REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 5/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon
108 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: Yeminli ATATÜRK Düşmanları!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ve hala mezarının nerde olunduğu bilinmeyen said nursi belli ki hala birilerini korkutuyo...
    biz istiklal mahkemelerinde çok masum evladımızı astık...
    "etmesin tek beni vatanımdan dünyada cüda"nın...şairi,mehmet akif bile o dönemlerde...vatanından cüda olmak ve mısıra kaçmak zorunda kalmıştır...ölümüne yakın türkiyeye gelmiş ve cenazesini halk duyarak kaldırmıştır....
    her muhalife onun bunun ajanı yaftasını yapıştırmak kolay....kaynak bulmak da kolay...
    çünkü...atatürke ilahi yazan....fatiha süresini bile onun adına çeviren gürüh...bunlara çok güzel kaynaklık eder....
    değil mi ki amaç muhalifleri susturmak...o zaman at iftiraları............
    "bediüzzaman" lakabını kendisi almamıştır said........"zamanın bedisi" anlamına gelen bu sıfat kendisine yakıştırılmıştır...
    ve tabi ki günümüz nurcularıyla ...said nursiyi karıştırmamak lazım.....ayrı telden çaldıkları gün gibi aşıkar çünkü....
    biz, kendi başbakananını asan ve inandığı dinin dilini değiştirme cüretinde bulunan bir milletizz.... tabi ki er geç...tarihimizle gerçekten yüzleşeceğizz.....bu yöneticileri mahkum edeceğiz....
    bir şapka giymediği için insan asan anlayışla.....
    cephelerde ve minberlerde vatan savunmasına bizzat yardım eden ve bize istiklal marşımızı kazandıran mehmet akif ersoy'u...çok sevdiği vatanından "cüda" ettiren zihniyetlee....
    tabi ki er geç yüzleşeceğiz...........
    ve tabi ki tarih elbet bir gün gerçekleri yazacak.....
    bu gün kendimizle barışık yaşamak istiyorsak...tarihimizdeki yanlışları eleyip temize çıkmamız lazımm.....
    (not...: emmi arkadaşımın said nursinin ingiliz ajanıydı söylemini ise es geçiyorum...çünkü bakış açısı "yerli,bizden" değil.......)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı erdal05 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ve hala mezarının nerde olunduğu bilinmeyen said nursi belli ki hala birilerini korkutuyo...
    "etmesin tek beni vatanımdan dünyada cüda"nın...şairi,mehmet akif bile o dönemlerde...vatanından cüda olmak ve mısıra kaçmak zorunda kalmıştır...ölümüne yakın türkiyeye gelmiş ve cenazesini halk duyarak kaldırmıştır....
    her muhalife onun bunun ajanı yaftasını yapıştırmak kolay....kaynak bulmak da kolay...
    çünkü...atatürke ilahi yazan....fatiha süresini bile onun adına çeviren gürüh...bunlara çok güzel kaynaklık eder....
    "bediüzzaman" lakabını kendisi almamıştır said........"zamanın bedisi" anlamına gelen bu sıfat kendisine yakıştırılmıştır...
    ve tabi ki günümüz nurcularıyla ...said nursiyi karıştırmamak lazım.....ayrı telden çaldıkları gün gibi aşıkar çünkü....
    biz, kendi başbakananını asan ve inandığı dinin dilini değiştirme cüretinde bulunan bir milletizz.... tabi ki er geç...tarihimizle gerçekten yüzleşeceğizz.....bu yöneticileri mahkum edeceğiz....
    cephelerde ve minberlerde vatan savunmasına bizzat yardım eden ve bize istiklal marşımızı kazandıran mehmet akif ersoy'u...çok sevdiği vatanından "cüda" ettiren zihniyetlee....
    bu gün kendimizle barışık yaşamak istiyorsak...tarihimizdeki yanlışları eleyip temize çıkmamız lazımm.....
    (not...: emmi arkadaşımın said nursinin ingiliz ajanıydı söylemini ise es geçiyorum...çünkü bakış açısı "yerli,bizden" değil.......)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

konunun şuana kadar kapanmamasını büyük bir başarı olarak görmeli...daha evvel bu tip konular bu kadar açık kalmazdı...Umarım kimse hakarete dökmez işide, konu kapanmaz...
    Selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

önemli olan tartışmanın seviyeli olması ,saygıdan ödün verilmemesi,fikirlere saygılı olunması:45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bizden değilsin diyemiyorum ama yerli olmadığı belli yabancılar sıkıştımı kacıyorlar bir ikinci vatanları varsizinkiler yaptı mı yaktı mı iyi hatta memleketi sattı mı daha da iyi amakurtarma işi hep yerlilere kalıyor nedense birde 79 yıl sonra iktidarsınız dinler arası ittifak hoşgörü büyük ortadoğu ikinci başkanı kim biliyormusun birde anlamıyorum şimdi dizginler sizde nursinin öğrencisi amerikada senin dediğin gibi cüda da nedencevaplarsan sevinirim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ESES-58 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bilgin doğru dostum,ama yanlış hatırlamıyorsam o vekil değilde bir belediye başkanıydı galiba ama yinede adres doğru
    Sen yanlış anısıyorsun meclis sıralarıda fotoğrafı da çıkmıştı gazetelerde. Sen nasıl anımsıyorsan öyle olsun.
    Burda yazı yazanların hepsinin amacı tepemizde bu bayrağın sonsuza kadar dalgalanması, vatan sınırlarının bir toz zerresinden dahi ödün vermeden kalması Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyetinin yaşaması olması dileğiyle.
    Bu vatan çok zor şartlarda kurtarıldı. Öyle çok basit vazgeçilemez. Çanakkalede yatan şehitlerimiz İngilizleri geçirmedik diye rahat yatıyorlar mı acaba? Şu hali görseler boşuna mı öldük diye düşünmezler mi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ibalaban Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sen yanlış anısıyorsun meclis sıralarıda fotoğrafı da çıkmıştı gazetelerde. Sen nasıl anımsıyorsan öyle olsun.
    Burda yazı yazanların hepsinin amacı tepemizde bu bayrağın sonsuza kadar dalgalanması, vatan sınırlarının bir toz zerresinden dahi ödün vermeden kalması Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyetinin yaşaması olması dileğiyle.
    Bu vatan çok zor şartlarda kurtarıldı. Öyle çok basit vazgeçilemez. Çanakkalede yatan şehitlerimiz İngilizleri geçirmedik diye rahat yatıyorlar mı acaba? Şu hali görseler boşuna mı öldük diye düşünmezler mi?
    belkide ben yanlış anımsıyorum ama vekilde olsa b.başkanıda olsa bu gibileri değil anımsamak birdaha böyle olayların yaşanmasını bile istemiyorumdediklerinde çok güzel.saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı erdal05 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    tebrikler arkadaş.anlatılmak isteneni güzel anlatmışsın.güzel yazmışsın.ve yazdıklarının %80 ine katılıyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    konunun şuana kadar kapanmamasını büyük bir başarı olarak görmeli...daha evvel bu tip konular bu kadar açık kalmazdı...Umarım kimse hakarete dökmez işide, konu kapanmaz...
    Selametle...
    Tartışma seviyesini koruduktan sonra,kimse kimseye hakaret etmedikten sonra ve olay kişiselleştirilmedikten sonra konu niye kapatılsın.Önemli olan seviyeyi düşürmemek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

"Hükümetlerin yaptıkları işler olumsuz olupta, ulus karşı koymaz ve hükümeti düşürmezse bütün olumsuzluklara ve suçlara katılmış olur."Mustafa Kemal Atatürk 27 Aralık 1919
    Yani askeri darbe, onumu kastetmek istediniz.
    Bu işin demokratik şartlar altında olması gerekir bence. yani seçimle...
    Bunuda toplumu eğiterek ve akıllı politikalarla yapmak lazım.
    Bu siyasi partileri oluşturan insanları türk toplumu oluşturur değilmi.
    bütün partiler gelince yolsuzluklardan hesap sorucağız deyip genelde çoğu yolsuzluk yaparlar hiç düşündünüzmü nedendir diye. bana göre toplumun ahlak yapısı bozulmuş da ondan. lafa geldimi maşallah hepimiz doğruluk havarisi geçinir ama en ufak bir fırsatta kendi maddi çıkarlarımızı düşünür ve ona göre hareket ederiz. yanlışmıyım.
    Türk toplumu bir değişim içinde eskiden söylenmesi bile yasak olan bir çok konunun tartışılması bile bence gayet olumlu bir aşama. Yasaklarla bir yere varılamaz. Bu ülkede saidi nursiler de, ateislerde, yobazlarda, tutucularda, demoktarlarda, hırsız ve uğursuzlarda türkiye var oldukça vardı ve varolacaktırda. önemli olan bence bunlara saygı göstermektir. bu ülkenin kanun ve yasaları var. kimse kendisini kanunların üstünde görme hakkına sahip değildir. gel görki kanunlarda at sahibine göre kişner misali o an iktidardaki siyasetin doğrultusunda hareket ediyor. Bu ülkede birileri bir şeyler yapmak istiyor birileri mani oluyor. anlaşılması zor bir ülkede yaşıyoruz.
    Yeni bir anayasa yapalım diyorlar, chp karşı çıkıyor komisyonlara girmeyip olayı Kilitliyor. komisyonlara girip yapılan anayasayı denetlese yanlışı kamu oyuna bildirse daha mantıklı olmazmı. demoktatik bir anayasa geleceğimiz için bizlere lazım. bu hükümete karşı çıkanlara sorarım şu an bu hükümetten daha tutarlı olan bir parti varmı sizce. bir düşünün bundan evvelki hükümetleri şu ekonomik küresel kriz onların döneminde olsaydı ülkede iç harp çıkardı bir kitapçığın fırlatılmasıyla ekonomik dengelerin alt üst olduğu bir dönemi düşünün. bu hükümeti ne kadar beyenmesenizde şu an başka bir alternatifi yok. ve bu ülkede sağlık ekonomi ve bir çok alanada yaptıkları devrim niteliğinde. ben ülkemizin geleceğini parlak görüyorum,
    bizlerin bunu göreceğimizide sanmıyorum değişim sancılı olur ve 3-5 kuşak alır.
    Dünyada hiç bir toplum düşünce ve fikir olarak geriye gitmemiştir. tabiatın yapısına aykırıdır çünki. geçmişimizdeki yasaklarla şimdiki zamandaki yasakları bir karşılaştırın,
    değişimi sizlerde farkedeceksiniz.
    Bu konuda her arkadaş kandi doğrularını yazıyor, bana göre bazı arkadaşların düşünceleri yanlış. Ama kendisine göre doğru. Biz kendi doğrularımızı yazarken onların yanlışlarını kırıcı bir şekilde tenkit etmek ne kadar doğru olur. her düşünceye saygıdan kastim bu. Kişilerin inanç ve düşünceleriyle uğraşmaktansa bırakalım onlar kendi düşünceleri ve inançları ile başbaşa kalsın. yeterki kimse kimseye kendi inanç ve düşüncesini zorla kabül ettirmeye çalışmasın. Eğitim, Eğitim, Eğitim.
    Hepinize Saygılar.

Sayfa 5/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri