REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Motorlu araçlar fenni muayenede sınıfta kaldı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Motorlu araçlar fenni muayenede sınıfta kaldı

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Türkiye genelinde 77 ilde 183 istasyonda araçlara fenni muayene hizmeti veren TÜVTURK'un bugüne kadar muayeneden geçirdiği 1 milyon 493 bin 513 araçtan sadece 103 bin 693'ünün eksik ya da kusurunun olmadığı belirlendi.
    TÜVTURK yetkililerinden alınan bilgiye göre, uluslararası standartlarda hizmet veren istasyonlarda, bugüne kadar 1 milyon 493 bin 513 araç kontrolden geçirildi.
    Kontroller sırasında, 882 bin 622 araç ile farlardaki ayarsızlık en yaygın kusur olarak göze çarptı. Bunu, 361 bin 684 araçta tespit edilen motor yağ kaçağı ile 230 bin 837 araçta belirlenen şanzıman yağ kaçağı ve 176 bin 516 araçta üçgen ikaz reflektörünün bulunmaması izledi.
    İlk yardım çantasının bulundurulmaması veya içindekilerin eksik olması, araç üzerindeki şasi numarasıyla ruhsattaki şasi numarasının uyuşmaması, minibüs ve otobüslerde acil çıkış yerlerinin belirtilmemiş olması, acil çıkış çekiçlerinin olmaması, ikaz ışıklarının kısmen ya da tamamen çalışmaması, lastik hasarları gibi kusurlar da trafikteki araçlarda en sık rastlanan eksiklik veya kusur olduğu tespit edildi.
    Aracını fenni muayeneye götürecek kişilerin öncelikli olarak, ruhsat, fenni muayene izin belgesi, trafik sigortası, gaz sızdırmazlık raporu gibi gerekli belgeler ile araçlarda bulunması gereken ekipmanları tamamlamaları gerekiyor. Ayrıca, TÜVTURK'un 'www.turktuv.com' internet sitesinde yer alan 'Ön muayene ile zaman kazanın' formundaki kontrolleri yapmaları da sürücülerin işini kolaylaştırabiliyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon5 ek bilgidir katkım olsun dedim.saygılar

Özelleştirme kapsamında ihale edilen ve Doğuş Otomotiv - Akfen ve TÜV SÜD ortaklığı TÜVTURK’e devredilen ‘’Araç Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim Hakkı’’ sorumluluğunun yerine getirilmesini teminen, T.C. Ulaştırma Bakanlığı ile müştereken yürütülen çalışmalarımız sürüyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bilgi için teşekkürler 2.el araba almak isteyen arkadaşlar önce buralara gitsinler çünkü bakılmadık bir yer kalmıyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu sistem hiçde iyi olmadı benim bulunduğum bölgede insanlar araçlarını bir iki gün önceden sıraya koyuyorlar. kış boyunca insanlar araçlarında sabahladılar insanlar çok eza cefa çekiyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

far ayarları ve yağ kaçakları denmiş kusur noktasında...
    ben geçen hafta vizeye girdim ve 3 tane hafif kusurla tek seferde geçtim vizeden birincisi:kısa hüzmeli farlarda ki ayarsızlık diyo..ben vizeye girmeden önce 15 dk önce hatta gittim far ayarlarımı yaptırdım zaten düzgündü ama yine de baktırdım cihaz ile ayarlandı ve 15 dk sonra vizeye gittim far ayarı kusurlu diye yazmış hafif kusur...

iş takipçisi öyle dedi bana tamamen sıfır ayarla gelsen gene bunların ayar standartını tutmuyo dedi
    ikincisi motor yağ kaçakları demiş o da hafif kusur..orda benim hatam oldu vizeye girmeden önce motoru yıkatmam gerekirdi yıkatmadan gittim yoksa araçta yağ damlatma yok yeni keçeleri değişti..

üçüncü olarak ta korozyon yazmış yaşına göre normaldir araba da alt tarafında paslanma olması....

yani demek istediğim şu:her araca kusur bulunur orda çünkü türkiye standartlarına göre değil avrupa standartlarına göre cihazlarla kontrol ettikleri için...ülkemizin iklim ve yol koşullarını bozuk yollarını hesap etmeleri lazım ona göre ayarlarını tekrar gözden geçirmeleri lazım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar,
    doğuş oto audi,wv,seat,skoda başta olmak üzere birçok markanın türkiye temsilcisidir.doğuş oto değerlendirme de 2.el satışlarıda yapılmaktadır.bu markaların birçok servis istasyonu vardır.araç muayenede sorun çıkmazsa bu garip şirketler ne yapacak?lütfen itiraz etmeyelim,paralarımızı bu firmalara ödeyelim.tepe grubu ortağı akfen ve alman tüv de öyle onlarda gariban.64 dolar milyarderi çıkaran ülkemiz bu garibanlara lütfen yardım etsin.yoksa paramızı devlete verseydik diyen mi var hala?sn.savcı öz duymasın!!benden söylemesi.saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kaç senedir başı boş yapılan muayene birden böle değişirse olacağı budur. aracımı muayneye görürürüdüm adam şöle odasının penceresınden bakar işlemleri yapar geçerdi. Bakalım 2010 daki muayenede ne olacak. Ama bir iki arkadaşım araçlarının bile götürmeden yine muayenelerini yaptırdılar olan yine garibanlara oluo.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri