REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/13 1234567891011 ... SonSon
121 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 1001 Yemek Tarifleri...

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Bowl 1001 Yemek Tarifleri...

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1.5 kg ile 2kg arasında küçük piliç,
    - 1 su bardağı pirinç,
    - 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
    - 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
    - 100 gr tavuk ciğeri,
    - Tuz ve karabiber.
    Tarifi:
    İç pilavın hazırlanışı:
    Önce tavuğun iç yağından bir parça alınıp tencerede kavrulur. Kavrulan yağa küçük küçük doğranmış tavuk ciğeride ilave edip pişirin sonra fıstık eklenir ve rengi değişene kadar ciğer ile kavurmaya devam edin. Sırası ile haşlanmış pirinç, kuş üzümü ve 150 gr kaynamış su, karabiber ilave edip pilavı suyunu çekene kadar pişirin.
    Tavuğun hazırlanması:
    Tavuğun içini iyice temizleyin ve ilk olarak normal bir iplikle tavuğun boğazını dikin. içini ve dışını bolca tuzlayın iç pilavı içine doldurup karnını iyice dikin. tavuğu bir toprak güvece koyun (içerisine hiçbir su eklemeden) fırınında 1*2 saat pişirin. afiyet olsun

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 800gr tavuk göğsü ( dilimlenmiş )
    - 2 adet yumurta
    - 1 kase mısır unu
    - Sıvıyağ ( aycicek ya da misir yagi)
    - Tuz
    Tarifi:
    Öncelikle yumurtaları derince bir kabın içerisine kırın ve tuz ekleyerek iyice çırpın. Dilimlenmiş tavuk göğüslerini yumurtalı karışımın içine koyarak etin her yerine yumurtanın bulanmasını sağlayın. Yumurtalanmış etleri yayvan bir kaba dökmüş olduğunuz mısır ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler
    4 Kişilik
    50 gram margarin
    2 adet yufka
    2 adet elma
    3 kaşık bal
    tarçın
    Hazırlanışı
    Yufkaları iri üçgenler şeklinde kesin, iç kısımlarına fırça yardımı ile margarini sürün. Elmaları soyun, rendeleyin, 3 kaşık bal ile arzuya göre tarçın ilave edin, yufka parcalarını içine yerleştirin. Yufka parçalarını sigara böreği şeklinde sarın, fırın tepsisine yerleştirin, 200°C’de 25 dk. fırınlayın.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler
    3 adet yumurta
    çikolata rendesi
    1.5 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    1 çay kaşığı vanilya
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    2 adet elma, kuşbaşı doğranmış
    Tarifi:
    Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın, diğer malzemeleri de katıp, tart kalıbına dökün. Piştikten sonra üzerine çikolata rendeleyin.
    Afiyet olsun!

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler
    4 adet yumurta
    5 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı ceviz
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı kuru üzüm
    1 su bardağı sıvı yağ

    Tarifi:
    Yağ ve şekeri karıştırıp, yumurtaları ilave edin. Şeker eriyince diğer malzemeleri de katıp, karıştırın. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, fırın tepsisine dizin ve orta hararetli fırında pişirin.
    Afiyet olsun!

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    4 Kişilik
    Tartolet Hamuru
    125 g LUNA Pratik
    1 su bardağı un
    1 yumurta
    4-5 yemek kaşığı şeker
    ve tuz
    Çilek Sosu için
    50 g çiğ krema
    1 su bardağı yoğurt
    nane yaprağı
    1 limon suyu
    250 g çilek
    4-5 yemek kaşığı toz şeker

    Tarifi:
    Unu ve tuzu karıştırarak ortasını havuz biçiminde açın. LUNA Pratik’i küçük parçalar halinde doğrayıp unun etrafına serpiştirin. Ortasına yumurta ve şekeri koyun, yumuşak el hareketleriyle yoğurun. Hamurun bütün malzemesinin karıştığına emin olduktan sonra 30 dk. buzdolabında tutun. Çilekleri ortadan ikiye ayırın, üzerine şekerin yarısını pay ederek serpiştirin, beklemeye alın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru dörde bölün, dört adet mini tartolet kalıbına yerleştirin. 200°C’de ısıtılmış olan fırınınızda 30 dk. altın sarısı olana kadar pişirin. Bir mikserle çiğ kremayı çırpın, bıçak ile kesilecek kıvama gelince yoğurdu ekleyin, en son 1 limon suyunu ve şekeri koyun ve hepsini mikserle çırpın. Kremayı hamurların üzerlerine paylaştırın, çilekleri düzgünce yerleştirin, çileklerin bekletilme sırasında saldığı suyu dekoratif bir biçimde üzerine gezdirin, taze nane yaprağı ile servis yapın.
    Afiyet olsun!

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    İç Malzemesi İçin;
    250 gr. küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
    125 gr. margarin
    2 baş kuru soğan
    1 tatlı kaşığı salça
    Yarım demet maydanoz
    1 tutam reyhan
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Köftenin Dış Malzemesi İçin;
    250 gr. yağsız kıyma
    2 su bardağı ince bulgur
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı salça
    1 çay kaşığı tuz
    Tarifi:
    • Önce köftenin içini hazırlayalım.
    • Bir tencerede kuşbaşı eti suda hafifçe, 15 dakika kadar haşladıktan sonra bir tavaya alalım.
    • Yağı ilave ederek etleri iyice kızartalım.
    • İnce ince doğranmış soğanları ekleyip, sarartalım.
    • Salçayı ve baharatları ilave ederek karıştıralım.
    • Sonra ceviz ile maydanozu ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım.
    • Köftenin dış malzemesi için; kıyma, bulgur, salça ve tuzu derin bir kaseye alalım, 1 çay bardağı ılık suyu ilave edip, çiğköfte gibi yoğuralım.
    • Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım.
    • Sonra da parmak yardımıyla içlerine çukurluklar açalım.
    • Bir tatlı kaşığı yardımı ile iç malzemeyi içine koyalım ve tekrar köftenin ağzını kapatalım.
    • Köftenin ağzını düzgün olarak kapatma işlemi yemeğimiz için çok önemlidir.
    • Sos için; bir tavada veya sahanda yağı eritelim.
    • Sonra salçayı ilave edip, biraz karıştıralım.
    • 1 litre suyu ilave edip, bir taşım kaynatalım.
    • Kaynayan suyun içine köfteleri ekledikten sonra 10-12 dakika kadar pişirelim.
    • Sonra köfteleri süzdürerek çıkarıp servis tabağına alalım.
    • İsterseniz suyuyla da servis yapabilirsiniz.
    • Arzu ederseniz, süslemek için yanına bir kase yoğurt ve domates dilimlerini dizerek süsleyebilirsiniz.
    • Yoğurdu köftenin üzerine sürmeyiniz, servis tabağının bir köşesine alınız.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Mayalı Hamur Malzemesi
    4.5 Su Bardağı Un
    5 Kahve fincanı Margarin
    5 Tatlı Kaşığı Toz Maya
    2 Yumurta
    2.5 Tatlı Kaşığı Tozşeker
    3/4 Su Bardağı Ilık Su veya Süt
    2 Çay Kaşığı Tuz
    İç Malzemesi
    1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
    1 Demet Maydanoz
    1 Çırpılmış Yumurta
    Üzerine Sürmek İçin : 1 adet yumurta
    Tarifi
    Mayalı Hamurun Hazırlanışı:
    Su veya sütü ısıtıp 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin. Şeker eriyince ılık karışıma (35-40 derece) toz mayayı ilave edip eritin.Unu hamur kabına alın. Ortasını çukur şeklinde açıp mayalı karışımı dökerek 10 dakika bekletin.Karışıma tariflerdeki diğer malzemeleri ilave edin. Hamur yoğurma kabından ayrılıncaya dek elle veya mikserle yoğurun.Hazırladığınız hamuru temiz bie bezle örterek sıcak bir yerde kabarmak üzere dinlenmeye bırakın. Hamur yüzeyinin düzgün olmasına, üzerinde pütür çatlaklar olmamasına dikkat edin.
    Poğaçanın YapılışıMayalı hamuru hazırlayıp üzerini örtün. 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Unlanmış tezgah üzerine aralıklı olarak dizip 10 dakika bekletin.Maydanozu ince kıyın. Bir kapta maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve çırpılmış yumurtayı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.Hamurların üzerine elinizle bastırın. Yarısına iç malzemesinden yerleştirip kalan hamuru üstüne kapatın. Kenarlarını elinizle bastırıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Mayalanmak üzere 25-30 dakika bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    2 Su Bardağı Un
    250 gr Margarin
    1 ,5 çay Kaşığı Kabartma Tozu veya Maya
    1/3 Su Bardağı Su
    1 Çay Kaşığı Tuz
    2 Çay Kaşığı Şeker

    Tarifi:
    Hamur için unu eleyerek ortasını havuz gibi açarak su ve maya ile ön hamur tutun. Mayalanmasi için 15 dk bekletip, diğer malzemeleri de ilave ederek hamuru yoğurun ve tekrar 15 dakika kadar bekletin.
    Arzu ettiğiniz boyutlarda keserek çok az un serpilmiş tezgah üzerine aralıklı olarak yuvarlayarak biraz dinlendirin. Elinizle ortasını yassıltarak peynir veya kıyma koyarak istediğiniz çeşidi yapın.
    Tavaya uygun olarak dizin ve iyice mayaya gelmesi için bir süre daha bekletin. Üzerlerine yumurta sürerek 200-220 derecelik fırında pişirin.
    Not: Arzu ederseniz üzerine susam da ekleyebilirsiniz.

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    -1 kg. kuzu pirzolası,
    -2 çorba kaşığı sıvı yağ,
    -2 çorba kaşığı un,
    -4 adet küçük domates,
    -3 -4 adet yeşil sivri biber,
    -250 gr. mantar,
    -Kekik,
    -Tuz, karabiber ve kırmızıbiber
    Tarifi:
    Orta büyüklükte bir tepsiye sıvı yağı koyup kızdırın. Pirzolaları hafifçe una bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın. Domatesleri ikiye bölün ve biberleri küçük doğrayın. Domates, biber ve mantarları tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekikle karıştırın.
    Sebzeleri tepsideki pirzolaların üzerine yerleştirin. 1/2 su bardağı ılık su ilave edin. Üzerine bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte pirzolalar yumuşayıp, yağına kalana kadar pişirin

Sayfa 1/13 1234567891011 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •