Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler:
- 1.5 kg ile 2kg arasında küçük piliç,
- 1 su bardağı pirinç,
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
- 100 gr tavuk ciğeri,
- Tuz ve karabiber.
Tarifi:
İç pilavın hazırlanışı:
Önce tavuğun iç yağından bir parça alınıp tencerede kavrulur. Kavrulan yağa küçük küçük doğranmış tavuk ciğeride ilave edip pişirin sonra fıstık eklenir ve rengi değişene kadar ciğer ile kavurmaya devam edin. Sırası ile haşlanmış pirinç, kuş üzümü ve 150 gr kaynamış su, karabiber ilave edip pilavı suyunu çekene kadar pişirin.
Tavuğun hazırlanması:
Tavuğun içini iyice temizleyin ve ilk olarak normal bir iplikle tavuğun boğazını dikin. içini ve dışını bolca tuzlayın iç pilavı içine doldurup karnını iyice dikin. tavuğu bir toprak güvece koyun (içerisine hiçbir su eklemeden) fırınında 1*2 saat pişirin. afiyet olsun
Yer imleri