Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 5/11 ÝlkÝlk 1234567891011 SonSon
108 sonuçtan 41 ile 50 arasý

Konu: Yeminli ATATÜRK Düþmanlarý!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ve hala mezarýnýn nerde olunduðu bilinmeyen said nursi belli ki hala birilerini korkutuyo...
    biz istiklal mahkemelerinde çok masum evladýmýzý astýk...
    "etmesin tek beni vatanýmdan dünyada cüda"nýn...þairi,mehmet akif bile o dönemlerde...vatanýndan cüda olmak ve mýsýra kaçmak zorunda kalmýþtýr...ölümüne yakýn türkiyeye gelmiþ ve cenazesini halk duyarak kaldýrmýþtýr....
    her muhalife onun bunun ajaný yaftasýný yapýþtýrmak kolay....kaynak bulmak da kolay...
    çünkü...atatürke ilahi yazan....fatiha süresini bile onun adýna çeviren gürüh...bunlara çok güzel kaynaklýk eder....
    deðil mi ki amaç muhalifleri susturmak...o zaman at iftiralarý............
    "bediüzzaman" lakabýný kendisi almamýþtýr said........"zamanýn bedisi" anlamýna gelen bu sýfat kendisine yakýþtýrýlmýþtýr...
    ve tabi ki günümüz nurcularýyla ...said nursiyi karýþtýrmamak lazým.....ayrý telden çaldýklarý gün gibi aþýkar çünkü....
    biz, kendi baþbakananýný asan ve inandýðý dinin dilini deðiþtirme cüretinde bulunan bir milletizz.... tabi ki er geç...tarihimizle gerçekten yüzleþeceðizz.....bu yöneticileri mahkum edeceðiz....
    bir þapka giymediði için insan asan anlayýþla.....
    cephelerde ve minberlerde vatan savunmasýna bizzat yardým eden ve bize istiklal marþýmýzý kazandýran mehmet akif ersoy'u...çok sevdiði vatanýndan "cüda" ettiren zihniyetlee....
    tabi ki er geç yüzleþeceðiz...........
    ve tabi ki tarih elbet bir gün gerçekleri yazacak.....
    bu gün kendimizle barýþýk yaþamak istiyorsak...tarihimizdeki yanlýþlarý eleyip temize çýkmamýz lazýmm.....
    (not...: emmi arkadaþýmýn said nursinin ingiliz ajanýydý söylemini ise es geçiyorum...çünkü bakýþ açýsý "yerli,bizden" deðil.......)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý erdal05 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    ve hala mezarýnýn nerde olunduðu bilinmeyen said nursi belli ki hala birilerini korkutuyo...
    "etmesin tek beni vatanýmdan dünyada cüda"nýn...þairi,mehmet akif bile o dönemlerde...vatanýndan cüda olmak ve mýsýra kaçmak zorunda kalmýþtýr...ölümüne yakýn türkiyeye gelmiþ ve cenazesini halk duyarak kaldýrmýþtýr....
    her muhalife onun bunun ajaný yaftasýný yapýþtýrmak kolay....kaynak bulmak da kolay...
    çünkü...atatürke ilahi yazan....fatiha süresini bile onun adýna çeviren gürüh...bunlara çok güzel kaynaklýk eder....
    "bediüzzaman" lakabýný kendisi almamýþtýr said........"zamanýn bedisi" anlamýna gelen bu sýfat kendisine yakýþtýrýlmýþtýr...
    ve tabi ki günümüz nurcularýyla ...said nursiyi karýþtýrmamak lazým.....ayrý telden çaldýklarý gün gibi aþýkar çünkü....
    biz, kendi baþbakananýný asan ve inandýðý dinin dilini deðiþtirme cüretinde bulunan bir milletizz.... tabi ki er geç...tarihimizle gerçekten yüzleþeceðizz.....bu yöneticileri mahkum edeceðiz....
    cephelerde ve minberlerde vatan savunmasýna bizzat yardým eden ve bize istiklal marþýmýzý kazandýran mehmet akif ersoy'u...çok sevdiði vatanýndan "cüda" ettiren zihniyetlee....
    bu gün kendimizle barýþýk yaþamak istiyorsak...tarihimizdeki yanlýþlarý eleyip temize çýkmamýz lazýmm.....
    (not...: emmi arkadaþýmýn said nursinin ingiliz ajanýydý söylemini ise es geçiyorum...çünkü bakýþ açýsý "yerli,bizden" deðil.......)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

konunun þuana kadar kapanmamasýný büyük bir baþarý olarak görmeli...daha evvel bu tip konular bu kadar açýk kalmazdý...Umarým kimse hakarete dökmez iþide, konu kapanmaz...
    Selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

önemli olan tartýþmanýn seviyeli olmasý ,saygýdan ödün verilmemesi,fikirlere saygýlý olunmasý:45:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bizden deðilsin diyemiyorum ama yerli olmadýðý belli yabancýlar sýkýþtýmý kacýyorlar bir ikinci vatanlarý varsizinkiler yaptý mý yaktý mý iyi hatta memleketi sattý mý daha da iyi amakurtarma iþi hep yerlilere kalýyor nedense birde 79 yýl sonra iktidarsýnýz dinler arasý ittifak hoþgörü büyük ortadoðu ikinci baþkaný kim biliyormusun birde anlamýyorum þimdi dizginler sizde nursinin öðrencisi amerikada senin dediðin gibi cüda da nedencevaplarsan sevinirim

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ESES-58 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    bilgin doðru dostum,ama yanlýþ hatýrlamýyorsam o vekil deðilde bir belediye baþkanýydý galiba ama yinede adres doðru
    Sen yanlýþ anýsýyorsun meclis sýralarýda fotoðrafý da çýkmýþtý gazetelerde. Sen nasýl anýmsýyorsan öyle olsun.
    Burda yazý yazanlarýn hepsinin amacý tepemizde bu bayraðýn sonsuza kadar dalgalanmasý, vatan sýnýrlarýnýn bir toz zerresinden dahi ödün vermeden kalmasý Atatürk ilke ve devrimleri ýþýðýnda sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyetinin yaþamasý olmasý dileðiyle.
    Bu vatan çok zor þartlarda kurtarýldý. Öyle çok basit vazgeçilemez. Çanakkalede yatan þehitlerimiz Ýngilizleri geçirmedik diye rahat yatýyorlar mý acaba? Þu hali görseler boþuna mý öldük diye düþünmezler mi?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ibalaban Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Sen yanlýþ anýsýyorsun meclis sýralarýda fotoðrafý da çýkmýþtý gazetelerde. Sen nasýl anýmsýyorsan öyle olsun.
    Burda yazý yazanlarýn hepsinin amacý tepemizde bu bayraðýn sonsuza kadar dalgalanmasý, vatan sýnýrlarýnýn bir toz zerresinden dahi ödün vermeden kalmasý Atatürk ilke ve devrimleri ýþýðýnda sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyetinin yaþamasý olmasý dileðiyle.
    Bu vatan çok zor þartlarda kurtarýldý. Öyle çok basit vazgeçilemez. Çanakkalede yatan þehitlerimiz Ýngilizleri geçirmedik diye rahat yatýyorlar mý acaba? Þu hali görseler boþuna mý öldük diye düþünmezler mi?
    belkide ben yanlýþ anýmsýyorum ama vekilde olsa b.baþkanýda olsa bu gibileri deðil anýmsamak birdaha böyle olaylarýn yaþanmasýný bile istemiyorumdediklerinde çok güzel.saygýlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý erdal05 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    tebrikler arkadaþ.anlatýlmak isteneni güzel anlatmýþsýn.güzel yazmýþsýn.ve yazdýklarýnýn %80 ine katýlýyorum.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý osmann Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    konunun þuana kadar kapanmamasýný büyük bir baþarý olarak görmeli...daha evvel bu tip konular bu kadar açýk kalmazdý...Umarým kimse hakarete dökmez iþide, konu kapanmaz...
    Selametle...
    Tartýþma seviyesini koruduktan sonra,kimse kimseye hakaret etmedikten sonra ve olay kiþiselleþtirilmedikten sonra konu niye kapatýlsýn.Önemli olan seviyeyi düþürmemek.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

"Hükümetlerin yaptýklarý iþler olumsuz olupta, ulus karþý koymaz ve hükümeti düþürmezse bütün olumsuzluklara ve suçlara katýlmýþ olur."Mustafa Kemal Atatürk 27 Aralýk 1919
    Yani askeri darbe, onumu kastetmek istediniz.
    Bu iþin demokratik þartlar altýnda olmasý gerekir bence. yani seçimle...
    Bunuda toplumu eðiterek ve akýllý politikalarla yapmak lazým.
    Bu siyasi partileri oluþturan insanlarý türk toplumu oluþturur deðilmi.
    bütün partiler gelince yolsuzluklardan hesap sorucaðýz deyip genelde çoðu yolsuzluk yaparlar hiç düþündünüzmü nedendir diye. bana göre toplumun ahlak yapýsý bozulmuþ da ondan. lafa geldimi maþallah hepimiz doðruluk havarisi geçinir ama en ufak bir fýrsatta kendi maddi çýkarlarýmýzý düþünür ve ona göre hareket ederiz. yanlýþmýyým.
    Türk toplumu bir deðiþim içinde eskiden söylenmesi bile yasak olan bir çok konunun tartýþýlmasý bile bence gayet olumlu bir aþama. Yasaklarla bir yere varýlamaz. Bu ülkede saidi nursiler de, ateislerde, yobazlarda, tutucularda, demoktarlarda, hýrsýz ve uðursuzlarda türkiye var oldukça vardý ve varolacaktýrda. önemli olan bence bunlara saygý göstermektir. bu ülkenin kanun ve yasalarý var. kimse kendisini kanunlarýn üstünde görme hakkýna sahip deðildir. gel görki kanunlarda at sahibine göre kiþner misali o an iktidardaki siyasetin doðrultusunda hareket ediyor. Bu ülkede birileri bir þeyler yapmak istiyor birileri mani oluyor. anlaþýlmasý zor bir ülkede yaþýyoruz.
    Yeni bir anayasa yapalým diyorlar, chp karþý çýkýyor komisyonlara girmeyip olayý Kilitliyor. komisyonlara girip yapýlan anayasayý denetlese yanlýþý kamu oyuna bildirse daha mantýklý olmazmý. demoktatik bir anayasa geleceðimiz için bizlere lazým. bu hükümete karþý çýkanlara sorarým þu an bu hükümetten daha tutarlý olan bir parti varmý sizce. bir düþünün bundan evvelki hükümetleri þu ekonomik küresel kriz onlarýn döneminde olsaydý ülkede iç harp çýkardý bir kitapçýðýn fýrlatýlmasýyla ekonomik dengelerin alt üst olduðu bir dönemi düþünün. bu hükümeti ne kadar beyenmesenizde þu an baþka bir alternatifi yok. ve bu ülkede saðlýk ekonomi ve bir çok alanada yaptýklarý devrim niteliðinde. ben ülkemizin geleceðini parlak görüyorum,
    bizlerin bunu göreceðimizide sanmýyorum deðiþim sancýlý olur ve 3-5 kuþak alýr.
    Dünyada hiç bir toplum düþünce ve fikir olarak geriye gitmemiþtir. tabiatýn yapýsýna aykýrýdýr çünki. geçmiþimizdeki yasaklarla þimdiki zamandaki yasaklarý bir karþýlaþtýrýn,
    deðiþimi sizlerde farkedeceksiniz.
    Bu konuda her arkadaþ kandi doðrularýný yazýyor, bana göre bazý arkadaþlarýn düþünceleri yanlýþ. Ama kendisine göre doðru. Biz kendi doðrularýmýzý yazarken onlarýn yanlýþlarýný kýrýcý bir þekilde tenkit etmek ne kadar doðru olur. her düþünceye saygýdan kastim bu. Kiþilerin inanç ve düþünceleriyle uðraþmaktansa býrakalým onlar kendi düþünceleri ve inançlarý ile baþbaþa kalsýn. yeterki kimse kimseye kendi inanç ve düþüncesini zorla kabül ettirmeye çalýþmasýn. Eðitim, Eðitim, Eðitim.
    Hepinize Saygýlar.

Sayfa 5/11 ÝlkÝlk 1234567891011 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri