdeki yanlışları eleyip temize çıkmamız lazımm.....
(not...: emmi arkadaşımın said nursinin ingiliz ajanıydı söylemini ise es geçiyorum...çünkü bakış açısı "yerli,bizden" değil.......)
Yer imleri