Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 6/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon
108 sonuçtan 51 ile 60 arası

Konu: Yeminli ATATÜRK Düşmanları!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

said nursi komunist zihniyetle yıllarca mücadele etmiş çok önemli bir kişiliktir..imana hizmetleri de saymakla bitmez...ve bu konuyla ilgisi olmamasına rağmen nasıl konuya sokulmak istenildi onu da anlamış değilim...
    ayrıca her insan kendi adına bir bireydir kimse kimsenin devamı olmaz olamaz...en basit örneği bi insanın kendi çocuğu bile o kişiden farklı olabiliyo o yüzden kimseyi kimseye bağlamanın doğru bir mantığı yoktur...
    ATATÜRK ü sevdiğini söyleyen her kişi Atatürk değildir olamaz da..elbette o kişilerin de hataları yolsuzlukları vardır bu Atatürkü etkiler mi??etkilemez...
    aynı şekilde Said Nursi de bir yol açmıştır ve kitleler o yoldan gitmişlerdir...ve o yoldan gidenlerin hepsi Said Nursi midir?? elbette değildirler..herkes ayrı ayrı bireydir kendi başında...

o yüzden kimse kimseye sataşmaya çalışmasın bunun bi faydası olmaz...herkes kendi doğru bildiği doğrulara inanır kimse de bunu değiştiremez...gerek te yok...
    bana sevmediğim bir insanı aylarca methü sena etseler ben gene sevmem bu kadar basit bi durum...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı conker Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Yani askeri darbe, onumu kastetmek istediniz.
    Bu işin demokratik şartlar altında olması gerekir bence. yani seçimle...
    Bunuda toplumu eğiterek ve akıllı politikalarla yapmak lazım.
    Bu siyasi partileri oluşturan insanları türk toplumu oluşturur değilmi.
    bütün partiler gelince yolsuzluklardan hesap sorucağız deyip genelde çoğu yolsuzluk yaparlar hiç düşündünüzmü nedendir diye. bana göre toplumun ahlak yapısı bozulmuş da ondan. lafa geldimi maşallah hepimiz doğruluk havarisi geçinir ama en ufak bir fırsatta kendi maddi çıkarlarımızı düşünür ve ona göre hareket ederiz. yanlışmıyım.
    Türk toplumu bir değişim içinde eskiden söylenmesi bile yasak olan bir çok konunun tartışılması bile bence gayet olumlu bir aşama. Yasaklarla bir yere varılamaz. Bu ülkede saidi nursiler de, ateislerde, yobazlarda, tutucularda, demoktarlarda, hırsız ve uğursuzlarda türkiye var oldukça vardı ve varolacaktırda. önemli olan bence bunlara saygı göstermektir. bu ülkenin kanun ve yasaları var. kimse kendisini kanunların üstünde görme hakkına sahip değildir. gel görki kanunlarda at sahibine göre kişner misali o an iktidardaki siyasetin doğrultusunda hareket ediyor. Bu ülkede birileri bir şeyler yapmak istiyor birileri mani oluyor. anlaşılması zor bir ülkede yaşıyoruz.
    Yeni bir anayasa yapalım diyorlar, chp karşı çıkıyor komisyonlara girmeyip olayı Kilitliyor. komisyonlara girip yapılan anayasayı denetlese yanlışı kamu oyuna bildirse daha mantıklı olmazmı. demoktatik bir anayasa geleceğimiz için bizlere lazım. bu hükümete karşı çıkanlara sorarım şu an bu hükümetten daha tutarlı olan bir parti varmı sizce. bir düşünün bundan evvelki hükümetleri şu ekonomik küresel kriz onların döneminde olsaydı ülkede iç harp çıkardı bir kitapçığın fırlatılmasıyla ekonomik dengelerin alt üst olduğu bir dönemi düşünün. bu hükümeti ne kadar beyenmesenizde şu an başka bir alternatifi yok. ve bu ülkede sağlık ekonomi ve bir çok alanada yaptıkları devrim niteliğinde. ben ülkemizin geleceğini parlak görüyorum,
    bizlerin bunu göreceğimizide sanmıyorum değişim sancılı olur ve 3-5 kuşak alır.
    Dünyada hiç bir toplum düşünce ve fikir olarak geriye gitmemiştir. tabiatın yapısına aykırıdır çünki. geçmişimizdeki yasaklarla şimdiki zamandaki yasakları bir karşılaştırın,
    değişimi sizlerde farkedeceksiniz.
    Bu konuda her arkadaş kandi doğrularını yazıyor, bana göre bazı arkadaşların düşünceleri yanlış. Ama kendisine göre doğru. Biz kendi doğrularımızı yazarken onların yanlışlarını kırıcı bir şekilde tenkit etmek ne kadar doğru olur. her düşünceye saygıdan kastim bu. Kişilerin inanç ve düşünceleriyle uğraşmaktansa bırakalım onlar kendi düşünceleri ve inançları ile başbaşa kalsın. yeterki kimse kimseye kendi inanç ve düşüncesini zorla kabül ettirmeye çalışmasın. Eğitim, Eğitim, Eğitim.
    Hepinize Saygılar.

Siz nerede yaşıyorsunuz? O sözden anladığın bir askeri darbe ise söyleyecek sözüm yok. O söz büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür. O da anlayanlar için güzel ve yerinde söylemiş. Bu günleri görerek söylemiş.
    Hatta Gençliğe Hitabesindeki şu satırlar günümüz Türkiye'sini daha iyi anlatıyor.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.

Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ibalaban Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Siz nerede yaşıyorsunuz? O sözden anladığın bir askeri darbe ise söyleyecek sözüm yok. O söz büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür. O da anlayanlar için güzel ve yerinde söylemiş. Bu günleri görerek söylemiş.
    Hatta Gençliğe Hitabesindeki şu satırlar günümüz Türkiye'sini daha iyi anlatıyor.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.

Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
    Halkın yarısı "iktidara sahip" olanlara oy vermiş...
    ne yapmalı şimdi?
    oy verenleri kılıçtanmı geçirelim?
    demokratik yollarla indiremiyoruz hükümeti...atamızda söylemiş sözünü...
    ne yapalım? tiyo verin... (zavallı partim...bu seçimdede %2 lerde kalacak gibi.tiyo yu hemen verinde seçime kadar yetiştirelim... )

selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Halkın yarısı "iktidara sahip" olanlara oy vermiş...
    ne yapmalı şimdi?
    oy verenleri kılıçtanmı geçirelim?
    demokratik yollarla indiremiyoruz hükümeti...atamızda söylemiş sözünü...
    ne yapalım? tiyo verin... (zavallı partim...bu seçimdede %2 lerde kalacak gibi.tiyo yu hemen verinde seçime kadar yetiştirelim... )

selametle...
    Burda partilerden söz eden yok. Ben oy zamanı gider oyumu veririm. Partizan değilim. Ama savunduğum tek değer bu ülke, gelişmiş başka ülkelerden yardım almadan yaşayan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir Türkiye Cumhuriyeti. Siyasette partileriniz de sizin olsun. Bu konuda burada kapansın. Atatürk'ün düşünce ve sözlerini söylemek ve savunmak artık bu ülkede suç olmaya başladı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ibalaban Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Burda partilerden söz eden yok. Ben oy zamanı gider oyumu veririm. Partizan değilim. Ama savunduğum tek değer bu ülke, gelişmiş başka ülkelerden yardım almadan yaşayan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir Türkiye Cumhuriyeti. Siyasette partileriniz de sizin olsun. Bu konuda burada kapansın. Atatürk'ün düşünce ve sözlerini söylemek ve savunmak artık bu ülkede suç olmaya başladı.
    ne alakası var? ne alakası var?
    atatürk'ün düşünce ve sözlerini söylediğin içinmi yazdım bunu? öylemi anladın?
    alıntı yaptığın mesaja istinaden soru sordum...senin aklına gelen bişey varmı diye...ne yapalım dedim...niye söylediklerini suçlamışım gibi konuşuyorsun?
    hemen konu kapansın diyip çıkıveriyorsunuz içinden...hasbunallah...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    osman kardeş kitaplarda kubilayı nasıl kör bıcakla kesenlerin torunları meclis başkanı olup ağızlarına geleni söylüyor madımakta yakılan insanların fetvasını verende aynı zihniyet değişen birşey yok birde Nurculuk Dünü Bugünü
    Sürekli gündemde kalan nurculuğun bilinen ve bilinmeyen yönleriyle tarafları ve karşıtları arasındaki tartışmaları okuyuculara sunuyor. Kitapta, Said Nursi'den Müslüm Gündüz ve Fethullah Gülen'e kadar Nurcuların gerek düşünceleri eylemleri ve hedefleri geniş bir inceleme okursan faydası olur düşüncesindeyim ama sizin bilgilerinizdende istifade etmek güzel nursi hakkında bilgilerinizden istifade etmek dileğiyle
    Arkadaşım Müslüm Gündüz ve Ali Kalkancı gibi Ergenekon bağlantılı, dinle diyanetle alakası olmayan sırf dine zarar vermek için "işte bunlar gericidir irtica hortluyor" masallarını meşrulaştırmak için ortaya konulan meczuplarla Fethullah Gülen ve Said Nursi'yi aynı kefeye koymak hakmıdır sorarım size. Yıllardır Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı ve bunlar gibi Sol görüşlü yazarlarmızı katledip sonrada bunları islami terör yaptı diyenlerin (islami terör derken onlara ben müslüman diyemem onlar sadece birilerinin maşalarıdır) şuan Ergenekon davasında klasörlerce delille içerde olduklarını pardon içerdeydiler ama hepsi garip bir hastalığa tutulup salıverildiler!!! ama hala suçlu konumunda yargılanıyorlar. Menemen olayı, 31 Mart olayı, Madımak olayları, Gazi olayları, Malatyadaki yayın evi olayı ve Danıştay olayları sadece ül***i kaosa sürükleyip, yanlış hedefler ortaya koyup ülkenin yıkımına zemin hazırlamak için ortaya konmuş planlardır ve yıllardır aynı masallar birkaç kanı deli gence vatan elden gidiyor din elden gidiyor diye yaptırılıp bir kesime yüklenir. Senaryolar Cumhuriyetten öncede aynıydı şimdide aynı. Cumhuriyetten önce din elden gidiyor masalları vardı şimdide laiklik elden gidiyor masalları amaç halkı birbirine düşürmek ama Allah bunların oyunlarına müsade etmeyecek inşallah. Ayrıca artık seviyeli bir şekilde tartışıyor olmamız bile çok güzel. Hepinize iyi akşamlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ben Atatürk' ün o yazısından sizin ne anladığınızı sordum Sayın ibalaban
    Bazıları Atatürk'ün Hitabesindeki yazısından askeri darbe yapın anlamını çıkarıyorda ondan.
    ben kendi kişisel düşüncelerimi metnin altında elimden geldiğince açıkladım.
    Biz bu ülkede demokrasiden nasibini almamış meydanlarda darbe çığırtkanlığı yapan bir sürü insan gördük.
    saygılar.
    Konu conker tarafından (27-02-2009 Saat 09:11 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı iboaydo Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşım Müslüm Gündüz ve Ali Kalkancı gibi Ergenekon bağlantılı, dinle diyanetle alakası olmayan sırf dine zarar vermek için "işte bunlar gericidir irtica hortluyor" masallarını meşrulaştırmak için ortaya konulan meczuplarla Fethullah Gülen ve Said Nursi'yi aynı kefeye koymak hakmıdır sorarım size. Yıllardır Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı ve bunlar gibi Sol görüşlü yazarlarmızı katledip sonrada bunları islami terör yaptı diyenlerin (islami terör derken onlara ben müslüman diyemem onlar sadece birilerinin maşalarıdır) şuan Ergenekon davasında klasörlerce delille içerde olduklarını pardon içerdeydiler ama hepsi garip bir hastalığa tutulup salıverildiler!!! ama hala suçlu konumunda yargılanıyorlar. Menemen olayı, 31 Mart olayı, Madımak olayları, Gazi olayları, Malatyadaki yayın evi olayı ve Danıştay olayları sadece ül***i kaosa sürükleyip, yanlış hedefler ortaya koyup ülkenin yıkımına zemin hazırlamak için ortaya konmuş planlardır ve yıllardır aynı masallar birkaç kanı deli gence vatan elden gidiyor din elden gidiyor diye yaptırılıp bir kesime yüklenir. Senaryolar Cumhuriyetten öncede aynıydı şimdide aynı. Cumhuriyetten önce din elden gidiyor masalları vardı şimdide laiklik elden gidiyor masalları amaç halkı birbirine düşürmek ama Allah bunların oyunlarına müsade etmeyecek inşallah. Ayrıca artık seviyeli bir şekilde tartışıyor olmamız bile çok güzel. Hepinize iyi akşamlar
    TÜRK'ün şanlı destanı,herkesin bilmesi gereken ergenekon şimdilerde sorulduğunda terörle anılıyor pkk itlerinin bile önüne geçti,helal olsun iktidarlara laik geçinen dinsizlerle din tüccarlarının elinde milletimin maddi -manevi her değeri yozlaştırılıyor.araplar ecyad kalesini yıkarak osmanlıya söverken içimizdekilerde bu taktikle bu milleti soysuzlaştırmaya çalışıyorlar.arabın elindeki yıkımı görüp tepkii koyanlar burnunun ucundaki,ruhunun içindeki çöküntüyü göremiyor.ve artık vurun abalıya misali it osursa ergenekoncudur diyerek tuuu kakalar ergenekona havale.o dönem alileri müslümleri savunanlar,uyuşturucu imalatını görünce ergenekoncuymuş bak deyip kendini rahatlatıyor.( ayrıca arkadaşım senin yazını alarak yazdığım bu cevap senin şahsına değil genel olarak yazma ihtiyacı duyduğum için yazdım)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bakın paralarımızda bile....atatürk'ün gülen resmi var artık.........
    zaman .....güler yüzümüzle iş yapma zamanı...eski somurtkanlıklarımız tarihe gömülmeli.......
    seçim var ,partiler var...halk kimi seçmişse...iktidar onundur.......
    seçimlere sıcak bakmayanlar ise.....ergenekon terör örgütü kapsamında.....suratlar bir karış vaziyetlerinde...ya içerde yada dışarda...turşu satıyorlar.......
    size benden bir tüyo...artık atatürk'ün...gülmeyen yüzü para etmiyo...geçmiyo efenimm.......!!!:45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ESES-58 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    TÜRK'ün şanlı destanı,herkesin bilmesi gereken ergenekon şimdilerde sorulduğunda terörle anılıyor pkk itlerinin bile önüne geçti,helal olsun iktidarlara laik geçinen dinsizlerle din tüccarlarının elinde milletimin maddi -manevi her değeri yozlaştırılıyor.araplar ecyad kalesini yıkarak osmanlıya söverken içimizdekilerde bu taktikle bu milleti soysuzlaştırmaya çalışıyorlar.arabın elindeki yıkımı görüp tepkii koyanlar burnunun ucundaki,ruhunun içindeki çöküntüyü göremiyor.ve artık vurun abalıya misali it osursa ergenekoncudur diyerek tuuu kakalar ergenekona havale.o dönem alileri müslümleri savunanlar,uyuşturucu imalatını görünce ergenekoncuymuş bak deyip kendini rahatlatıyor.( ayrıca arkadaşım senin yazını alarak yazdığım bu cevap senin şahsına değil genel olarak yazma ihtiyacı duyduğum için yazdım)
    Yüzyılların tarihi destanını bu pisliğe bulaştıranlar utansın derim bende bütün bağlantılar ve belgeler ayan beyan ortadayken neden hala inanmamakta ısrar ediyorsunuz acaba yıllardır kandırılmış olma fikrimi sizi korkutuyor. Yıllar boyu bu suikastleri yapanlara dinci yaftası vururken bizim yüce dinimiz kirlenmiyorduda şimdi pis emellerine şanlı destanımızı alet edenler bunu kullanınca destanmı kirleniyor. Bakın adamlar hapse girdi nerdeyse 6 aydır ne suikast ne bombalama. Neyse burda yazarak sizi inandırmam imkansız ancak unutmayın birgün tarih haklı çıkacak

Sayfa 6/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri