yýl 2009...
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
yýl 2009...
CÝMBOMLU
yukardaki mesajlarý okudumhükümet derken takýldým bu hükümet döneminde soygun vurgun toprak satmalar bölücülük din istismarlýðý deniz feneri soygunu cocuklarýný bursla okutan bir baþbakan ve gemi alan baþbakanýn oðlu saymadýðým baska yolsuzluk kaldýysa siz tamamlayýn neden bu kiþiyi hala ikdidarda vede anketlerde bir numarada tutuyoruz tabiki korkumuzdan susuyoruz çünküadamýn arkasýnda amerika israil ve yahudiler var rahmetli atamýz saðolsaydý bunlarýn sonu asýlmaktý ül***i bu kadar bataða sürükleyen ikdidar görülmemiþtir baþbaka sanki hükümetin baþý deil mafya babasý gibi hareket ediyor hepinize selametle ne mutlu türküm diyebilene bu ikdidara raðmen
ben þunu anlamadým emmi kardeþ....aydýnlatýrsan sevinirim.....
yukarýda yazmýþ olduðun konuya sahiden bu baþlýk mý atýlýr.....?
bence....baþlýkla konunun hiç bir alakasý yok....bi kere...
çünkü...orda konuþulan konu, atatürk deðil...o konu, açýldýðý için yorum yapýlmýþ.....
ama siz bir "hinlik" düþüncesiyle bu baþlýðý atmýþýnýz onu da gördük.....bilesiniz.......
konuyu açan altemur kýlýç........
ve ben........altemur kýlýç için þunu söyleyebilirim.....
babasý istiklal mahkemelerinin üç cani "kýlýç"ýn dan biri olan altemur kýlýç'ýn........önce insan olmasý gerekiyo...laflarýný ciddiye almamýz için.....
hele bi...þerefle öðündüðü babasýnýn...özrünü bi dilesin...sonra ciddiye alýrýz ....kafasý ýrkçý/kafatasçý olan"hafif" düþüncelerini........!!!
þu bir gerçek...atatürk hakkýnda........o ismi geçen þahýs halt etmiþtir....atatürk tabi ki önemlidir.
ama....yok o olmasaydý.....dinimiz ne olurdu...yok o olmasaydý adýmýz ne olurdu.....yok o olmasaydý nefes bile alamazdýk ....gibi komik...ve ipe sapa gelmez düþünceleri de es geçiyorum......
a be arkadaþlar...o zaman bende fatih sultan mehmet için söyleyebilirim bunlarý...ya da peygamberimiz için....ama ne alaka...saçmalýktýr bunlar....
atatürkü sevmek...böyle takým tutar gibi ayaða düþürmekle olmaz....
istiklal mahkemelerine övgü düzen arkadaþým.......masum insanlarý katleden...eli kanlý insanlarla ayný saftasýn....bilesin....
hele konuyu hükümete getiren arkadaþým..........yok devenin papucu.....!!!
velhasýl...bu ülkede atatürk...altemur kýlýç gibilere,ergenekonculara vs. kaldýysa vay halimize.......
atatürk'ü.......temiz insanlarýn...temiz kalplerine býrakmak lazým....türk halký zaten olmasý gereken deðeri veriyor atatürk'e........
demek istediðini pek anlayamadým...hangi kýsým?
ayrýca saðlýðýnda said nursinin cemaati bukadar geniþ ve etkili deðildi....ve (burasý çok önemli ) þu anki cemaat said nursinin izinden gitmiyor...dinler arasý diyalog saidi nursinin yanýndan bile geçmez...ama þimdikiler pek ala geçiriyor... (amentü de birleþiyorlar falan...töbe töbe)
emmi ye söylemek istediðimi kastediyorsan, sadece bu deðil...ben onun butür konularla ilgili baþka mesajlarýnýda biliyorum...burada said nursi geçti diye onu söyledim...
selametle...
Konu osmann tarafýndan (18-02-2009 Saat 17:20 ) deðiþtirilmiþtir.
osman kardeþ zadðý tanýmam merakta etmedim ama rusyada kaldýðýný duymuþtum birde ingilizlerden altýn karþýlýðýnda ayrý bir duruþ sergilemesi için kýþkýrtýldýðý doðrumudur birde fettullah hoca nereden tayibbeyle birlikte dinler arasý diyolog hikayesini çýkardý neydi dertleri benim dinimi tanýmayan dinlerle nasýl diyolog kurulur bilgilendirirsen sevinirim
atatürk ve arkadaþlarý olmasaydý
vatan dört bir yandan iþgal altýnda idi onlarýn onurlu mücadelesi olmasaydý iþkal ve sümüge altýnda dini vecibelerimizi ne kadar yerine getirecektik sevmiyenler þapkalarýný önüne koyup düþünsünler vatan için mücadele edenlerin ALLAH mekanlarýný cennet etsin
Arkadaþlar, Saidi Kürdi(Nursi) denen adam Ýngiliz Tali Cemiyetinin kurucularý arasýndaydý. Ve bu nedenle Ýngilizlerin kýþkýrtmasýyla Doðu Anadolu bölgemizizin çeþitli yerlerinde isyanlar çýkartarak, Musul'un Ýngilizlerde kalmasýna katký sunmuþtur. Ýngilizler ona týpký þimdi olduðu gibi Doðuda bir Kürt devleti kuracaklarýný ve baþýnada kendisini geçireceklerini söylemiþlerdir. Þimdi bu adamýn dinle, imanla ne alakasý var? Bu adam tamamen Ýngiliz siyasetinin yerli taþaronuydu. Doðuda görev yapanlar bilirler. Her evin baþ köþesinde bu adamýn resmi asýlýdýr. Bu sizlere birþey anlatmýyor mu? Özelliklede PKK sempatizanlarýnýn evinde. Ve Hasan Ýzzettin Dinamo'nun "Kutsal Ýsyan" serisinin yanýlmýyorsam (çünkü bu serileri okuyalý epey zaman oldu) 2. veya 3. cildi tek olarak alýnýp okunur. Bu ciltte Doðudaki Kürt isyanlarý ve Saidi Nursi'nin bu isyanlarda oynadýðý önemli roller anlatýlmaktadýr. Bu anlattýklarým kendi gördüklerimdir.
Bazý arkadaþlar konuyu saptýrmaya çalýþýyorlar nedense. Ben bir anlayýþý dile getiriyorum. Ýngilizin Atatürk'e düþmanlýðý neyse, bu anlayýþýnda düþmanlýðý o.
Bazý arkadaþlarda Atatürk olmasaydý þu olur muydu, bu olur muydu gibi yazýlar yazmýþlar. Evet sömürge olsaydýn adýn bile bu olmazdý belki de. Size bir örnek: Nelson Mandela nereli? Afrikalý deðil mi? Peki adý neden Afrikalý deðil de ingilizce? Söyleyim. Sömürge Afrikasýnda çocuk doðduðunda bir Afrikalý ismi konuluyor. Ancak çocuk okula baþlayacaðý zaman çocuðun adý bir ingiliz ismine çevrilip öyle kayýt yapýlýyor. Yoksa okula kaydý yapýlmýyor.
Osman kardeþ, ben yazýda dikkat ederseniz sorulan soruya vurgu yaptým. Bir gazeteci olan Altemur Kýlýç'ýn sorduðu soruya verilen cevaba özellikle. Haa babasýna gelince; Kurtuluþ Savaþýnda önemli baþarýlara imza atmýþ bir paþadýr. Þapka giymeyenleri astý diyorsunuz. Evet astýrdý idam kararlarýný vererek. Peki asýlanlar sütten çýkmýþ ak kaþýklar mýydý? Devrimlere karþý çýkanlarýn listesine bir bakarsanýz kimler olduðunu anlarsýnýz. Bu isyanlarý organize edenler, sadece devrimlere deðil "Cumhuriyet'e" karþý çýkarak baþ kaldýrýyorlardý. Þapka ve diðer devrimler bahane edilerek, cumhuriyet rejimine isyan ediyorlardý. Arkalarýnda ise Ýngilizlerin oduðunu sizlerde biliyorsunuz.
Her milleti kendimiz gibi unutkan sanmayalým. Adamlarý hem Çanakkale'de, hem de Kurtuluþ Savaþýn'da yen, dünya aleme rezil et. Tabiki adamlar her fýrsatý deðerlendirecek. Hem de çil, çil sarý Ýngiliz altýnlarýyla.
Saygýlar.
emmi kardeþ altemur kýlýç a kýzýyorsun dolayýsýyla KILIÇ ALÝ ye kýzýyorsun bu adam Ýstiklal mahkemelerinde görevli ve ATATÜRK ün ÇALIÞMA ARKADAÞLARIndan biri idi istiklal mahkemelerinde görevli üç ALÝ den biridir bu adama kýzmak bazý insanlarýn tanrý diye taptýðý ATATÜRKE KIZMAK GÝBÝDÝR.Bazý cahil arkadaþlarada tavsiyem akýntýya kürek çekmeyin bazýlarýnýn gazýna gelip bilmediðiniz konularda fetva vermeyin.herkese SELAMLAR
Kardeþ, Altemur Kýlýç'a kýzdýðýmýda nereden çýkardýn? Altemur Kýlýç, malum medyanýn bülbüllerinden biri Lozan bir hezimettir diye þakýrken yukarýda yazdýðým soruyu sordu. O da Atatürk'ü sevmedini söyledi. Sanki Atatürk çok muhtaçtýda onun sevgisine! Kýlýçlara kýzanlar baþkalarý. Mesajlarý bir daha oku istersen.
Saygýlar.
Tarihe bukadar meraklý olmama ve okumama raðmen hayatýmda ilk defa said nursinin ingilizlere çalýþtýðýný duyuyorum...allah aþkýna emmi bunu nerede okudun bana söyle..o kitabý hemen alacaðým...tabi kaynaðýný yazarýný didik didik araþtýrarak...gerçekse buraya yazarým...ama çamursada yazarým...bilesin...
"birde cumhuriyete karþý çýkarak baþkaldýrýyorlardý" demiþsin... e savaþýrken cumhuriyet için savaþýyorlardý? sonra ne oldu? 3 alinin ne yaptýklarýný iyi biliyorum...görevlerinin dýþýna çýktýlar...zulm ettiler...sana isim verdim...baþta iskilipli atýf efendi dedim...cumhuriyeti korumak için masumlara kýyýldý...(güya cumhuriyeti korumak...)
selametle...
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri